Uit de krant - FC Wezel Sport

Uit de krant

Uit de krant

GVA  30-04-23   Erwin Vandenbergh
Wezel Sport promoveert na één seizoen meteen: “Dit hadden we nooit verwacht”
Er zit geen rem op Wezel Sport. Nadat het vorig jaar promoveerde naar de nationale, reeksen stoot blauw-rood als promovendus meteen door naar de 2de afdeling. Het won op de slotspeeldag met 1-3 op het veld van Wellen, een dag nadat het B-elftal kampioen speelde in vierde provinciale. Dit weekend staat met stip genoteerd in de Wezelse clubgeschiedenis.

De talrijk meegereisde supporters bestormden na het laatste fluitsignaal het Limburgse kunstgrasveld en hadden dat een dag eerder ook al mogen doen na de kampioenenmatch van Wezel B. “Dat is inderdaad een unicum”, weet Kjell Ven. “Voor de match tegen Wellen waren we wel wat gespannen, maar dat is natuurlijk normaal in aanloop naar zo’n beslissende wedstrijd. We wisten uiteraard dat Houtvenne een dag eerder had gewonnen, maar dat heeft geen extra impact gehad. Het motto luidde om niet te kijken naar de rechtstreekse concurrenten en vooral zelf de drie punten te pakken op Wellen.”

Wezel geraakte niet meteen in de match en Ven moest in de tweede minuut de meubelen al redden door een bal van de lijn te keren. Toch klom Wezel op het half uur op voorsprong. Kuijlaars hing op het uur de 0-2 op het bord, maar Wellen wist terug te komen tot 1-2. Invaller Bollen zette uiteindelijk de kers op de taart en leidde het feestje in. “In de eerste twintig minuten van de match was het voor ons wel wat zoeken, maar nadien had ik de indruk dat we de volle controle hadden”, gaat de Wezelse aanvoerder verder. “In de tweede helft stak de thuisploeg de neus nog wel aan het venster maar in moeilijkheden zijn we niet gekomen.”
Twee op een rij

“Het is ongelooflijk dat we twee keer op rij kampioen spelen. In het begin van het seizoen had niemand hier ook maar aan gedacht. Een plaats in top vijf was al hoog gegrepen maar in het begin van het seizoen moet je de lat ergens leggen, niet? Goed dat we de promotie via het kampioenschap afdwingen want de eindrondecompetitie is toch altijd een dubbeltje op zijn kant. Deze titel illustreert nog maar eens dat Wezel altijd een ploeg bouwt om mee te doen met de prijzen. Of dat ook in 2de afdeling zal zijn? Deze groep heeft al heel wat kwaliteiten en zal zijn mannetje daar zeker kunnen staan. Maar het zal wel zonder mij zijn. Ik verkast volgend seizoen naar Pelt waar ik mijn ex-coach Geert Van Dessel opnieuw zal ontmoeten. Ik blik terug op enorm goede jaren bij Wezel Sport met enkele sportieve hoogtepunten. Daarvoor zal ik de club altijd dankbaar blijven. Maar eerst ga ik me nog in het feestgedruis storten”, foetert de Mollenaar.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
GVA  30-04-23   Erwin Vandenbergh
Wezel B kampioen na derbyzege tegen Rauw: “We zijn klaar voor hogere reeks”
Wezel Sport B beukte op de laatste speeldag van het seizoen de deur naar derde provinciale open en kroonde zich tot kampioen. Een 3-1-zege voor eigen publiek tegen de buren uit Rauw was de sleutel om een droom waar te maken die halverwege de competitie nog ver weg leek.

In het Mols onderonsje klom de thuisploeg al snel op voorsprong. Van Hoof knikte een hoekschop binnen en Oris kon op het halfuur een actie van Janssen afwerken. Toch kon bezoekend goalie Burhan voor de rust erger voorkomen. Na de rust was de Rauwse doelwachter de antiheld toen hij eerst een strafschop naast trapte en nadien te laat kwam in de eigen rechthoek en de bal op de stip ging. Yevgheni trof raak en zo mocht de Wezelse champagne werd uit de koelkast gehaald. “Opluchting is het gevoel dat overheerst”, klinkt het uitgelaten bij Ramon Van Veldhoven. “Voor de start van de competitie spraken we duidelijke titelambities uit, maar in de eerste seizoenshelft liepen we gewoon achter de feiten aan. We misten cruciale punten terwijl onze concurrenten wel succesvol waren. Het omslagpunt kwam na de winterstop. We staken de kopjes een aantal keer bij elkaar en er kwam een klik. Op een gegeven moment merk je dan dat het begint te lukken en in de terugronde legden we een vlekkeloos parcours af. Gelukkig liet Grobbendonk de laatste weken wat steken vallen. Elke neutrale toeschouwer zal het er over eens zijn dat we uiteindelijk de verdiende kampioen zijn.”

De Nederlandse linksachter stopte enkele seizoenen geleden bij Wezel A, maar had heimwee en zocht zijn schoenen om opnieuw aan de slag te gaan bij Wezel B. “Het kriebelde te hard en ik miste de club enorm”, gaat Van Veldhoven verder. “Die terugkeer heb ik in eerste instantie toch wat onderschat. Maar het is prachtig om uiteindelijk toch kampioen te spelen. Deze ploeg is ook helemaal klaar om een reeks hoger te spelen. In derde provinciale wordt er iets meer gevoetbald en laten we het pure fysieke spel achter ons. Dat gaat ons veel beter liggen. Ik ga er zelf ook nog een jaartje bij doen want ik zie deze club te graag om er een tweede keer te stoppen. Ik ben er van overtuigd dat dat ook wederzijds is”, besluit Van Veldhoven.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 GVA  27-04-23

Wezel Sport kan dit weekend twéé keer kampioen worden

Kampioen zijn is plezant! Maar wat als je plots twéé keer de champagne mag ontkurken in één weekend? In die situatie verkeert Wezel Sport: het eerste elftal kan de titel pakken in de derde amateurklasse, terwijl de B-ploeg ook op kop staat in vierde provinciale F. “Dit is echt wel een unieke situatie.”

“Het leeft enorm binnen de club”, zegt Bjorn Beyens, momenteel coach in vierde provinciale F maar volgend seizoen oefen­meester van de eerste ploeg. “Laten we eerlijk zijn: dit komt ­zeker niet elk seizoen voor. We werken er keihard voor, ook de mensen achter de schermen. Voor ons loopt de titelstrijd ook iets ­anders dan voor de eerste ploeg: zij draaien al zolang mee voorin, wij zijn eerder de outsider in de reeks.”
Twee matchen in 48 uur

Maar ook Wezel B heeft zijn lot dus in eigen handen: als het zaterdagavond wint van Mol Rauw, is de titel een feit, ongeacht het ­resultaat van Grobbendonk. “In het begin liep het niet naar wens, maar onze terugronde verliep vrijwel vlekkeloos. We hadden nog veel inhaalmatchen tegoed, waardoor we enkele punten ­achter Grobbendonk, Zammel en Olen United hinkten. Vorig week moesten we twee wedstrijden ­afwerken in amper 48 uur tijd. Dat is ook een unicum, maar mijn jongens deden het alweer ­voortreffelijk.”

Wel werden er vraag­tekens gezet bij het feit dat Wezel B de match liet verplaatsen van zondag naar zaterdag – vanwege de beker­finale. Mogen we een halve A-ploeg verwachten bij Wezel B? “Neen, zeker niet. Wij spelen op zaterdag en zij hebben volgens mij al hun spelers nodig om ­zondag hetzelfde te doen. Dan is het geen optie om een halve A-ploeg op te stellen”, knipoogt Beyens. “Waarom de match verzet werd? We hopen eigenlijk zelf na ons – eventueel – titelfeestje mee te kunnen vieren met de ­eerste ploeg.”
Huiswerk

Volgend seizoen verlaat Beyens dus het B-elftal van Wezel om hoofdcoach te worden van de eerste ploeg. “Ik ben mijn huiswerk al aan het maken naar volgend seizoen toe. Uiteraard volg ik hun prestaties op de voet. Hopelijk kan de A-ploeg promoveren naar tweede.”

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 HLN  26-04-23  Jef Tegenbos
Twee op een rij? Kjell Ven wil Wezel verlaten met nieuwe titel: “We hebben de sleutel van ons succes in eigen handen”
Wezel Sport, Termien of Houtvenne. Eén van deze drie ploegen kan zondagavond de titel in derde nationale B op zak steken. Op papier heeft Houtvenne, met een verplaatsing naar KVK Beringen, de gemakkelijkste opdracht. Termien brengt een bezoek aan Geel, dat zeker is van de eindronde. Wezel trekt op zijn beurt naar Wellen, de eigenaar van de tweede periode.

Het wordt nog een heel boeiende titelstrijd in derde nationale B. Omdat Houtvenne reeds zaterdagavond speelt, kan het bij winst enkele uren virtueel kampioen zijn. Zowel Termien als Wezel komen zondagnamiddag in actie. Indien Wezel het laken naar zich toe zou trekken, zou het de tweede titel op rij zijn.

 

“Net als vorig seizoen in eerste provinciale is het een strijd tot de laatste speeldag”, blikt Kjell Ven vooruit. “Dat betekent dat het een gans seizoen een strijd op het scherp van de snee is geweest. Wij hebben inderdaad het voordeel dat we een bonus van één punt hebben op Termien en twee op Houtvenne. Zowel voor Termien als voor ons wordt het een zware opdracht. Een verplaatsing naar Wellen is op zich al een moeilijke onderneming. Zondag zijn de omstandigheden bovendien heel speciaal.”
Vertrek

Het sportieve werkterrein van Kjell Ven zal zich volgend seizoen alleszins nog in derde nationale B situeren. De aanvoerder van Wezel maakt de eventuele overstap naar tweede nationale niet mee, maar trekt in september het shirt van huidig reeksgenoot Pelt aan.

 

“Pelt is een ploeg met ambities”, zegt Ven. “Bovendien kan ik er opnieuw samenwerken met trainer Geert Van Dessel, die mijn loopbaan enkele jaren geleden bij Houtvenne een nieuw elan heeft gegeven. Ik ben heel dankbaar voor mijn periode bij Wezel. Het zou bijzonder zijn om met een tweede titel op rij afscheid te nemen. Daar ga ik volop mijn schouders onder zetten.”
B-ploeg

Het kan in Mol dit weekend dubbel feest zijn. Ook de B-ploeg, die uitkomt in vierde provinciale F, kan zaterdagavond de titel pakken. Op dit moment deelt ze de leiding met Grobbendonk, dat evenveel punten heeft maar een partij minder heeft gewonnen. Indien Wezel B zaterdagavond om 19.30 uur voor eigen volk het Molse duel tegen Rauw wint, is het kampioen.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 GVA  23-04-23 Marc Kempen
Wezel Sport moet nog vol aan de bak op de slotspeeldag na gelijkspel tegen ASV Geel: “We verdienen die titel gewoon”
Het bestuur van Wezel heeft de champagneflessen niet kunnen ontkurken. Bij winst kon Wezel zich voortijdig verzekeren van de titel, maar het bleef thuis tegen ASV Geel steken op een gelijkspel. Omdat eerste achtervolgers Termien en Houtvenne wel de drie punten pakten, moet Wezel nog vol aan de bak op het veld van Wellen.

Het begon nochtans zo goed voor de thuisploeg. Al in de tweede minuut prikte Kjell Ven de openingstreffer tegen de netten. “We namen inderdaad een schitterende start”, aldus Rochdi Achenteh. “Het nodige vertrouwen was aanwezig en we konden rekenen op de steun van ons publiek. We zaten meteen scherp in de match en ook na de 1-0 hadden we zeker het beste van het spel. De gelijkmaker viel ongelukkig. Er was geen sprake van een uitgespeelde kans van Geel. Een waardeloze pass veranderde van richting en viel ongelukkig voor de voet van een bezoekende aanvaller. Sorry voor de uitdrukking, maar het was een kutgoal. Dat was ook meteen het enige wat ik te zien kreeg van Geel. Want ook in de tweede helft dwongen wij de beste kansen af.”
Rode kaart voor Geens

Die tweede helft zat een lange tijd op slot. Tien minuten voor het laatste fluitsignaal werd de partij ontsierd door de uitsluiting van Wezel-doelman Bo Geens. Die kreeg rood omdat hij een bal in een groep Geel-supporters achter zijn doel gooide. “Ik kan de emoties van Bo wel begrijpen”, nam Achenteh het op voor zijn ploegmaat. “We werden beschimpt en bespuwd en dan kan het al eens te veel worden. Maar ook met 10 man bleven we voor het meeste doelgevaar zorgen. Als er één ploeg mocht winnen, dan was het zeker Wezel.”
Vol aan de bak op Wellen

Door het gelijkspel moeten Achenteh en co. zondag nog vol aan de bak op het veld van Wellen. “Jammer genoeg zijn Biemans, Geens en ikzelf geschorst. Maar we hebben een sterke groep, die dit zal opvangen. We draaien al van het begin van het seizoen mee in de kop van het klassement. We verdienen gewoon die titel”, meent de flankspeler nog.

Trainer Wim Mennes was op zijn beurt ontgoocheld. “Zeker niet in het spel van mijn team, maar ik had graag het karwei voor eigen supporters afgemaakt. In de eerste helft domineerden we de match. Die vroege treffer was een opsteker. Jammer genoeg slikten we de 1-1 op een moment dat niemand het verwachtte. Dat doelpunt viel letterlijk uit het niets. Na de pauze zakte het niveau van de match wel een beetje, maar we dwongen toch nog enkele halve kansen af. Als ik ontgoocheld moet zijn, is dat om het missen van die mogelijkheden. We waren enkele keren heel dicht bij de titel. Maar goed, er is niets meer aan te veranderen. We laten de rust in de groep weerkeren en gaan deze week opnieuw goed werken. Het komt komend weekend wel goed.”

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
GVA 21/04/23  Dries Van Thielen
Wie wordt kampioen in derde amateurklasse: Wezel Sport, Houtvenne of Geel? “Zondag wordt het een zottekot”
Een heel seizoen lang werd de B-reeks van de derde amateurafdeling gedomineerd door vijf teams: Wezel Sport, Houtvenne, Geel, Wellen en Termien. Vier van die vijf teams staan dit weekend, op de voorlaatste speeldag, tegenover elkaar. “De titeldroom lééft nog altijd”, luidt het bij de trainer van de drie Kempense clubs.

Wezel Sport

- Eerste plek met 61 punten

- Zondag thuis tegen ASV Geel

Wezel Sport heeft veruit de beste kaarten. De ploeg van coach Wim Mennes promoveerde vorig seizoen uit de provinciale reeksen en is, tegen alle verwachtingen in, leider in 3B. “Begin dit seizoen mikten we op een plek in de top vijf. Ambitieus, dat wel, maar niemand had durven te denken dat we in deze fase van de competitie nog volop zouden meespelen voor de titel”, aldus Wim Mennes, de coach van Wezel Sport. “En dat is volkomen aan mijn jongens te danken. Wat voor een parcours zij hebben afgelegd… Hoeveel teams ken je die twee keer op rij promoveren?” Klopt. Wij kunnen alleen maar aan White Star Turnhout denken, dat dit jaar hetzelfde doet.

Maar Wezel is er nog niet: de kloof met eerste achtervolger ­Termien bedraagt nog altijd maar drie punten. Ook Geel, zondag de tegenstander, blijft een te duchten concurrent. “We maken wel een grote kans, maar we mogen nog geen victorie kraaien. Geel gaat het ons zeker niet cadeau doen, al hebben we misschien wat geluk dat we net tegen hen uitkomen. Een moeilijke, aanvallende ploeg die zelf het spel wil maken en heel open speelt. Laat dat nu net de ploegen zijn waar we sterker tegen presteren.”

Het is inderdaad opvallend dat Wezel punten liet liggen tegen mindere goden als Nijlen (2-2), Kampenhout (2-1) en Schoonbeek-Beverst (1-0). “Ook vorige week tegen Zwarte Leeuw kwamen we goed weg. Dan is het toch altijd handig om de nodige kwaliteit in de kern te hebben.”

Als Wezel promoveert, zal het dat - zoals eerder aangekondigd - zonder Wim Mennes doen. “Voorlopig is er nog geen concrete ­piste. We zien wel wat er op me afkomt.”

Houtvenne

- Derde plek met 57 punten

- Zondag thuis tegen Wellen

De ploeg van Ruben ­Corstjens was de enige die het hele seizoen de promotie-ambities durfde uit te ­spreken. “Uiteraard hopen we dat er nog een mirakel gebeurt en dat Wezel nog punten laat liggen. Al zijn we ondertussen realistisch genoeg om te ­beseffen dat de ­directe promotie niet meer ­mogelijk is. Daarvoor is de kloof met Wezel momenteel iets te groot.”

Nochtans was Houtvenne goed op weg om de promotie af te dwingen: meer dan de helft van het seizoen voerde groen-rood het klassement aan. “Maar ­enkele weken geleden hebben we dan onze knak gekregen. Gelukkig hebben we ondertussen orde op zaken gesteld.”

Wordt er ook rekening gehouden met een scenario dat Houtvenne dit seizoen niet promoveert? Zo is Sint-Lenaarts nog steeds in de running voor de derde periode­titel. “Dat zou een domper zijn en compleet ingaan tegen de logica van het spel”, aldus Corstjens. “We ­spelen al zo lang mee voorin... We moeten gewoon 6 op 6 ­pakken.”

ASV Geel

- Vierde plek met 56 punten

- Zondag uit bij Wezel Sport

“Het geloof in de titel is er nog ­altijd”, zegt Bart Janssens, de coach van Geel. “We hebben het ­misschien niet allemaal in eigen handen, maar we gaan op Wezel voor niet anders dan de winst. Het is ook een rechtstreeks duel en kunnen tot op twee punten ­komen. Het is gewoon een spannende reeks. Onmogelijk te voorspellen wat er ­allemaal gaat gebeuren. Volgens mij heeft ­Houtvenne nog steeds een heel grote kans om de titel te pakken.”

Geel promoveerde net als Wezel Sport naar de nationale reeksen. “En ook wij hadden niet verwacht dat we nog zolang konden meespelen voor promotie. Tijdens de training heb ik dat ook nog even gebruikt: we hadden een groepsgesprek en ik heb iedereen nog eens op scherp gezet. Iedereen weet dat we veel supporters hebben. Ik weet zeker dat ze er ­zondag in Wezel een zottekot van gaan maken.”

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 GVA 16-04-23   Kristof Gabriels
“Lucky goal” van Mart van de Gevel levert Wezel drie punten op: “Lelijke goals tellen ook
Een nochtans fel gehavend Wezel Sport staat weer een stapje dichter bij de titel nadat het de lastige verplaatsing naar Zwarte Leeuw tot een goed einde bracht. Al kreeg het daarbij wel wat hulp van thuisgoalie Jeroen Hofmans, die zich in blessuretijd compleet miskeek op een verloren lange bal. Wie anders dan topschutter Mart van de Gevel nam het geschenk in dank aan.

De bezoekers leken nochtans af te stevenen op puntenverlies in Rijkevorsel. “Al bij al had een gelijkspel misschien wel de juiste uitslag geweest, maar dat maakt de vreugde niet minder groot”, lacht Van de Gevel na afloop. “In deze fase van de competitie zijn de drie punten het allerbelangrijkste. Bovendien misten we heel wat jongens, waardoor we op voorhand wisten dat dit een bijzonder zware opdracht zou worden tegen een Zwarte Leeuw in vorm.”

Het gelijkopgaande duel barstte pas in de tweede helft los. “Terwijl de kansen lange tijd schaars waren in een vrij gesloten pot voetbal, ging het na de 0-1 plots snel. Toen we op voorsprong klommen, dacht ik nochtans dat de buit binnen was. Maar door een stomme fout van onszelf kon de thuisploeg toch weer langszij komen.”Het ongelukkige balverlies van Kolen bleef uiteindelijk zonder gevolgen voor Wezel. “Ik weet niet eens hoe ik de winning goal gemaakt heb”, aldus Van de Gevel. “De keeper loste plots de bal en zo verdween het leer via mijn been in doel. Het was dus zeker niet de mooiste van mijn 26 treffers tot nu toe, maar lelijke goals tellen ook en al helemaal als ze de zege opleveren.”

Geluk van de kampioen

Met nog twee speeldagen te gaan behouden de troepen van coach Wim Mennes zo drie punten voorsprong op eerste achtervolger Termien, dat ook twee gewonnen matchen minder telt dan Wezel. “Toch zijn we er nog niet”, blijft Mennes voorzichtig. “Al is deze overwinning wel een grote stap in de goede richting. Vooral op mentaal vlak is dit heel belangrijk omdat de vele vervangers meer dan aardig hun streng hebben getrokken.”Mennes beseft wel dat Wezel door het oog van de naald kroop. “We hebben hier wat geluk gehad. Of dat het geluk van de kampioen is? Dat zal moeten blijken, maar ik weet wel dat we dat tikkeltje meeval ook voor een stuk zelf hebben afgedwongen door tot het laatste fluitsignaal te blijven voetballen en op zoek te gaan naar die winning goal.”

Jeroen Hofmans (Zwarte Leeuw) baalt na blunder: “We verdienden deze nederlaag absoluut niet”

Jeroen Hofmans beleefde niet zijn meest gelukkige avond. Door een foutje van het Rijkevorselse sluitstuk in blessuretijd leed Zwarte Leeuw tegen Wezel een eerste thuisnederlaag in bijna vijf maanden.

De Leeuwen waren zaterdagavond nochtans minstens de evenknie van de koploper. “Wezel mocht dan misschien wel wat volk missen, toch was ik zeker niet onder de indruk”, vertelt Jeroen Hofmans. “Zo verdienden we deze nederlaag absoluut niet. We gaven nauwelijks iets weg. De twee tegentreffers vielen gewoon heel ongelukkig.” Terwijl de Wezelse openingstreffer nog afweek op een Rijkevorsels been, was het Hofmans die in de fout ging bij de late 1-2. “Mede door de wind verkeek ik me op die lange bal, waardoor ik het leer niet kon vasthouden. Dat is natuurlijk enorm balen, maar stel dat we nog niet gered waren, dan zou het nog veel harder zijn aankomen. Nu kan ik het wel relativeren. Ik heb tenslotte een heel sterke terugronde gespeeld.” Ook coach Gino Swaegers nam het op voor zijn doelman. “Individuele fouten horen nu eenmaal bij het voetbal en als doelman betaal je die helaas cash”, aluds de trainer. “Het is alleen extra jammer omdat de nederlaag helemaal niet terecht is. We grepen deze keer alleen onze momenten niet, waardoor dit pijnlijke verlies een beetje flashback is naar de heenronde. Toen speelden we ook vaak niet slecht, maar verloren we uiteindelijk wel.”

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 HLN  03-04-23  Jef Tegenbos
Bart Kolen scoort zijn eerste treffer voor Wezel: “Zelden zo blij geweest met een doelpunt.
In derde nationale B is de situatie bovenaan het algemeen klassement ongewijzigd gebleven. Zowel Wezel, Termien, ASV Geel en Houtvenne wonnen hun opdracht. Voor leider Wezel ziet de situatie er op dit moment erg goed uit. Het heeft een bonus van drie punten en respectievelijk twee en drie gewonnen wedstrijden meer dan Termien en Geel. Houtvenne volgt op vier eenheden.

Wezel kreeg het bezoek van Wijgmaal, een Vlaams-Brabantse tegenstander die op zijn beurt alles in het werk moet stellen om de degradatie te ontlopen. Maar het team van trainer Wim Mennes liet zich niet verrassen, en won met 2-0. Het was Bart Kolen die, net na de rust, met een doelpunt de partij in een beslissende plooi legde.

 

“We hebben onze opdracht tot een goed einde gebracht”, reageerde Bart Kolen. “We wisten vooraf dat het geen gemakkelijke avond zou worden. Wijmaal koos ervoor om met een heel laag blok aan de partij te beginnen. Een ingesteldheid die ze vrijwel de hele wedstrijd trouw zijn gebleven. Af en toe hebben ze getracht om het roer om te gooien, maar echte grote kansen heeft dat niet opgeleverd.”
Eerste doelpunt

Het was uiteindelijk de middenvelder zelf die de wedstrijd een beslissende wending gaf. “Mijn eerste doelpunt van het seizoen, en meteen een heel belangrijke. Het is een cliché dat in dergelijke duels een vroeg succes cruciaal kan zijn. Dat was nu niet anders. Ik verdubbelde net na de rust, een ideaal moment om de partij helemaal onder controle te nemen.”
Spannend

De Mollenaars gaan meteen als primus de beslissende fase van de competitie in. Al wacht hen na het paasreces nog een pittig programma. Om te beginnen is er de uitwedstrijd in Zwarte Leeuw, dat de voorbije maanden heel sterk voor de dag kwam. “We hebben het voordeel dat we alles in eigen handen hebben. Als je kampioen wil worden, dan weet je dat je moeilijke hindernissen moet nemen. Na Zwarte Leeuw komt ASV Geel op bezoek. Wat aangeeft dat onze concurrenten eveneens een pittige kalender hebben. Daarom komt de korte onderbreking op een goed moment. Zo kunnen we met verse moed aan de ultieme strijd beginnen.”

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
GVA  26-03-23
Wezel Sport verstevigt leidersplaats: “We zouden onszelf tekortdoen als we de titel niet pakken”
Na de winst bij hekkensluiter Beringen en het puntenverlies van de rechtstreekse concurrenten, verstevigt Wezel Sport zijn leidersplaats. Toch was het voor de Mollenaars wroeten om de drie punten uit Limburg mee te nemen.

Hoewel Ven in de openingsfase een bal op de lat kopte, was de thuisploeg allerminst bevreesd voor de komst van de leider. Rode lantaarn Beringen toonde zich niet onder de indruk en na een langgerekte studieronde waren de best kansen voor de Koolputters. Doelman Geens devieerde een bal in de kleine rechthoek en Biemans moest kort nadien een bal van de lijn keren. Net voor de rust profiteerde Beringen van een communicatiefout in de Wezelse defensie en trok het met een voorsprong richting de kleedkamer. Wezel kon in de eerste periode enkel dreigen via standaardfasen. “Ons spel was gewoon te traag waardoor we onze aanvallers niet vonden”, blikte Joep Hakkens terug. “Bovendien ving Beringen ons goed op in blok. In deze fase van de competitie is het niet makkelijk om tegen staartploegen te spelen. Die hebben niets te verliezen en kunnen altijd iets meer als de leider op bezoek komt. Op het uur hingen we de bordjes gelijk en toen was de ban gebroken. Een kwartier later was het 1-3. Nu is het aan ons om te tonen dat we met nog vier speeldagen te gaan ook nog tegen grotere ploegen als Geel en Wellen succesvol kunnen zijn. We zouden onszelf tekortdoen als we de titel nog uit handen geven”, besluit Hakkens. (ev)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HLN 22-03-23  Jef Tegenbos
Bart Biemans en Wezel in spannende titelstrijd: “Regelmaat zal het succesvolle concept worden.
Het is alsof ze mekaar alle kansen blijven gunnen. Wezel, Houtvenne en ASV Geel: de drie Kempische tenoren die wellicht tot de laatste minuut zullen verbonden blijven met de ongemeen spannende titelstrijd. Het Limburgse Termien ziet het graag gebeuren en verkleinde vorig weekend de kloof met de ‘Kempische Drievuldigheid’.

Het is dit seizoen niet de eerste keer dat ploegen die onderaan het klassement zijn terug te vinden, de strijd bovenaan het klassement mee bepalen. Zo kwam Wezel het voorbije weekend, tegen Nijlen, met de schrik vrij.

 

“Als je halfweg de eerste periode een 0-2-achterstand moet wegwerken, is dat schrikken”, geeft Bart Biemans toe. “We hadden geluk dat we vrij snel de aansluitingstreffer konden scoren. Uiteindelijk eindigde de partij voor ons nog met een zure noot, omdat onze derde en winnende treffer voor een duwfout werd afgekeurd. Vandaag vind ik dat nog steeds een onterechte beslissing waar we weinig tegen kunnen doen.”
Druk

Elke ploeg die in strijd is voor een overstap naar tweede nationale, heeft recent al een steek laten vallen. Blijkbaar is de druk die er ongewild aan te pas komt niet te onderschatten. Zelfs voor ploegen waar zoveel spelers met heel veel ervaring actief zijn.
“Ik heb geen idee of dat echt een rol speelt”, stelt de Limburger. “Uiteindelijk spelen wij al een gans seizoen tegen heel gemotiveerde tegenstanders. Ik denk dat dat voor Houtvenne en ASV Geel niet anders is. Het is op zich al een prestaties om mee bovenaan mee te draaien. Hoewel het einde stilaan in zicht komt, is de streep nog ver weg.”

Beringen

Wezel maakt zaterdagavond de korte verplaatsing naar Beringen. De Limburgse formatie die op dit moment eigenaar is van de rode lantaarn. “We staan nog voor vijf finales”, kijkt de verdediger naar de toekomst. “In deze fase van de competitie is er geen sprake van onderschatting. Voor Beringen wordt het eveneens een belangrijke confrontatie wil het nog aanspraak maken op het behoud. Wij van onze kant beseffen dat we alles eigen handen hebben. Dat is een gegeven dat we in stand moeten houden.”

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 GVA  19-03-23  Marc Kempen
KFC Nijlen sprokkelt een punt op het veld van leider Wezel: “Goed stand gehouden.
Nijlen leek met de verplaatsing naar leider Wezel voor een moeilijke opdracht te staan. Dat werd het ook, maar de bezoekers hielden zich staande en liepen zowaar 0-2 uit. Wezel sport kwam nog langszij maar Nijlen sleepte wel een gouden punt uit de brand. Een punt dat cruciaal kan zijn in het strijd om het behoud.

“Natuurlijk waren we vooraf op onze hoede”, knikte trainer Sam Vermeulen. “Wezel scoorde ongeveer 45 goals in eigen huis. De offensieve weelde bij de leider is alom bekend. Zelf moest ik schuiven met de pionnen. Enkele blessures speelden ons parten. We moest nog meer de kaart van de jeugd trekken, ook in de verdediging. We wilden een goede organisatie neerzetten, hard werken, tegenprikken als het kon en onze momenten benutten op stilstaande fases. Dat werd allemaal goed uitgevoerd. Ik ben erg fier op mijn spelers. Neem nu de jonge Roland Van Gorp. Die zat voor de eerste keer in de selectie maar hield zich negentig minuten staande.”

Nijlen begon eigenlijk met een voorsprong want al in de vierde minuut trof Jens Peeters raak met het hoofd. “Dat was een gevolg van een actie waarop we getraind hebben. Dat doet altijd deugd”, verklaarde Vermeulen. “Wezel gaf achteraf meer ruimte weg dan verwacht. Via een counter konden we dan de 2-1 maken. Niemand begon te zweven want we wisten dat de thuisploeg zou reageren. Jammer genoeg hielden we de nul niet tot de rust. Zoals verwacht ging Wezel na de pauze nog meer drukken. Bij de gelijkmaker ging er in de communicatie wat mis. Maar achteraf stonden we echt goed. We kwamen goed weg toen thuisspeler Hakkens op de paal knalde. Dat geluk hadden we echter verdiend door keihard te werken.”

Met een gelijkspel maak je uiteraard geen grote sprong maar dit overwacht resultaat moet wel deugd doen. “We sprokkelen zo veel mogelijk punten en zien wel hoe ver we geraken. Aan deze prestatie moeten we ons optrekken. We liepen gisteren twee schorsingen op zodat het voor de volgende match weer puzzelen wordt. Andere spelers zullen hun kans krijgen. Daarbij kijken we niet naar leeftijd, wel naar spelers die taken willen uitvoeren”, besloot Vermeulen.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
GVA  19-03-23
Leider Wezel laat unieke kans liggen om verder uit te lopen: “We willen zeker kampioen spelen”
Mits winst tegen Nijlen had leider Wezel een kloofje kunnen slaan met eerste achtervolgers Geel en Houtvenne, die in een onderling duel gelijkspeelden. Maar Wezel bleef zelf steken op een puntendeling. De spelers van de thuisploeg liepen achteraf gefrustreerd rond na deze gemiste kans.

Vooral de scheidsrechter was de gebeten hond bij veel spelers en supporters van Wezel. Alban Grepi, die de twee goals scoorde, behield echter zijn kalmte. “Er waren wel meerdere betwistbare fases”, aldus Grepi. Zo was er onder andere de strafschop die tot de 0-2 leidde. Maar als de ref en de assistent een beslissing nemen, moet je je daarbij neerleggen. Laat ons eerlijk zijn, dit was zeker niet onze beste match. Vorige week speelden we het sterke Pelt van het kastje naar de muur en nu geraakten we niet voorbij Nijlen. We begonnen ook heel slecht. Na vier minuten stond het al 0-1 na een vermijdbaar doelpunt. Een ploeg als Nijlen trekt zich bij een voorsprong terug en mikt op de counter. Zo’n counter lag aan de basis van die penalty. Het liep dus de verkeerde kant op.”

Maar Grepi en co. rechtten de rug en kwamen terug langszij, met een doelpunt voor en na de rust. “Natuurlijk ben ik blij dat mijn twee goals nog een punt opleverden. En er zat zeker nog meer in. Na de 2-2 hebben we Nijlen zwaar onder druk gezet. Verschillende mooie kansen werden gemist. Tot overmaat van ramp schoot Hakkens in de slotminuut op de paal. Dan besef je dat het een match van net-niet wordt. Jammer dat we geen kloof konden slaan, maar we blijven wel gewoon op kop.”

De 33-jarige Mollenaar moest na een botsing al in de eerste helft met een hoofdverband verder: “Het is een open wonde, maar ik wilde mij niet laten vervangen. Nu zal ik toch maar naar het ziekenhuis gaan voor wat hechtingswerk”, knikte hij.(make)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
het Nieuwsblad  12-03-23  Kris Theeuwen
Wezel stopt ongeslagen reeks van Esperanza Pelt: “Van een sterk elftal verloren”
Een sterk en vliegensvlug Wezel nam op de Roosen verdiend de maat van Esperanza na een wedstrijd met hoge intensiteit, maar te weinig Pelts doelgevaar. Hakkens en Van De Gevel zorgden voor de doelpunten en zo komt er een einde aan de mooie ongeslagen reeks van Pelt: 0-2.

Al had het er misschien helemaal anders kunnen uitzien, als Beckers na vijf minuten zijn kans beter benut had. Het antwoord van Wezel liet niet lang op zich wachten. Grepi knalde aan de overkant van dichtbij op Palmans. De bezoekers hielden het tempo hoog en waren gevaarlijk met de snelle flanken. Zo werd Hakkens randje buitenspel weggestuurd en als een pijl uit een boog ging het richting doel om Swinkels het nakijken te geven: 0-1.

Daarna was het scheidsrechter Wahhabi die een hoofdrol opeiste. Grepi werd in de zestien onderuit gelopen door Mansaray, maar Wahhabi gebaarde dat er geen overtreding was om vervolgens op aangeven van zijn assistent toch de bal op de stip te leggen. Frustratie en woede bij de thuisploeg, maar Swinkels zorgde voor gerechtigheid en stopte de strafschop van Van de Gevel.

Esperanza voetbalde pas na rust opnieuw een kansje bijeen, toen Stankov doelman Geens toch eens aan het werk kon zetten. Even daarvoor hield Swinkels zijn ploeg nog in de wedstrijd door goed plat te gaan op een snelle counter van Maes. Pelt had wel de intentie om op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar het ontbrak aan (doelgerichte) kansen. Enkel Geebelen kon zijn schot kadreren, maar mikte pal op de doelman.

Tien minuten voor affluiten viel voor de thuisploeg dan toch het doek, toen Van De Gevel zijn penaltymisser rechtzette en Swinkels vloerde. “We hebben van een sterk elftal verloren. Al hadden we misschien wel op voorsprong moeten komen na vijf minuten. Daarna kwam het zeer van dit seizoen naar boven. We missen explosiviteit in ons offensief compartiment. Maar we moeten het zelfvertrouwen dat we uit de mooie reeks hebben geput, niet na één mindere wedstrijd overboord gooien”, vindt Esperanza-trainer Van Dessel.

Centrale verdediger bij Wezel, Bart Biemans, kende een rustige avond. “De eerste helft hadden we de wedstrijd goed onder controle na de 0-1. In de tweede helft bleef het dan toch nog spannend, omdat we dat tweede doelpunt maar niet maakten. En met de lange ballen die goed doorgekopt werden door Smolders, moest er maar eens eentje goed vallen. Gelukkig lukte het voor ons dan toch en pakken we de drie punten verdiend mee naar huis”, aldus Biemans. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
GVA   07-03-23 - dsvn,mke
Wim Mennes vertrekt na dit seizoen bij Wezel Sport, Björn Beyens neemt over: “Derde Afdeling is niet het eindstation voor Wim”
Het hing al enkele weken in de lucht maar nu is het ook bevestigd. Het verblijf van Wim Mennes bij Wezel Sport blijft beperkt tot één seizoen. Best opvallend, want Wezel Sport doet het uitstekend dit seizoen, met een eerste plek in 3de afdeling VV B. Björn Beyens (ex-speler en huidig T1 van de B-ploeg) neemt het roer over.

Wezel Sport is aan een boerenseizoen bezig: de Mollenaars hebben een eerste periodetitel op zak en voorlopig voert het team van Wim Mennes het klassement aan in 3de afdeling VV B. “Er zijn nog 5 ploegen in de running om kampioen te spelen”, weet de coach. “Maar echt chapeau voor wat mijn jongens dit seizoen laten zien. Kampioen spelen zou voor hen het summum betekenen.”

Maar vanaf volgend seizoen lees je niet meer ‘het team van Wim Mennes’ in deze krant. Ten minste: toch als het over Wezel Sport gaat. De club en de coach gaan na een seizoen uiteen. “We hebben een andere visie op sportief vlak en dan moet je de beslissing kunnen nemen om ermee te stoppen. Zonder wrange gevoelens, want ik vind Wezel echt een hele mooie ploeg.”
Samenloop van omstandigheden

“Ik kan niet anders dan positief zijn over onze samenwerking met Wim Mennes”, is Geert Vanhoof, manager bij Wezel Sport duidelijk. “En ik heb ook het gevoel dat 3de afdeling niet het eindstation is voor hem. Waarom we nu met hem uiteengaan? Een samenloop van omstandigheden: als Wezel Sport moeten we het DNA van onze club wat bewaken. En laat met Björn Beyens iemand aanwezig zijn die kind aan huis is én klaar is om T1 te worden bij onze eerste ploeg.”

De sportieve resultaten zijn Vanhoof ook niet ontgaan. “En daarin mogen we de inbreng van de coach niet onderschatten. We gaan nog 7 matchen knallen.”

Wat de toekomst brengt voor Mennes? “Nog geen idee, ik ben niet iemand die clubs gaat aanschrijven. We zien wel wat er op me afkomt. Eerst wil ik nog in schoonheid afscheid nemen van Wezel.”

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HLN 06-03-23  Jef Tegenbos
Bart Kolen en Wezel pakken opnieuw de leiding: “Het wordt een strijd tot de laatste speeldag”
In derde nationale B heeft Wezel Sport, na een 3-0-zege tegen Betekom, opnieuw de sportieve macht gegrepen. Het team van trainer Wim Mennes profiteerde optimaal van het verlies van Houtvenne, dat tegen Pelt in het zand beet. De andere grote winnaar van het weekend zijn de buren van ASV Geel, die zwaar uithaalden tegen Nijlen (5-1).

Bij Wezel hebben ze niet lang gewacht om voor een sportieve revanche te zorgen. De Molse formatie verloor vorige week onverwacht in Kampenhout. “Een verlies dat toch enkele dagen voor de nodig ontgoocheling heeft gezorgd”, geeft Bart Kolen toe. “Uiteindelijk verlies je niet graag, en zeker niet tegen een ploeg die onderaan het klassement staat. Op dat moment snak je meteen naar die volgende wedstrijd. Tegen Betekom hebben we weinig weggegeven. In dergelijke confrontaties is het belangrijk om snel te scoren. Het tweede doelpunt, dat net na de rust viel, heeft de partij in een beslissende plooi gelegd.”
Strijd

Het beeld van het klassement in derde nationale B is een weerspiegeling van de stand een jaar geleden in eerste provinciale. Met Wezel en Geel in een hoofdrol. “Het is nu wel duidelijk dat de eerste vijf uit de stand gaan beslissen wie met de hoogste eer gaat lopen”, voorspelt de middenvelder. “De ploeg die de grootste regelmaat aan de dag kan leggen, zal het wellicht halen. Het verschil tussen de teams is erg klein. Wij staan in het slot van de competitie nog tegen duels tegen Geel en Termien. Best mogelijk dat het kampioenschap pas in die periode beslist zal worden.”
Pelt

Volgend weekend wacht de Molse formatie eens te meer een zware opdracht. Pelt reikte Wezel, door Houtvenne zaterdag in het verlies te spelen, een helpende hand. Het is tegelijk een serieuze waarschuwing. “Echt verrassend is die overwinning van Pelt voor mij niet”, zegt de Mollenaar. “Ik vind dat Limburgers over een heel sterk geheel beschikken. Door hun gemiste start hebben ze een lange inhaalbeweging moeten maken. In principe is het een elftal dat bovenaan moet kunnen meedraaien. Voor ons wordt dit één van de zeven finales die nog op het programma staan.”

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
GVA  05-03-23   Erwin Vandenbergh
Zware uithaal brengt ASV Geel naar tweede plek achter nieuwe leider Wezel: “Ons mengen in titeldebat”
Na een nieuwe speeldag is de top drie in derde afdeling opnieuw helemaal door elkaar geschud. Houtvenne verloor en kon dus maar één week genieten van de leidersplaats, die Wezel Sport afsnoept. De Mollenaars voelen plots ook de hete adem van ASV Geel in de nek. De Gelenaars haalden zwaar uit tegen Nijlen en hijsen zich naar een tweede plaats op slechts één puntje van de leider.

Ondanks het feit dat Wezel Sport opnieuw leider is kan ASV Geel zich in de luwte misschien wel de winnaar van het weekend noemen. Het klimt na de 5-1-zege tegen Nijlen naar de tweede plek op slechts één punt van de Molse leider. “Die overwinning legt ons inderdaad geen windeieren”, weet aanvoerder Jean-Michel Hoebregs. “We zitten meteen vol in de titelstrijd en laten ook Houtvenne achter ons. Dat is voor ons als Gelenaars een leuke bijkomstigheid omdat er wel wat kennissen in Houtvenne rond lopen (Houtvenne-coach Corstjens en Thierry Vandermeeren waren vorig seizoen aan de slag in Geel, red.). We gunnen iedereen alles maar de laatste weken ogen onze resultaten mooi. In deze cruciale fase van de competitie zetten we duidelijk een stap vooruit en die flow willen we vasthouden. Uiteraard willen wij ons vanaf nu mengen in het debat. Deze club met zijn entourage en accommodatie verdient het om mee te doen voor de prijzen. Maar wat ons vooral deugd doet, is dat we onze criticasters van antwoord dienen. In het begin van het seizoen werd nogal meewarig over ons gedaan omdat onze defensie vertrokken was. Wel, intussen hebben we bewezen dat er een kwaliteitsvolle en hechte kern op het veld staat. We hebben altijd in de schaduw gestaan van de titelstrijd tussen Wezel en Houtvenne, maar daar hebben we nu dus een voet tussen gestoken.”
Wezel opnieuw naar de leiding

Wezel Sport legde Betekom over de knie en is door het verlies van Houtvenne dus opnieuw leider in het klassement. “Het was zeker niet onze beste wedstrijd”, weet Bart Kolen. “We begonnen behoorlijk onrustig aan de match. Waarschijnlijk omdat het verlies van vorige week tegen Kampenhout nog in het achterhoofd zat. We pakten de laatste weken slechts eén op zes en dat waren we niet meer gewoon. Maar deze duidelijke zege brengt ons terug naar de leiding en daardoor hebben we weer alles in eigen handen. Week na week komt de eindmeet dichterbij. En hoewel wij al wel een eindrondeticket op zak hebben, is kampioen spelen natuurlijk het summum. Die eerste plaats behouden gaat de komende wedstrijden voor ons een extra motivator zijn.”
Dipje bij Houtvenne

De aardverschuiving in de top drie komt er door het verlies van Houtvenne op eigen terrein tegen Pelt, ploeg van ex-coach Geert Van Dessel. Met een 5 op 15 zit de titelfavoriet duidelijk in een dipje. “Zoals we vooraf hadden verwacht, kwam Esperanza Pelt heel defensief voor de dag”, blikt Ben Santermans terug. “De Limburgers loerden op de counter en konden één keer succesvol zijn. Dat staat in schril contrast met de kansen die wij bij elkaar voetbalden, maar ook vakkundig de nek omwrongen. In de eerste helft noteerde ik vier open kansen. De laatste weken is het gewoon niet goed genoeg. Ik moet daar niet flauw over doen. Iedereen moet een keer voor de spiegel gaan staan en best niet verder kijken dan de komende wedstrijd. Soms willen we het misschien allemaal te mooi doen, maar dat brengt te weinig zoden aan de dijk. We moeten meer killersinstinct tonen en proberen de wedstrijd op een zakelijke manier naar ons toe te trekken. In de heenronde lukte ons dat als een fluitje van een cent maar tegenwoordig wil het ook al eens keer tegen zitten. Dit nieuwe verlies katapulteert ons meteen naar de derde plaats en daar willen wij zeker niet staan. Het heeft geen zin om naar Wezel of Geel te kijken. Het is in eigen rangen dat het zal moeten gebeuren. Het is wel jammer dat je in slechts één wedstrijd vergooit wat we vorige week opnieuw hadden binnengehaald.”

Van de huidige top drie spreekt Houtvenne zich het meest expliciet uit als titelfavoriet. Is dat wel verstandig en legt dat geen extra druk op de groep? “Wij zijn van meet af aan duidelijk geweest in onze ambities en dat verandert niet”, gaat Santermans verder. “En neen, dat legt geen extra druk op. Er zit zo veel ervaring in de ploeg van jongens die jaren lang in hogere afdelingen gespeeld hebben, dat je er van mag uitgaan dat zij met die druk kunnen om gaan.”

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
het Nieuwsblad  26-02-23   Stefan Van de Weyer
Zieke Maxim Put wijst Sporting Kampenhout de weg naar stunt tegen leider Wezel Sport
Sporting Kampenhout greep als voorlaatste in de stand de spreekwoordelijke laatste strohalm door te winnen van leider Wezel Sport. Middenvelder Maxim Put voelde zich wat ziek, maar besliste om toch te starten. Hij scoorde na zeven minuten en werd ziek gewisseld na een kwartier. Op het half uur scoorde Tom Goovaerts met een heerlijk afstandsschot. De Nederlandse goaltjesdief van Wezel Van De Gevel redde iets voor het uur de eer. Van de voorlaatste positie klimt Kampenhout op naar de dertiende plaats.

“Ik wist niet dat Maxim ziek was, maar hij had buikpijn en moest vaak naar het toilet”, vertelt Tom Goovaerts. “Hij scoorde na zeven minuten en werd kort nadien gewisseld. Op zich heel jammer, want hij zat ondanks zijn toestand goed in de wedstrijd. Op het half uur kreeg ik een bal afgelegd en deponeerde die mooi in de verste hoek. We waren daar heel blij mee en gingen met 2-0 de rust in, een mentale opsteker.”

“Wezel kreeg al bij al niet zoveel mogelijkheden. Iets voor het uur viel de 1-2. We kregen het even we benauwd. De Limburgers probeerden het met hoge ballen te droppen in ons strafschopgebied. Veel balbezit kregen ze wel niet. Wij speelden 90 minuten goed georganiseerd. Trouwens, we hadden nog grote kansen, onder andere op de 0-3 en de 1-3. Het was wel één van de betere teams waartegen we tot nu toe uitkwamen. De bezoekers waren wel continu aan het zeuren op het veld en toonden zich geïrriteerd na hun verlies. Dat maakt onze zaak niet, dit konden we best wel gebruiken.”

 

“Je had het kunnen bekijken als een laatste strohalm maar anders hadden we mogelijk volgende week gewonnen op laatste Witgoor. We moeten nog 8 matchen alles geven om het behoud, laat ons beginnen om een reeks van 2 zeges na elkaar te boeken. Deze topuitslag geeft wel een mentale boost voor alles wat nog komen moet.”

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
GVA  26-02-23   Erwin Vandenbergh
Drie Kempense clubs kleuren de titelstrijd in derde afdeling: “Kampioen spelen is een must”
In de derde afdeling zitten drie Kempense ploegen verwikkeld in een ongemeen spannende titelstrijd. Na het verlies van Wezel Sport neemt Houtvenne de kop van het klassement opnieuw over. Maar de nieuwe leider voelt ook de hete adem van ASV Geel in de nek. Blauw-wit volgt immers op twee punten. Van de drie ploegen is Houtvenne de enige die stelt dat promotie een must is.

Vooral Wezel Sport en Houtvenne speelden dit seizoen al een paar keer haasje-over op de leidersplaats. De Mollenaars pronkten de laatste weken op de eerste plaats, maar na het verlies gisteren op het veld van Kampenhout (2-1) nam Houtvenne opnieuw over. “Vooral onze eerste helft was zwak”, blikt Wezel-speler Kjell Ven terug. “Na de rust sloten we wel aan, maar algemeen genomen brachten we te weinig. Houtvenne springt nu opnieuw over ons, maar het verleden heeft uitgewezen dat we daar niet wakker van hoeven te liggen. Deze einduitslag kunnen we niet meer veranderen. In gedachten zitten we nu al bij onze volgende match. Onze focus zal niet verslappen en wij hebben ook het voordeel dat we dat eindrondeticket al op zak hebben. De druk bij ons is dus een pak minder groot. Met nog acht wedstrijden te gaan zal het de vorm van de dag zijn die bepaalt hoe de teerling uiteindelijk zal terechtkomen. Ook de ploeg die echt kampioen wil spelen zal zich zo wel tonen. Bovendien beginnen de ploegen onderin voor de punten te knokken en dat zijn meestal nog de moeilijkste matchen. Trouwens, naast Houtvenne en ASV Geel moet je ook zeker Termien niet afschrijven voor het titeldebat. Voor ons mag de titel maar niets moet.”
Houtvenne gaat vol voor de titel

Bij Houtvenne zijn ze minder voorzichtig in hun uitspraken. Nu ze na de 0-3 zege op Diest opnieuw leider zijn, zijn ze daar niet van plan die plek nog af te geven. “Wij hebben maar één optie en dat is kampioen spelen”, klinkt het vastberaden bij Thierry Vandermeeren. “Over andere ambities moeten wij het niet hebben. Wij hebben al twee keer net naast een eindrondeticket gevist maar dat deert ons weinig tot niets. Op het einde van de rit moeten wij gewoon op de eerste plaats staan. Dat is het enige doel dat deze groep voor ogen heeft. Ten opzichte van onze concurrenten beschikken wij toch wel over de meeste ervaring en ook de breedte van onze kern speelt in ons voordeel. Een blessure in één van die laatste acht matchen mag ons niet uit balans brengen. Vanaf nu spelen we nog acht finales en willen we opnieuw aanknopen met ons parcours van voor de winterstop. Toen waren we ongeslagen en die status moeten we ons voor de resterende matchen opnieuw aanmeten. We zouden wel degelijk teleurgesteld zouden zijn moesten we achter het titelnet vissen. Maar als dat toch het geval zou zijn, ben ik er ook van overtuigd dat dat meerdere oorzaken zal hebben. Uiteraard dienen we rekening te houden met onze rechtstreekse concurrenten, maar wij kijken alleen naar onze eigen opdracht.”
ASV Geel als scherprechter

Eén van die concurrenten die zich discreet achter de top nestelt, situeert zich op de Leunen. De Gelenaars wonnen na een hattrick van Jordi Kreydt met 0-4 op het veld van Wijgmaal en doen een uitstekende zaak in het klassement. ASV Geel staat op twee punten van leider Houtvenne en blijft zo in de race voor de titel. “Alles blijft op een zakdoek zitten”, weet goalgetter Kreydt. “Maar we naderen een cruciale periode. Als we ons programma bekijken, spelen we de komende weken tegen ploegen uit de buik van het klassement. Die teams moeten bikkelen om de punten en zijn altijd taaie klanten. Maar in de staart van de competitie spelen we nog tegen de top vijf en dan zal het toch moeten gebeuren. Volgens mij gaan het precies die onderlinge duels zijn die de titelstrijd in een definitieve plooi zullen leggen. Dan heb ik het over de kansen die ik ASV Geel toedicht, maar tegelijk ook over hoe wij de rol als scherprechter kunnen vervullen in de titelstrijd. De ploegen die in die fase van de competitie het meest gretig voor de dag komen, gaan volgens mij met de buit lopen. Het gaat dus echt in de slotfase beslist worden, op de eindmeet als het ware, wie zich tot kampioen mag kronen. Hopelijk spelen wij dan nog mee voor de titel. Maar goed, voor ons is dat geen absolute must. Dat is anders dan voor Houtvenne. Maar dat ticket voor de nacompetitie is toch iets waar we absoluut onze zinnen op hebben gezet”, besluit Kreydt.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HLN  23-02-23   jef tegenbos
Kjell Ven begint met Wezel aan de ultieme titelstrijd: “Ik zou heel graag langs de grote poort vertrekken”
In derde nationale B wordt de komende maanden een felle titelstrijd uitgevochten. In principe komen nog vijf ploegen in aanmerking voor een rechtstreeks ticket naar tweede nationale. Wezel, dat vorig seizoen de titel in eerste provinciale pakte, voert het klassement aan. Op de voet gevolgd door Houtvenne, Termien, Geel en Wellen.

De vijf tenoren staan dit weekend allemaal voor een verplaatsing. Na een weekje rust maakt Wezel zondag de verplaatsing naar Kampenhout. “Het voorbije vrije weekend heeft deugd gedaan”, geeft Kjell Ven toe. “Vooral dan op het mentale vlak. Al had elke speler een loopprogramma gekregen. Het feit dat we de bal even aan de kant konden laten zorgde voor een vrijer gevoel. We zijn nu klaar om aan de laatste rechte lijn aan te vatten.”

Finales

Bij Wezel weten ze intussen wat het betekent om elke week tegen een gemotiveerde tegenstander te moeten uitkomen. Een situatie die de club vorig jaar al meemaakte, en zich dit seizoen herhaalt. “Als leider weet je dat dat iets is waar je rekening mee moet houden. Anderzijds hebben we een heel volwassen groep, die daar perfect mee kan omgaan. Maar dat is eveneens van toepassing op onze rechtstreekse concurrenten. Wedstrijden als die van zondag in Kampenhout worden heel belangrijk. Het is een tegenstander die onderaan het klassement de punten goed kan gebruiken.”

Net als Wellen is Wezel reeds zeker van een periodetitel. Een appeltje voor de dorst waar de Molse formatie op het einde van de rit liever niet van wil proeven. “Die tussentijdse bekroning heeft er wel voor gezorgd dat we meer ontspannen konden spelen. Het is zonder meer een hulpmiddel geweest. Maar de hoogste eer blijft uiteraard de mooiste. Daar willen we voluit voor gaan.”
Vertrek

Kjell Ven begint aan zijn laatste maanden als aanvoerder van Wezel. Na drie seizoenen zoekt hij straks andere oorden op. “Ik heb het bestuur tijdig van mijn beslissing ingelicht. Ik ben hier, samen met een heel sterke groep en staf, aan een mooi verhaal bezig. Waar mijn nieuwe thuishaven volgend seizoen is, zal de komende weken duidelijk worden.”

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
GVA  13-02-23   Marc Kempen
Xander Van Keilegom bezorgt Houtvenne in extremis punt tegen Wezel: “We bleven erin geloven”
De topper tussen Houtvenne en Wezel eindigde onbeslist. Lange tijd zag het ernaar uit dat leider Wezel de zege zou pakken en verder zou uitlopen in het klassement. In de slotfase van de partij klom de thuisploeg toch nog op gelijke hoogte zodat er niets verandert in de strijd om de titel.

Zes minuten voor het einde van -de r--eguliere speeltijd stond Houtvenne nog met 1-2 in het krijt. Het was Xander Van Keilegom die de gelijkmaker op het bord trapte en zij--n team zo toch nog een punt schonk. Van Keilegom blikte achteraf dan ook tevreden terug op een heel spannend duel. “We begonnen aan de wedstrijd met aanvallende bedoelingen”, sprak hij. “We wilden met goed combinatievoetbal, dat we zeker kunnen brengen, meteen openingen zoeken. Maar om de één of andere reden lukte dat niet zoals we wilden. Eerlijk is eerlijk, Wezel liet voor de pauze de bal beter rondgaan. We gaven niet zoveel weg, maar de bezoekers benutten wel hun kansen. Het leek erop dat we met een 0-2-achterstand de rust zouden ingaan. En dat tegen een sterk geheel als Wezel.”

Net voor de pauze bezorgde Houtvenne zichzelf een serieuze opkikker. Van Keilegom: “We speelden een aanval goed uit over de as van het veld. Mombongo liet zich perfect aanspelen, omspeelde de doelman en schoof binnen. Voor ons maakte dat een wereld van verschil. Onder de pauze smeedden we plannen om offensief brokken te maken. Maar opnieuw vlotte dat niet zoals gewenst. We konden Wezel wel wegduwen maar heel veel gevaar leverde dat niet op.”
Venijn zit in de staart

Daar kwam dan nog een tweede gele kaart voor Massa bij. “Ik vond het wel een fout, maar de uitsluiting was wel heel streng”, oordeelde de 21-jarige voetballer uit Berlaar, uitgeleend door Heist. “We moesten dus het laatste kwartier met z’n tienen rondmaken. Ik vond niet dat er dat aan te zien was. Er kroop meer gezonde agressie in onze ploeg waardoor we heel veel duels wonnen. We bleven erin geloven en werden daarvoor beloond. Toen Paumen de bal perfect teruglegde, kon ik hem hard inschieten. Het is nog maar mijn tweede doelpunt van het seizoen, maar wel meteen een heel belangrijke. Toch was de wedstrijd nog niet gedaan. In de blessuretijd dwong Wezel nog een corner af en dreigden we zelf via een vrijschop. Een stilstaande fase had zo maar over winst en verlies kunnen beslissen.”

Terugkomen uit een quasi verloren positie, dat stemt tot blijdschap bij de thuisploeg. “Ik zit met een dubbel gevoel. Dat gelijkspel hebben we met zijn allen afgedwongen, maar we laten toch twee punten liggen. Maar goed, er blijven nog negen wedstrijden te spelen. We hebben nog een lange weg te gaan”, besloot Van Keilegom.
Jelle Van Kruijssen en Wezel likken hun wonden: “Zuur om twee punten in te leveren”

Leider Wezel leek lang op weg naar de zege op het veld van Houtvenne. Het leidde zowat gans de partij, maar slikte in de slotfase toch nog de 2-2. Dat kwam hard aan voor het team dat wel de meeste kansen afdwong.

Na 41 minuten en bij een 0-2-stand zaten de bezoekers op rozen. Het kwam erop aan om die bonus over de streep te trekken. Dat lukte niet. “Toch speelden we een goede eerste helft”, knikte doelpuntenmaker Jelle Van Kruijssen. “We zakten naar hier af om te winnen. Vorig jaar promoveerden we en nu draaien we een uitstekend seizoen. Er moet dus niets. Daarom konden we ook vrijuit voetballen. Voor de pauze hadden we controle over de wedstrijd. Een eerste kans voor ons werd nog gemist, maar even later bediende Joep Hakkens mij met een steekballetje en kon ik scoren via de binnenkant van de paal. Vier minuten voor de rust verdubbelde Van De Gevel de score. Maar jammer genoeg lieten we ons verrassen op een counter. Als die 1-2 net voor de pauze niet valt, dan winnen we de partij. Daar ben ik zeker van.”

Na die tegengoal was het meteen duidelijk dat de wedstrijd nog niet gespeeld was. “Na de herneming verwachtten we een offensief van de thuisploeg, maar dat hebben we goed opgevangen. We behielden de controle over het spel. Toen Houtvenne dan met z’n tienen viel, leek onze opdracht vrij gemakkelijk. Maar na zo’n uitsluiting kan het verschillende kanten op gaan. De thuisploeg begon nog fanatieker te voetballen en misschien begonnen we zelf teveel te denken aan het behouden van onze voorsprong. Normaal maken we zo’n situatie wel af maar nu liep het anders. Twee momenten in de hele match kwamen ons duur te staan. Jammer, want we hadden Houtvenne op 5 punten kunnen zetten”, zuchtte de 28-jarige aanvaller.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
GVA 11-02-23
Houtvenne-Wezel, dat is de beste verdediging tegenover de sterkste aanval in 3B
Wezel Sport sprong eerder deze week over Houtvenne naar de eerste plaats in de B-reeks van de derde amateurklasse. Kan Houtvenne zondag revanche nemen in een duel tussen de beste verdediging én de sterkste aanval van de reeks?

Bij Wezel Sport draait het voorin top – met dank aan Mart van de Gevel, die niet ­minder dan 21 keer de weg naar doel vond. “Niet slecht, hè”, beseft de sympathieke Nederlander. “Maar dat is niet alleen mijn verdienste: rondom mij draait het gewoon zo goed en we zijn ondertussen echt heel goed op elkaar ingespeeld. Wie had trouwens vorig jaar durven denken dat we op dit moment voorin zouden meedraaien?”

Toch liep het woensdag tegen rode ­lantaarn Witgoor nog bijna mis. Is er druk richting de match van zondag? Van de ­Gevel: “Nee hoor, er staan nog zoveel ­wedstrijden op het programma. En weet je: voor ons wordt het kampioenschap niet ­beslecht in dit soort matchen. Al denk ik wel dat ze bij Houtvenne iets meer druk zullen voelen: daar hadden ze de ambitie ­uitgesproken om te promoveren. Het staat momenteel op de tweede plaats, zonder periodetitel. Als ze van ons verliezen, ­volgen ze al op vijf punten.”
Zenuwen

In de heenmatch (1-4) pakte Houtvenne de leidersplaats af van Wezel. Ook nu is het een partij met inzet. “Als je me vorige week had gevraagd of we druk voelden richting deze match, dan had ik nee gezegd”, is Houtvenne-verdediger Simon Van Geet eerlijk. “Maar we pakten onlangs 4 op 12. Van druk is er op dit moment geen sprake, maar ik voel toch een gezonde portie ­zenuwen. We gaan echt orde op zaken moeten stellen. Dat doen we best door dit weekend te winnen.”

Houtvenne heeft de beste verdediging van 3B. “We zijn allemaal spelers die ­vroeger op een hoger niveau hebben ­gespeeld. Met Ben Santermans heb ik bij Lierse en Diest gespeeld. Het klikt gewoon goed, we zijn erop getraind om ons blok op te zetten en de communicatie loopt ­perfect.”
In drie talen

Communicatie die in het Engels, het Frans en het Nederlands verloopt. “Ik kan me voorstellen dat dat soms vreemd klinkt voor de mensen achter de omheining, maar we hebben enkele spelers in de kern die alleen Engels of Frans spreken.”

Wat wel een probleem kan zijn, is het ­uitvallen van doelman Yves De Winter (achillespees). “Ik wist meteen hoe laat het was”, is de ervaren goalie duidelijk. ­Opvallend: De Winter voert de clean sheet-ranking aan in de reeks door acht keer de nul te houden. Van Geet: “Zijn voet bleef in de grond steken. Jammer. Maar we hebben ook een paar jonge doelmannen die zich op training al hebben bewezen. Aan hen dus om dat ook in een match te doen.”

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
GVA 09-02-23   ev
Wezel wint en wordt leider
Wezel Sport speelde met vuur tegen rode lantaarn Witgoor, maar kroop uiteindelijk nog door het oog van de naald. De thuisploeg gaf een 2-0-voorsprong prijs, maar na een stevig slotoffensief stond de 4-2 uiteindelijk nog op het bord. “Pech, want door een ijsplek gleed onze doelman uit.” Door het verlies van Houtvenne komt Wezel op kop in 3B.
In een eerder zenuwachtig matchbegin probeerden de bezoekers uit Dessel de druk hoog te houden, maar bij het eerste doelgevaar aan de overkant was het ­meteen prijs. Van De Gevel werkte mooi af op aangeven van Dufour. Witgoor ­voetbalde wat halve kansen bij elkaar, maar voor de rust hing Grepi dubbele ­cijfers voor de thuisploeg op het bord. Na de kampwissel nam geel-groen het ­initiatief, en dat loonde. Blockx scoorde het eerste doelpunt en invaller Cabanier hing de bordjes gelijk. Met nog tien ­minuten te gaan belandde een verloren gewaand schot van Grepi binnen toen het been van bezoekende goalie Arazola De Onate uitschoof. Van De Gevel zette uiteindelijk de kers op de taart. “Een moeizame maar wel verdiende zege”, aldus Van De Gevel. “We begonnen veel te slap aan die tweede periode, waardoor we het ­deksel bijna op de neus kregen. Bij ­Witgoor was het extra balen. Een stunt leek in de maak, maar uiteindelijk ­moesten de Desselaars toch de duimen leggen. “Typisch als je in de hoek zit waar de klappen vallen,” blikt aanvoerder ­Dennis Geerts terug. “Door een ijsplek schoof onze goalie uit en dat is pure pech. Dat je op deze manier moet ­verliezen, smaakt extra zuur.”
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 HLN  07-02-23  Jef Tegenbos
Bart Biemans en Wezel op woensdag tegen hekkensluiter Witgoor en zondag tegen leider Houtvenne

In derde nationale B wordt woensdagavond een druk inhaalprogramma afgewerkt. Op uitzondering van ASV Geel komen alle ploegen uit de bovenste regionen in actie. In de Kempen springt om 20 uur het burenduel tussen Wezel en Witgoor in het oog. Heel belangrijk in de strijd voor de titel én het behoud.

Wezel Sport zette vorige zaterdag tegen Sint-Lenaarts, toch een meer dan degelijke subtopper, een heel sterke prestatie neer. De 4-0-overwinning was meteen de geslaagde aanhef van een drukke week, waarin er voor de winnaar van de eerste periodetitel veel op het spel staat.

 

“Op het moment dat we het tweede doelpunt scoorden, was de partij gespeeld”, fileert Bart Biemans het voorbije duel. “Het is vooral belangrijk om op zo’n momenten de wedstrijd naar je toe te trekken. Dat hebben we op een perfecte manier gedaan. Ik ben blij dat ik voor het eerste doelpunt heb gezorgd, mijn derde van het seizoen. Als centrale verdediger is scoren geen evidentie. Al primeert uiteraard het collectieve.”
Witgoor

Wezel - Witgoor, of Mol tegen Dessel, is een burenduel in de echte zin van het woord. Voor de talrijke supporters van Witgoor is een verplaatsing van slechts een zestal kilometer op een woensdagavond mooi meegenomen. Witgoor mag dan wel strijden voor het behoud, in Wezel is er geen tijd om nu al verder te kijken.

 
“De topper tegen Houtvenne is voor volgend weekend”, zegt Peltenaar Biemans. “Het zijn wedstrijden zoals die tegen Witgoor die mee het verschil kunnen maken. Voor beide clubs is dit een heel speciale ontmoeting. Als speler kan je in dergelijke ontmoetingen altijd iets meer. Daarom alle respect voor Witgoor, dat wel degelijk kwaliteit in huis heeft.”
Topper

Hoe moeilijk het misschien ook zal zijn, in Wezel kijken ze pas vanaf donderdag naar de clash van zondag in Houtvenne. Een ontmoeting tussen de nummers één en twee uit het klassement.

“Zondag is nog ver weg”, reageert Bart Bielen, die met de groep maandagavond een training afwerkte. “Alles volgt mekaar wel heel snel op. Uiteindelijk hebben wij het voordeel dat die eerste periodetitel toch voor een beetje zekerheid zorgt. Laat ons zeggen dat het een appeltje voor de dorst is.”

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HBVL  29-01-2023  Geert Stienissen
Termien verliest topper na discutabele strafschop: “Hij viel halvelings over mijn been”

Termien liet de bezoekers uit Wezel alle kleuren van de regenboog zien. Maar verloor uiteindelijk door een discutabele strafschop. “De beste zijn, daar koop je niets voor”, aldus een hoofdschuddende Martijn Stefani.

“We kunnen niet klagen, want we hadden niets te zeggen én winnen toch”, zo lachte het Wezelse bestuur na de match.

“Termien domineerde de partij. Ik kan de ploeg slechts verwijten dat ze niet scoren”, vatte de geschorste hoofdcoach Dennis Hamers de algemene teneur samen. “We misten scherpte in de zestien én uiteraard brak ook het vroege uitvallen van Toon Opdekamp ons zuur op. Want de statische bezoekende verdediging wilden we met veel bewegende mensen uit elkaar spelen. Nu moest ik met Odutayo een speler inbrengen die matchritme en fysieke paraatheid mist om al een uur te wegen.”

Termien startte in een rotvaart aan de partij. Al in de openingsminuut moest Opdekamp oog in oog met goalie Geens scoren. Maar zijn poging én de vier daaropvolgende rebounds misten doel. Het doelpunt viel zelfs aan de overkant nadat de bal voor vederlicht contact op de stip ging. Van De Gevel knalde beheerst de 0-1 binnen.
Strijd

“Over een lichte penalty gesproken. Een bezoeker viel bij een blok halvelings over mijn been”, vertelt boosdoener Stefani. “We herpakten ons al vlug én bleven de resterende tachtig minuten op zoek gaan naar de gelijkmaker. De bal wilde er niet in bij de kleine kansjes die we bij elkaar speelden. Het is spijtig dat we zo’n match verliezen. Je kan wel de betere ploeg zijn, maar daar koop je niets voor.”

Wim Mennes zag een ander Wezel op het veld van Termien. “We hebben hard gewerkt en enorm geknokt om de drie punten mee te nemen. Ik ben blij dat ik ook deze kant van mijn jongens leerde kennen. Dat ze leuk voetbal kunnen spelen toonden ze al, maar het is mooi dat ze ook met strijd én een tikkeltje geluk de drie punten over de streep kunnen trekken.”

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 HLN  26-01-23  Jef Tegenbos 
Bart Kolen speelt met Wezel de topper bij Termien: “Een ontmoeting tussen twee sterke ploegen”

Na het uitgestelde burenduel van vorige week tegen Witgoor, kan men zich bij Wezel opmaken voor een loodzwaar programma. Dat begint zondagnamiddag met een trip naar Genk, waar fusieclub Termien wacht. Een confrontatie tussen twee ploegen die in het algemeen klassement op een gedeelde twee plaats staan. Wezel heeft het voordeel dat het één wedstrijd meer heeft gewonnen.
Hoewel spelen vorige week geen optie was, had men bij Wezel het burenduel tegen Witgoor graag afgewerkt. Al was het maar om de midweekspeeldag, die er nu op woensdag 8 februari aankomt, te vermijden. “Het uitstel was gewoon de juiste beslissing”, geeft Bart Kolen mee. “Het gevaar om blessures op te lopen, was te groot. Wedstrijden moeten in normale omstandigheden afgewerkt kunnen worden. Dat was zaterdag niet het geval.”

Goede herinneringen

In de heenwedstrijd maakten Wezel en Termien er een spektakelwedstrijd van. De 3-3-eindstand was een weergave van het minieme verschil tussen beide ploegen. Ondanks de puntendeling pakte Wezel die eerste zaterdag van november de eerste periodetitel, omdat even verderop Houtvenne voor eigen volk vrede moest nemen met een puntendeling.

“Ik denk dat zowel Termien als wij toen hebben aangetoond dat we over een sterk geheel beschikken. Dat we vandaag nog mee bovenaan staan, is daar een bevestiging van. Uiteraard zijn dit soort van wedstrijden heel belangrijk. Vooral op het mentale vlak.”

Regelmaat

Twee weken geleden keek Wezel, op het veld van Schoonbeek-Beverst, tegen zijn vierde nederlaag aan. De Molse formatie had het geluk dat de andere ploegen uit de kop van het klassement eveneens een steek lieten vallen. “Dat kan gebeuren”, zegt Kolen. “De regelmaat gaat een grote rol van betekenis spelen. Ploegen uit middenmoot en het onderste deel van het klassement, zullen een belangrijke stem hebben in wie straks de titel zal pakken. De uitgestelde partij tegen Witgoor meegerekend, staan we de komende weken voor belangrijke ontmoetingen, waarin we eveneens Sint-Lenaarts en Houtvenne ontmoeten. Eens die concurrenten zijn gepasseerd, kunnen we weer een tussentijdse balans opmaken.”

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 HLN  19-01-23  Jef Tegenbos 
Jarne Mols valt bij Wezel uit en mist burenduel tegen Witgoor: “Het begint heel frustrerend te worden”

Voor de Kempische ploegen die bovenaan in het klassement van derde nationale B kamperen, is de voorbije speeldag niet echt een succes geweest. Leider Houtvenne verloor zaterdagavond in Sint-Lenaarts. Wezel en Geel konden er geen voordeel uit halen. Wezel verloor eveneens, bij Schoonbeek-Beverst, en zag bovendien verdediger Jarne Mols alweer geblesseerd uitvallen.

De wedstrijd van het voorbije weekend duurde voor de rechtsachter acht minuten. Tot hij met een letsel aan de hamstrings van het veld moest, en vervangen werd door zijn tweelingbroer Yannick.

“Ik heb de voorbije maanden weinig geluk gehad”, begint de verdediger zijn verhaal. “Ik was pas enkele weken terug uit een vorige blessure. Na acht minuten kreeg ik last in mijn hamstrings en voelde ik meteen dat het voorbij was. Over het verloop van de partij in Schoonbeek-Beverst kan ik bitter weinig vertellen. Ik heb ze niet echt verder gevolgd, de ontgoocheling was te groot.”

Jarne Mols zat de voorbije maanden al eens met een schouderletsel aan de kant. “Die blessure was voorbij, ik was ervan overtuigd dat ik klaar was om voluit aan het tweede schuifje van de competitie te beginnen. Dit is inderdaad een tegenvaller. Ik heb op dit moment geen enkel idee hoe lang ik buiten strijd zal zijn. Ik vermoed meerdere weken. Als speler is er niks plezanter dan deel te kunnen uitmaken van een ploeg die bovenaan meedraait. Wezel staat elke week tegenover een gemotiveerde tegenstander.”

Derby

Zaterdagavond staat er voor Wezel een speciale partij op de kalender. Met Witgoor komt immers de naaste buur uit Dessel op bezoek. “Dat zijn de duels waar je als speler echt naar uitkijkt. De heenwedstrijd heeft aangetoond dat het, ook naast het veld, een bijzondere ontmoeting blijft. Iedereen kent iedereen. De plaats in het klassement speelt hier geen rol van betekenis. Het zal er voor ons op aankomen om opnieuw met succes aan te knopen. Maar ook Witgoor heeft de punten nodig. Met Termien en Wellen zijn er intussen twee Limburgse vertegenwoordigers op het toneel verschenen om zich in de titelstrijd te mengen.”
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 HLN  30-12-22  Jef Tegenbos
Jentl Gaethofs revalideert van enkelbreuk: “Ik hoop Wezel dit seizoen nog diensten te kunnen bewijzen”

Voor Wezel Sport is 2022 een aaneenschakeling geweest van mooie sportieve momenten. Na een ongemeen spannende strijd met de buren van ASV Geel en Berg en Dal, pakte de Molse formatie in de lente de titel in eerste provinciale. Als nieuwkomer in derde afdeling B trok de Kempische formatie die positieve lijn door. Met de eerste periodetitel als voorlopig hoogtepunt. Er was eveneens een schaduwzijde: de zware blessure van Jentl Gaethofs.
Het was midden oktober, tijdens de uitwedstrijd in Diest, dat het noodlot toesloeg. Net na de rust, en zonder enig contact, liep de Wezelse aanvaller een enkelbreuk op. “Ik bleef met mijn studs in het gras steken, waardoor mijn hele gewicht op mijn enkel terechtkwam”, blikt Jentl terug. “Ik wist meteen dat het heel ernstig was. Er volgde een operatie en er werd een pin in mijn enkel aangebracht. Intussen hebben de dokters die opnieuw kunnen verwijderen. Op dat vlak heb ik nog een beetje geluk. Had ik bijvoorbeeld een blessure aan de kruisband opgelopen, was het seizoen afgelopen.”

Doel

Inmiddels werkt Jentl Gaethofs achter de schermen volop aan zijn terugkeer. En kan hij met vertrouwen naar de toekomst kijken. “Het is vooral belangrijk om realistische doelen te stellen. Ik hoop eind februari weer op het oefenveld te staan. Ik weiger me neer te leggen bij de vaststelling dat ik niet meer in actie zal komen. Het feit dat de groep het zo goed doet, is een bijkomende motivatie om de slotfase van deze competitie als speler mee te kunnen beleven.”
Succes

Dat Wezel dit seizoen opnieuw een rol van betekenis zou spelen, lag een beetje in de lijn van de verwachtingen. Het beschikt in elke linie over spelers die voor een meerwaarde zorgen. Het succes van de eerste periode zorgt ervoor dat er meteen een pak druk van de schouders is gevallen. Jentl Gaethofs voorspelt dat het bovenaan het klassement nog een spannende strijd zal worden. “Het zal er nu op aankomen om de tweede ronde sterk aan te vatten en zo lang mogelijk zicht te blijven houden op de leidersplaats. We zullen wel zien wat in de lente van volgend jaar de sportieve uitkomst zal zijn.”

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 HLN  04-12-22, Herman Meersseman
Jitse Dupont en Olympia Wijgmaal niet beloond na sterke match: “Verliezen in slotseconde blessuretijd is zuur”

In de slotseconde van de blessuretijd knalde de ingevallen Van Kruijssen de winning goal binnen (1-2), waardoor Wezel in derde B tot op één punt nadert van leider Houtvenne. Er diende niet eens meer afgetrapt te worden. “Hoe zuur is dat”, grijnsde Jitse Dupont, auteur van de Wijgmaalse goal.

Het duel tussen middenmoter Wijgmaal en de tweede in de stand was een klein uur lang propaganda voor het amateurvoetbal. De jeugdige thuisploeg en de ervaren bezoekers gingen vrij hun kans. Dat in de eerste helft maar één keer gescoord werd – een knappe vrijschop van bezoeker Kuijlaars – had vooral te maken met het prima keeperswerk van thuisdoelman Amenga en de bezoekende keeper Geens.

Ook de tweede helft startte spectaculair, met Wijgmaal dat furieus op zoek ging naar de gelijkmaker. Die viel al vlug, via Dupont. Even later werd de jonge thuismiddenvelder Quinten Poppe uitgesloten na een te stevige tackle op Daverveld. Thuistrainer Mario Nobels bracht meteen de snelle spits Alassan in – op de bank gestart nadat hij ziek was geweest - en posteerde hem voorin, naast Matuasilua, nog zo’n sneltrein. De acht andere thuisspelers moesten de aanvalsgolven van Wezel onschadelijk maken. Dat lukte prima, al kreeg Bollen een open kans, maar hij knalde over.
Slotoffensief

Wijgmaal kon via het duo Alassan-Matuasilua af en toe dreigen, en dat leverde een kwartier voor tijd een hoekschop op waarbij de rake kopbal van Dewaet heel knap door doelman Geens werd gered. Een minuut later haalde diezelfde Geens Matuasilua binnen de zestien neer. De goalie ranselde de penalty van Mertens uit de hoek. Geen 2-1 voor het tienkoppige Wijgmaal dus. Waarna Wezel uitpakte met een slotoffensief , waarbij Amenga de thuisploeg overeind hield. Tot in de slotseconde van de wel erg lange blessuretijd Jelle Van Kruijssen de 1-2 binnen knalde.

“Wij zetten een uur lang onze voet naast titelkandidaat Wezel en zelfs met tien zat er nog een driepunter in. Jammer dat we het diep in de blessuretijd nog weggaven”, jammerde Jitse Dupont. “Dit is héél zuur. En die blessuretijd duurde wel héél lang. Had ref Dries Rombouts te veel naar de Wereldbeker gekeken, waar in vele wedstrijden de blessuretijd ook eindeloos leek?”
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

GVA   27/11/2022 -  Erwin Vandenbergh
Wezel Sport vernedert rode lantaarn Zwarte Leeuw: “Je hebt zo van die matchen dat echt alles lukt”

Wezel Sport liet geen spaander heel van Zwarte Leeuw en dolde een wedstrijd lang met de hekkensluiter. De Mollenaars joegen het tempo constant de hoogte in, waardoor er halverwege de match al forfaitcijfers op het bord hingen. “Je hebt zo van die matchen waarin alles lukt.” Uiteindelijk won de thuisploeg met 7-1.

De jongens van coach Wim Mennes begonnen met een duidelijke missie aan de wedstrijd: rode lantaarn Zwarte Leeuw zo snel als mogelijk versmachten. Na een verschroeiend openingskwartier en twee doelpunten had de thuisploeg zijn schaapjes als het ware al op het droge.
Geen clean sheet

“Vanaf minuut één wilden we Zwarte Leeuw bij het nekvel pakken”, zegt Alban Grepi. “Al vroeg in het matchbegin kon ik scoren toen ik een voorzet van Warre Bollen binnen duwde. Goed want net daar voor was de openingskans toch wel voor bezoekers. Doelman Bo Geens was alert maar dat was hun beste kans van de match. Na die openingsgoal viel al snel de 2-0 en vanaf dat moment lukte echt alles wat we uit de mouw schudden. Ik had het gevoel dat quasi elke kans ook leidde tot een doelpunt. Je hebt zo van die matchen dat echt alles lukt. Wij bleven voor de rest van de eerste periode intens doorduwen en konden uiteindelijk met een 5-0-voorsprong gaan rusten. Het feit dat we permanent hoog druk bleven zetten en dat we snel waren in de omschakeling, heeft Zwarte Leeuw monddood gemaakt. Zelfs tijdens de rust pepten we elkaar op om de cijfers nog verder de hoogte in te jagen.”

Na de pauze nam blauw-rood wat gas terug en kon Zwarte Leeuw ook de nul van het bord halen. Grepi: “Dat vind ik dan echt jammer. Als je een wedstrijd op die manier domineert, moet je er ook alles aan doen om geen tegendoelpunt te moeten slikken. Maar goed, na deze doelpuntenkermis blijven we in het kielzog van Houtvenne. Met die periodetitel al op zak en met een gedeelde tweede plaats in het klassement kan je als promovendus niet zeuren. Ook persoonlijk gaat het me voor de wind. Vorige week scoorde ik twee keer en ook nu weer kon ik succesvol zijn. Ik ben van Beringen opnieuw naar W­ezel gekomen om te spelen, maar ik heb lang moeten wachten om in de basiself verzeild te geraken. Dat is inderdaad wat frustrerend. Wegens enkele blessures in de kern krijg ik nu mijn kans en ik heb de indruk dat ik die ook grijp. Ik haal mijn niveau en ben belangrijk voor de ploeg dus dat voelt wel goed. Al moet ik toegeven dat ik bij de oudere spelers in de kern ben en ik dus de nodige inspanningen moet doen om dit niveau te blijven vasthouden.”
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

GVA 13/11/22 -  Erwin Vandenbergh
Sterk Houtvenne springt naar de leiding na knappe zege
De strijd om de eerste plaats in de derde afdeling is duidelijk in het voordeel van Houtvenne geëindigd. Of beter gezegd: in het voordeel van Freddy Mombongo. De Congolose spits scoorde al de doelpunten voor groen-rood, dat voetballend sterker in elkaar zat dan promovendus Wezel-Sport.

Een week geleden juichte Wezel Sport toen het de eerste periodetitel ten nadele van Houtvenne op zak kon steken. Nu stond de leidersplaats in het klassement op het programma en die wedstrijd kon niet beter beginnen voor de bezoekers uit Houtvenne. Al na tien minuten knikte Mombongo een vrije trap binnen. “De afgelopen twee weken waren we telkens op een gelijkspel blijven hangen tegen ploegen uit de top vijf”, weet Simon Van Geet.

“We waren naar Wezel afgezakt om te laten zien dat we ook tegen een ploeg uit de kop van het klassement konden winnen. En neen, het ei zo na missen van die periodetitel heeft als motivatie niet echt gespeeld in aanloop naar deze match. Van bij het begin probeerden we de thuisploeg onder druk te zetten en dat lukte goed. Na een halfuur spelen leverde dat een dubbele voorsprong op, hoewel Wezel Sport net voor de rust wist te temperen. Tijdens de rust werd gevraagd om na de koffie hetzelfde tempo aan te houden en ook dat loonde. We zetten ons blok vrij hoog en Mombongo kon zijn derde van de avond verzilveren. Wezel probeerde nog wel te voetballen maar wij recupereerden altijd vrij makkelijk de bal waardoor we snel in de omschakeling konden gaan. Op die manier hebben we ze een aantal keer pijn kunnen doen en daar ligt volgens mij ook de echte reden waarom we hier met duidelijke cijfers zijn komen winnen. Onze aanpak moet vanaf nu niet veranderen. Het is niet omdat je nu leider bent dat er een zekere druk moet komen. We gaan nog steeds enkel maar naar de volgende match moeten kijken.”

De 22-jarige van Diest overgekomen verdediger is de jonkie bij Houtvenne, maar dat straalt hij allerminst uit. “Ik word omringd door jongens met een pak ervaring en die tillen ook mij naar een hoger niveau. Het is heel aangenaam om op die manier te mogen spelen.”
Objectieve weergave
Trainer Ruben Corstjens vond dat de einduitslag een objectieve weergave was van het spelbeeld. “We wilden Wezel-topscorer Van De Gevel absoluut geen ruimte geven en daar zijn we perfect in geslaagd”, blikt de Houtvenne-coach terug. “Wij scoorden bovendien op enkele cruciale momenten in de match. Over het algemeen genomen denk ik dat wij voetballend iets sterker waren en er minder afval in ons spel zat. We kwamen als ploeg iets meer volwassen voor de dag dan de promovendus.”

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

GVA   11/11/22 - dsvn
Kan Houtvenne revanche nemen op Wezel Sport? “Een mooie partij voor de neutrale kijker”
Vorig weekend pakte Wezel Sport de periodetitel in 3B. Niet omdat het meer punten had dan Houtvenne, beide clubs eindigden op 21 stuks, maar omdat het meer gewonnen matchen had. Wil Houtvenne vrijdag revanche nemen voor de gemiste periodetitel? “Goh, dat was niet per se ons doel, maar het was wel een beetje zuur”, weet Houtvenne-coach Ruben Corstjens.

“Het was extra zuur omdat we alles nog zelf in de hand hadden: zaterdag speelde Wezel gelijk en konden wij met winst erover springen. Maar we kwamen tegen Diest niet verder dan 2-2. Spijtig, maar we kunnen er niet lang bij stilstaan. Na een korte trainingsweek trekken we vrijdag al naar Wezel. Wie aan kop staat dit weekend? Ik heb geen glazen bol dus daarover ga ik geen uitspraken doen. Maar weet wel dat mijn jongens zeer gemotiveerd zijn.”

Ook bij Wezel Sport zijn ze gemotiveerd om Houtvenne te ontvangen. “Ik hoop vooral op een mooie wedstrijd voor de neutrale kijker. Ik verwacht veel intensiteit, een echte krachtmeting. Of ons seizoen geslaagd is met de periodetitel? Nee, het is misschien een cliché maar we bekijken het match per match. En uiteraard hoop ik dat we zaterdag nog op kop staan in het klassement”, aldus Wezel-coach Wim Mennes.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

GVA  06
Promovendus Wezel Sport na gelijkspel toch periodewinnaar: “Dit pakken ze niet meer van ons af”Een doelpuntenrijk gelijkspel op zaterdagavond volstond voor promovendus Wezel Sport om de eerste periodetitel te nemen. Blauw-rood moest na de 3-3 tegen Termien wachten op verlossend nieuws uit Houtvenne. “Dit is toch wel bijzonder”, aldus de Wezelse middenvelder Yannick Mols.

Wezel Sport had de nodige moeite met een energiek voetballend en snel omschakelend Termien. De Limburgers klommen al vroeg op voorsprong maar de thuisploeg maakte onmiddellijk gelijk. Tot twee maal toe klommen de jongens van coach Mennes op voorsprong, maar evenveel keer gaf het die ook weer uit handen. Een uiterst genietbare match eindigde zo op een spektakelrijke 3-3. “Na dat vroeg tegendoelpunt dacht ik dat het een lange avond zou worden,” weet Yannick Mols. “Maar we panikeerde niet en bleven zelf ook voetballen. Zo stonden er twee ploegen tegenover elkaar die op een open manier speelden. Toen we snel gelijk maakten groeide het vertrouwen en konden we nadien zelfs op voorsprong klimmen. Die mogelijke periodetitel was voor ons de motivator tijdens deze match.”

Nagelbijtend afwachten

Omdat Houtvenne een half uur later aan zijn wedstrijd begonnen was, moesten we wachten op het eindresultaat van hun match tegen Diest. Toen in Wezel werd afgefloten, stond het daar 1-0 voor Houtvenne. Op dat moment was Houtvenne virtueel periodekampioen. Diest maakte immers gelijk waardoor de periodetitel weer naar Wezel schoof. Het was tot het laatste fluitsignaal in Houtvenne wachten wie de titel van periodekampioen zou mogen opspelden. De Wezelse smartphones brachten verlossing toen het bericht binnen rolde dat ook Houtvenne op een gelijkspel was blijven steken.

“Volgens mij mag je wel stellen dat we deze periodetitel verdiend hebben. We hebben thuis nog niet verloren en dat willen we ook zo houden. Op basis van de kwaliteit in onze groep, dacht ik wel dat we als promovendus toch bovenaan zouden meedraaien. Maar die periodetitel binnen halen is toch wel bijzonder. Dat is een trofee die op de kast staat en ze ons niet meer kunnen af pakken. Dat we precies Houtvenne de pas afsnijden maakt het voor mij extra bijzonder. Tot vorig seizoen was ik er actief en ik had ook de keuze om er te blijven. Toch tekende ik bij Wezel en deze periodetitel bevestigt dat ik de goede keuze heb gemaakt. Volgende vrijdag ontvangen we Houtvenne in eigen huis dus dat wordt een bijzondere wedstrijd. Die match zal bepalen wie als leider in het klassement mag doorgaan. Er staat dus wel wat prestige op het spel. Bovendien ga ik wat vrienden van vorig jaar terugzien”, besluit Mols.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HLN  06-11-22  Jef Tegenbos
Yannick Mols pakt met Wezel eerste periodetitel: “We zaten al in de kantine toen we het nieuws vernamen”
Wezel Sport is de eerste periodekampioen in derde nationale B. De kampioen van vorig seizoen in eerste provinciale had tegen Termien genoeg aan een 3-3 gelijkspel om Houtvenne nipt achter zich te houden. Opvallend was dat Wezel pas zekerheid had toen de spelers reeds in de kantine zaten.

De spelers van Wezel Sport beleefden zaterdagavond geen alledaags avontuur. Op het moment dat de partij tegen Termien werd afgefloten was Houtvenne, dat een een half uur later aan de wedstrijden tegen Diest was begonnen, nog de laureaat.

“Het was een heel eigenaardig gegeven”, reageerde Yannick Mols. “Het zag er lange tijd naar uit dat Houtvenne het zou halen. Maar in laatste tien minuten van die partij werd nog drie keer gescoord. Op dat moment waren wij reeds gewassen en stonden we in de kantine. Het nieuws dat het uiteindelijk toch was gelukt, zorgde voor veel uitbundigheid.”
Moeilijk

Wezel kreeg zijn eerste succes niet op een schoteltje gepresenteerd. Zoals verwacht liet Termien een heel sterke indruk na. “Wij hebben het voordeel dat we over een ploeg beschikken die er de volle negentig minuten voluit voor wil gaan. Dat was tegen Termien ook nodig. Maar als het dan lukt is de voldoening bijzonder groot.”

Wezel werd vorig seizoen kampioen in eerste provinciale, en wapende zich stevig om de strijd in derde nationale aan te gaan. Zo kwam onder meer Yannick Mols over van Houtvenne. “Ik ben blij dat ik de stap heb gezet”, zegt de aanvallende middenvelder. “Uiteindelijk is derde nationale een reeks waarin heel sterke ploegen actief zijn. Als je dan na tien wedstrijden de eerste beloning in ontvangst kan nemen, is dat zonder meer een opsteker.”
Houtvenne

De topwedstrijden blijven zich voor Wezel aandienen. Volgende vrijdag, 11 november, is Wezel om 20 uur gastheer voor Houtvenne. “Voor mij wordt het een heel speciale wedstrijd”, geeft de Balenaar toe. “Van de ploeg van Houtvenne zijn er nog slechts een paar spelers aanwezig. Maar het zal alleszins een prestigeduel worden. Wij kunnen nu met veel vertrouwen naar de toekomst kijken, en trachten om deze weg verder te zetten.”

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

GVA 05/11/22  Dries Van Thielen
Promovendus en toch op een zucht van de periodetitel: het geheim van Wezel Sport, ‘het PSG van 3B’
In de derde amateurafdeling B wordt een spannende strijd geleverd om de periodetitel. Wezel Sport en Houtvenne tellen beide 21 punten, maar Wezel heeft wel een match meer gewonnen. Als de promovendus straks (zaterdag 19.30u) wint tegen Termien, is de periodetitel binnen voor ‘het PSG van 3B’.
Zés (!) Nederlanders in de ploeg

“Een doorsnee club voert tien gesprekken met potentiële ­spelers om er dan acht binnen te halen”, legt sportief verantwoordelijke Geert Van Hoof uit. “Bij Wezel spreken we met een veelvoud van ­jongens en zijn we soms jarenlang in contact met een ­speler vooraleer we hem vast­leggen.”

Nick Kuijlaars (speler op de foto) is daar een goed voorbeeld van. “Aanvankelijk wilde ik nog niet afzakken naar een lagere reeks”, zegt hij. “Ik zat goed bij Hoog­straten. Maar vorig jaar startte ik mijn eigen voetbalschool, waardoor ik niet veel tijd meer had om te trainen. Bij Wezel trainen we maar twee keer én het is dichter bij huis.”

Naast Kuijlaars draaien bij ­Wezel nog vijf andere Nederlandse ­spelers mee. “Qua ligging zijn wij ideaal voor spelers uit de ­omgeving van Eindhoven”, gaat Van Hoof verder. “We hebben ook een netwerk van (ex-)spelers die andere jongens kunnen warm maken voor Wezel.”

Over het werkingsbudget is Van Hoof realistisch: “We zijn niet rijk, maar hebben een degelijk budget om in 3B te spelen.”

Goaltjesdief on hold

“Hoe het seizoen afloopt? Dat hangt af van hoelang we met ­onze vaste kern kunnen spelen”, liet Nijlen-coach Kenny Thompson vorige week optekenen. ­Ploegen als Zwarte Leeuw, die traditioneel in de ­middenmoot meedraaien, ­hebben het dit jaar lastiger omdat hun kleine kern geplaagd wordt door blessures. Ook Wezel Sport bleef niet ­gespaard van blessures. “Het is heel jammer dat Jentl Gaethofs en Bart Biemans geblesseerd zijn”, weet Kuijlaars. “Maar ­gelukkig hebben we een brede en talentvolle kern. Er zijn jonge gasten en beloftespelers die ­gewoon met ons meedraaien.”

Verder zijn er spelers die in de herfst van hun carrière plots ­ontdekken dat ze op een andere positie uit de voeten kunnen. “Vroeger was ik de afwerkende spits: er zijn maar heel weinig ­jaren geweest dat ik niet de topscorer was van mijn club”, weet Jelle Van Kruijssen. “Nu spelen we met twee spitsen en heb ik een meer dienende rol, met Mart Van De Gevel als afwerker.”

Gezelligste club van de Kempen

“Wezel is niet groot, maar toch kunnen we steeds rekenen op ­onze medewerkers”, beseft ­aanvoerder Kjell Ven. “We ­hebben het beste veld uit de ­regio, een meer dan degelijke medische staf en we moeten ons nooit zorgen maken om onze ­kledij.”

Uiteraard is de sfeer goed bij de leider in 3B, zowel op als naast het veld. “Volgens mij selecteren ze ons voor een deel op groeps­gevoel”, zei Van De Gevel al na de eerste speeldag. Ven: “We hebben twee groepen in onze ploeg. Enerzijds zijn er veel jongens die in Mol of Balen wonen. Maar ­anderzijds hebben we een ­Nederlandse kwaliteitsinjectie, ‘onze Hollanders’ zoals ze ­zichzelf noemen. Ze carpoolen. Het is soms grappig om hen te zien toekomen op de club.”

Maar… er zijn grenzen

“De voorbije jaren is Wezel Sport pijlsnel gegroeid. En we merken dat we aan ons plafond zitten. Graag zouden we met onze jeugd ook interprovinciaal doorgroeien (daarom werkt Wezel Sport ­samen met Moldavo, red.). Onze accommodatie moet ook aangepast worden: op drukke wedstrijddagen zit de kantine al snel vol en ook ons oefenveld kan beter”, weet Van Hoof.

En wat als Wezel kampioen speelt? “Ik denk dat het nog wat vroeg is om daarvoor al te ­spreken”, glimlacht Ven. “Maar de top vijf blijft nog steeds ons doel.”

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

GVA  31

Verschroeiende start tegen Witgoor volstaat voor Wezel Sport
Wezel Sport heeft zich niet laten verrassen door Witgoor. Van de Gevel bracht de Mollenaars al vroeg voor en die 0-1 volstond voor de zege. Dankzij die drie punten klimt Wezel Sport bovendien naar de leidersplaats, want koploper Houtvenne kwam niet verder dan een gelijkspel.

Wezel Sport legde Witgoor meteen een verschroeiend tempo op. De Mollenaars grepen Witgoor naar de keel, maar na vijf minuten miste Mart van de Gevel al een unieke kans. Hij kon vrij aanleggen, maar mikte nipt naast. Bij de volgende mogelijkheid zette de Nederlandse spits wel de 0-1 op het bord en die ene goal bleek uiteindelijk te volstaan voor de overwinning.

“We behaalden een heel erg zuinige zege”, begint Mart van de Gevel zijn wedstrijdanalyse. “Door die kleine voorsprong bleef het spannend tot het eindsignaal en dat was onze eigen fout. We hadden voor de rust de partij al moeten beslissen en dan spreek ik vooral over mezelf. In het openingskwartier of de eerste twintig minuten dwongen we verschillende kansen af, maar die werden niet benut. We speelden wel goed combinatievoetbal, maar het ontbrak vaak aan de laatste pass. Zo hebben we het onszelf onnodig moeilijk gemaakt.”

In het derde kwartier kwam Witgoor een paar keren dreigen, maar een schot van Calor werd in hoekschop verwerkt en ook een goede poging van Vanhoof werd onschadelijk gemaakt. De tweede helft leek een maat voor niets te worden. De thuisploeg slaagde er niet meer in om Creemers te verontrusten en Wezel Sport kon pas in de laatste minuten weer dreigen. Bij een voorzet van Hakkens dook Van de Gevel net te laat op aan de tweede paal en een vrije trap werd knap gered door de Desselse goalie. “Het was inderdaad een gezapige tweede helft”, beaamt Mart van de Gevel. “We hebben wel goed gewerkt voor ­elkaar en op wilskracht haalden we uiteindelijk de overwinning binnen.”

Match met twee gezichten

Ook coach Wim Mennes zag een match met twee gezichten. “Over de eerste helft ben ik echt tevreden. We grepen Witgoor in het eerste kwartier echt naar de keel. Ook daarna waren we veel in balbezit, al leverde dat niet echt veel grote kansen op. In de tweede helft overheerste de schrik om een goal tegen te krijgen, maar toen moesten we de tegenaanval eigenlijk secuurder uitspelen.”

Door het gelijkspel van Houtvenne klimt Wezel Sport naar de leidersplaats. Die goede vorm willen ze doorzetten. “We willen uiteraard nog zo veel mogelijk punten behalen en liefst met deftig voetbal”, voegt de coach nog toe. “De laatste weken beleefden we een mindere periode maar er is zeker al beterschap merkbaar.”

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

GVA  29Analyse van derde amateur B: “Winnen van Wezel Sport met 0-4? Op de PlayStation is alles mogelijk, hé”De strijd om de periodetitel in derde amateur B draagt een Kempens tintje. Degradant uit tweede amateur Houtvenne domineert voorlopig de competitie met 20 punten en promovendi Wezel Sport (18) en Verbroedering Geel (17) palmen plaatsen twee en drie in, en dat met nog twee speeldagen te gaan. Ook onderin ligt alles nog op een zakdoek. Drie coaches, die derde amateur B maar al te goed kennen, wikken en wegen de reeks. “In tegenstelling tot andere jaren is er nog geen duidelijke zakker.”  

We zijn nog twee speeldagen verwijderd van de eerste periode en Geel, Houtvenne en Wezel Sport staan alle drie op kop. Wie maakte er op jullie al indruk?

Kenny Thompsen (Nijlen):

Wij verloren thuis met 2 - 5 van Geel. Voorin is dat echt goed gebalanceerd. Wat ik daarmee bedoel? Het heeft veel mogelijkheden om spelers te wiseelen, wij hebben echt al onze spelers nodig op het veld. Verder moet een kampioenenploeg veel snelheid hebben. En bij ons is het soms een probleem om een match dood te maken, maar zeker niet bij Geel. Ik vergelijk het al eens met een sportwagen. Om een snelle sportwageb te kunnen kopen moet je veel budget hebben. Snap je? (Lacht)

Sam Vermeylen (Sint - Lenaarts)

Hetzelfde verhaal bij die andere clubs. Wij verloren met 1-2 van Wezel Sport en 4-0 van Houtvenne. Wie van hen de beste ploeg is? Dat moeten ze onderling maar uitvechten. (Wezel Sport- Houtvenne vindt plaats op 11 november, red.) Wat ik wel kan vertellen: ze spelen allebei heel matuur en hebben de nodige ervaring in huis. Maar bij Wezel had ik het gevoel dat we konden winnen. Wij maakten onze kansen niet af en zij waren dan weer ijzersterk op stlstaande fases. Dat was anders tegen Houtvenne. Toen we tegen hen de boot ingingen, verdienden we simpelweg te verliezen.

Geert, Houtvenne staat nu op kop. Volg je de ploeg nog een beetje?
Geert Van Dessel (Coach Esperanza Pelt)
In de jaren (2014-2022, red.) dat ik coach was, leidde ik het van de provinciale reekse naar tweede nationale. Maar nu is het gewoon een andere ploeg die ik volg in onze reeks. En het is goed bezig met 22 goals voor en maar drie tegen. Voetballend is de samenwerking met Westerlo dus een goed punt, als je ziet wat voor transfers het kon maken. Vorig jaar was een zo'n beetje een overgangsjaar waarin we een slechte eerste seizoenshelft speelden.
Maar de identiteit is verdwenen en de verankering is weg... en dat vind ik wel jammer. De commerciële belangen tussen Johan Van Loo (CEO Houtvenne, red.) en Oktay Erçan (eigenaar Westerlo, red.) primeren op het puur sportieve. Dit alles ten koste van het hart en de ziel van Houtvenne.

De competitie verloopt ook anders in vergelijking met voorgaande jaren. Ploegen als Sint-Lenaarts en Pelt verwacht je anders bovenaan, nu draaien ze onderin mee.

Vermeylen:
Klopt, wij proberen steevast voor de linkerkolem te spelen, en als het kan hopen we op de top 5. Maar voorlopig loopt het iets anders (gedeelde twaalfde plaats, red.) en daar zijn verschillende redenen voor: enerzijdszijn er gewoon ploegen bijgekomen met grotere budgetten, en anderzijds proberen we nog altijd op onze transfermanier, door jongens uit lagere reeksen of beloftenteams te halen en hen te laten spelen. Jonas Van Den Muysenbergh en Lucas Vissers kwamen bijvoorbeeld over van Wuustwezel en speelden zo goed als elke wedstrijd. En zo zijn er nog een paar jongens. Dit is gewoon een aanpassingsperiode.

Van Dessel:

Vorig jaar speelde Pelt eindronde en nu staan we voorlaatste met 5 op 24. Kijk, als voetbal wetenschappelijk en voorspelbaar was, zou het best saai zijn. Maar mag ik eens iets raar vertellen? De voorbije acht matchen hadden we evengoed kunnen winnen. Het zal wel eens (moeten) keren, maar de factor geluk ontbreekt voorlopig bij ons. En wat me ook opvalt, andere jaren is er nu al een duidelijke zakker (Koersel vorih jaar, red.). Dat is nu nog niet het geval.

Kenny, wij zijn nu acht speeldagen ver. Wat mag de rest van het seizoen brengen voor Nijlen?

Thompsen:
Zoals elk jaar mikken we op een rustig seizoen. De laatste twee weken liep het iets minder, dus nu is het aan ons om zo snel mogelijk weer punten beginnen te pakken, anders moeten we naar onder beginnen te kijken. Ons scorend vermogen laat het voorlopig afweten. Van Zwarte Leeuw wonnen we wel op verplaatsing met 0-4. Of dat mogelijk is tegen Houtvenne of Wezel Sport? Op de playstation is alles mogelijk, hé (lacht). Nee, dat hangt allemaal af van hoelang we met onze vaste kern kunnen doorspelen. We zijn onze aanvoerder al kwijt, duimen dat daar niemand meer bijkomt.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------                                                                                                                                                        

In derde nationale B zijn alle Kempische voetbalogen zaterdagavond gericht op het duel tussen Witgoor Sport en Wezel. Twee teams die op een boogscheut van mekaar gevestigd zijn en op een geslaagde start kunnen terugblikken. Wezel staat, op een zucht van leider Houtvenne tweede. Witgoor is zesde en klaar om een plaats in de top vijf op te eisen.

HLN  21Bart Kolen en Wezel nestelen zich opnieuw in de kop van het klassement: “We mogen ambities koesteren”

In derde nationale B heeft Wezel Sport vorige week zijn leidersplaats moeten doorgeven aan de buren van Houtvenne. Maar als nieuwkomer kan men in Mol terugblikken op een meer dan geslaagde start. Dat kan eveneens gezegd worden van Schoonbeek-Beverst, de tegenstander van zaterdagavond en eveneens een nieuwkomer in het nationale voetbal.

Wezel leed vorige week in Diest zijn tweede nederlaag van het seizoen. Meer nog dan het verlies was de zware blessure van Jentl Gaethofs het grote gespreksonderwerp. “Het uitvallen van Jentl heeft zonder meer een zware indruk nagelaten op de ganse groep”, geeft Bart Kolen toe. “We zagen meteen de ernst van de zaak in. Het belangrijkste is dat hij goed kan herstellen. Wat het sportieve luik betreft, moeten we toegeven dat Diest gewoon een goede ploeg is.

Leider af

Net als vorig seizoen moest Wezel tijdens de eerste weken van de competitie de last van de leidersplaats dragen. Dat het zondagavond de eerste stek moest inleveren, is geen drama. “Het is uiteraard plezant om in derde nationale aan de leiding te staan”, geeft de centrale verdediger toe. “We moeten niet onder stoelen of banken steken dat we met ambities aan dit seizoen begonnen zijn. Maar er zijn nog goede ploegen. Zoals Houtvenne, dat aan een sterke periode bezig is.”


Tevreden

Bart Kolen blikt op persoonlijk vlak met voldoening terug op de eerste weken van het seizoen. “We zijn een ploeg waarin het nodige evenwicht zit. Als verdediger krijg je in het nationale voetbal te maken met aanvallers die veel ervaring hebben. Maar het is plezant om elke week aan die uitdaging te kunnen beginnen.”

Onbekend

Voor Wezel was de promotie naar derde nationale de stap naar een nieuw sportief verhaal, met veel onbekende tegenstanders. “Dat maakt de uitdaging groter”, besluit de Mollenaar. “Van Schoonbeek-Beverst weet ik alleen dat het, net als Wezel, een nieuwkomer is die een sterke start heeft genomen. Maar verder reikt mijn kennis niet. Het is vooral belangrijk dat we onze eigen kwaliteiten trachten te tonen.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HBVL 08-10-2022 - Johan Mulders
Bart Biemans:
Deze ex-prof werd in Pelt geboren, woont in Pelt en speelt nu tégen Pelt

Wezel Sport verdedigt zaterdagavond zijn koppositie in 3B. Voor Bart Biemans wordt de thuiswedstrijd tegen tegen Esperanza Pelt een bijzonder duel. “Ik ben in Pelt geboren en woon er sinds kort weer”, vertelt de 34-jarige ex-prof.

Bart Biemans was jeugdinternational (samen met onder andere Mignolet en Defour) en vijftien (!) jaar prof in Nederland, maar in ons land is de centrale verdediger niet zo bekend.

“Ik heb bij de jeugd in Hamontlo en Lommel gespeeld, maar toen die club failliet ging, ben ik naar FC Eindhoven verhuisd”, vertelt Biemans. “Nadien volgden nog Willems II, Roda JC, FC Den Bosch, Knokke FC en weer FC Eindhoven. In totaal ben ik zo inderdaad vijftien jaar prof geweest in Nederland. Sinds vorig jaar speel ik bij Wezel. Op Knokke na ben ik wel altijd in Hamont blijven wonen. Aan de grens, zodat de afstand niet te groot was. Ik had graag wel eens bij een Belgische eersteklasser gevoetbald. Westerlo heeft ooit interesse getoond, maar dat is op het laatste moment afgesprongen. Dan had ik misschien meer kansen gekregen.”

Nederlandse vriendin

Biemans is niet langer prof, maar wil ook in de toekomst graag in het voetbal blijven.

“Ik ben bezig met de opleiding UEFA A en ik train de U17 van FC Eindhoven. Ik zou graag opnieuw van mijn hobby mijn beroep maken.”

Naast een Nederlands accent heeft hij ook een vriendin overgehouden aan al die jaren Nederland. “Ik leerde haar kennen bij Roda JC, waar ze hostess was. Ze is wel veel slimmer dan ik (lacht), want ze heeft al een masterdiploma en is nu bezig met haar doctoraat. Volgend jaar gaan we trouwen.”

“Als mijn lichaam het toelaat, wil ik nog zo lang mogelijk blijven voetballen. Vorig seizoen mocht ik met Wezel al meteen de titel vieren en ook nu zijn we ambitieus. Bovenaan meedraaien en de eindronde halen is ons doel. Bij Pelt kom ik een aantal oude bekenden tegen. Doelman Ruud Swinkels ken ik nog van Eindhoven en Carlo Palmans van bij Lommel. Onze ouders brachten ons afwisselend naar de training in Lommel. Aleksandar Stankov ken ik dan weer van naam, hij heeft bij Roda JC gevoetbald. Dat maakt deze wedstrijd extra leuk voor mij.”

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HLN  06
Wezel kan na enkelblessure weer rekenen op Yannick Mols: “Even gedacht dat ik lang buiten strijd zou zijn”

Wezel Sport blijft het bijzonder goed doen als debutant in derde nationale B. De kampioen van vorig seizoen in eerste provinciale is na vijf wedstrijden alleen leider. De meest productieve ploeg van de reeks kan sinds vorige week opnieuw rekenen op Yannick Mols die, na een enkelletsel, weer fit is.

Wezel Sport is bezig om in derde nationale B een straf verhaal te schrijven. Dat de Molse formatie van trainer Wim Mennes stevig voor de dag zou komen, lag in de lijn van de verwachtingen. “Ik was vorig seizoen met Houtvenne actief in tweede nationale”, zegt Yannick Mols. “Hoewel het sportief een stap terug is, merk je dat er in deze reeks bijzonder veel kwaliteit aanwezig is. De meeste ploegen, waaronder ook Wezel, beschikken over spelers met veel ervaring. Het is uiteraard nog vroeg, maar het doet deugd om bovenaan het klassement mee te draaien.”

Enkelletsel

Yannick Mols zat de voorbije weken even aan de kant, nadat hij in de partij tegen Beringen net voor de rust een zware trap op de enkel moest incasseren. “Ik voelde meteen dat het niet goed was”, zegt de middenvelder. “Vorig seizoen had ik bij Houtvenne dezelfde blessure en was er een scheur in de ligamenten van de enkel. Gelukkig was het dit keer niet zo erg. Na een weekje gips kon ik de training hervatten. Vorige week heb ik bij Sint-Lenaarts de negentig minuten vol kunnen maken. Nu wordt het nog wat schaven aan de conditie.”

Geert Van Dessel

Wezel is zaterdagavond om 19.30 uur gastheer voor Pelt. De Limburgse formatie heeft na vijf wedstrijden evenveel punten. Speciaal is dat bij Pelt Geert Van Dessel aan het sportieve roer staat. De succestrainer die de voorbije jaren Houtvenne naar tweede nationale bracht.

“Geert was vorig seizoen mijn trainer bij Houtvenne”, blikt de Balenaar terug. “Ik heb bijzonder veel respect voor hem. In moeilijke omstandigheden heeft hij vorig jaar met de jeugd knap werk geleverd en vele jonge gasten alle kansen gegeven. Dat hij zaterdagavond aan de andere kant staat, is heel speciaal. Pelt heeft een erg goede zaak gedaan door hem als trainer aan te werven. Met hun kwaliteiten staan de Limburgers op dit moment onder hun waarde geklasseerd.”
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

GVA 26-09-22 - Erwin Vandenbergh
Nick Kuijlaars zorgt voor Wezelse verlossing in slotfase

Een week na de 3-2-nederlaag op het veld van ASV Geel zette Wezel Sport deze keer wel de puntjes op de i: 3-1. Kampenhout begon fel aan de wedstrijd, maar de jongens van trainer Wim Mennes namen snel het commando over. Op de echte verlossing was het wachten tot in de slotfase toen Nick Kuijlaars zijn eerste doelpunt van het seizoen scoorde.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
GVA 12-09-22 - Erwin Vandenbergh
Jentl Gaethofs pakt met Wezel Sport zes op zes

Wezel Sport en Beringen zorgden voor een aantrekkelijke wedstrijd die bol stond van kansen. De Kempenaars scoorden telkens op de juiste momenten, terwijl de Limburgers de kansen de nek omwrongen. Na twee speeldagen staat de promovendus bovenaan het klassement met een zes op zes

Al in de openingsfase scoorde Van Kruijssen op aangeven van topschutter Van de Gevel en dat bleek achteraf het begin te zijn van een doelpuntrijke match. “Toch heeft die vroege goal het verdere wedstrijdbeeld niet bepaald”, zegt Jentl Gaethofs. “We zakten niet in om de voorsprong te verdedigen, maar bleven eigenlijk doorduwen om op zoek te gaan naar meer goals. Dat maakte dat we halfweg de eerste helft al een dubbele voorsprong op zak hadden. Ik wilde voorzetten vanop links, maar de bal belandde tegen een Limburgs been waardoor het een doelpunt werd.”

Wezel zat op rozen, te meer omdat het Beringse kanon niet goed gericht stond. De traditieclub had mogelijkheden genoeg om langszij te klimmen, maar verzaakte te scoren. Vlak na de rust was het wel prijs en hing de 2-1 op het bord.

Gaethofs: “Nochtans wees onze trainer tijdens de rust op de noodzaak om die tweede helft te starten alsof de wedstrijd opnieuw begon. Wij kregen meteen na de pauze kansen, maar in plaats van 3-0 werd het plots 2-1. We ondergingen dan de wetten van het voetbal, wat inhield dat zij na die fase vleugels kregen. Gelukkig viel onze 3-1 met nog tien minuten te gaan op het juiste moment, waardoor we uiteindelijk verdiend de drie punten thuis konden houden. Het is alleen jammer dat diep in de toegevoegde tijd die 3-2 nog viel.”

“Maar goed, het is mooi dat we als neofiet in derde afdeling met een zes op zes aan de competitie beginnen. We zijn als nieuwkomer misschien iets voorzichtiger, maar uiteindelijk hebben we jongens aangetrokken die veelal in nog hogere reeksen hebben gespeeld. Ik heb de indruk dat onze kern kwalitatief iets sterker is dan vorig seizoen. Maar belangrijker is dat de samenhorigheid die in de vorig campagne mee tot de titel heeft geleid, nog altijd aanwezig is. De nieuwe jongens zijn al helemaal in de groep opgenomen en dat zorgt dan ook gemakkelijker voor resultaten.”
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HLN  09
Aanvoerder Kjell Ven (Wezel Sport): “We hebben een ploeg die het elke tegenstander moeilijk kan maken”

In derde afdeling B heeft Wezel Sport vorige week zijn intrede langs de grote poort gemaakt. De kampioen van vorig seizoen in eerste provinciale, ging met overtuigende 1-4-cijfers winnen op het veld van Betekom. Met dank aan Mart Van de Gevel, de spits die vier keer na mekaar scoorde.

Met deze eerste uitgesproken overwinning van het seizoen, trok de formatie van trainer Wim Mennes de lijn van een geslaagde voorbereiding door. Net als vorig jaar zette Wezel een straffe bekercampagne neer, waarin het vier wedstrijden overeind bleef. Pas in Aalst werd de Kempische formatie uitgeschakeld.

“Ik denk dat de voorbereiding er één is geweest waardoor we met veel vertrouwen naar de competitie zijn kunnen stappen”, geeft Kjell Ven toe. “In die competitie hebben we de bevestiging geleverd dat we met deze groep veel aankunnen.”

Eerste zege

Voor elke ploeg die kampioen speelt, is de eerste wedstrijd een reeks hoger een stap in het onbekende. Dat was nog meer het geval voor Wezel, dat vorig seizoen de titanenstrijd in eerste provinciale won en meteen de stap naar het nationale voetbal mocht zetten. “Op dat vlak hadden we het geluk dat we in de beker tegen nationaal spelende ploegen konden aantreden. Daar hebben een goed zicht gekregen op onze mogelijkheden. Met Mart Van de Gevel hebben we een spits die de weg naar doel kent. Vorig jaar werd hij met 31 doelpunten topschutter. Die lijn trekt hij nu door. We moeten er als groep alleen voor zorgen dat hij de zware last niet alleen moet dragen. Op dat vlak beschikken we eveneens over een kwalitatief sterke groep.”

Beringen

Kjell Ven is voor Wezel de gedroomde aanvoerder. Als verdedigende middenvelder gaat de Mollenaar als eerste voor in de strijd. “Voor mij speelt die aanvoerdersband weinig rol. Ik ben uiteindelijk één van de vele schakels in een goed draaiend geheel. Ik probeer mijn rol zo goed mogelijk te vervullen.”

Zaterdagavond is Wezel om 19.30 uur gastheer voor Beringen. “Vorig jaar hebben we de Limburgers nog ontmoet in de beker van België. Maar intussen is er veel water naar de zee gevloeid. Het zal een heel andere wedstrijd worden. We gaan trachten de positieve lijn van de voorbije weken aan te houden.”

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

GVA 06-09-22 - Dries Van Thielen - Foto's  - Guy Meurs
Mart van de Gevel meteen vier keer aan het kanon voor Wezel: “Eigenlijk ben ik niet zo’n goeie voetballer, ik sta gewoon vaak op de juiste plaats”
Wat een entree van Wezel Sport in 3B. Mart van de Gevel (32) werd vorig jaar topscorer in 1e provinciale met 31 doelpunten en leverde dit weekend meteen zijn visitekaartje af tegen Betekom met vier treffers. “Tja, ik doe gewoon mijn taak. Wie de goals maakt, kan me eigenlijk niet schelen. Volgende week maakt Jelle (Van Kruijssen, red.) er misschien vier. Zolang we maar winnen”, aldus de nuchtere spits.

De sfeer zit goed bij Wezel Sport na de eerste speeldag. Het won meteen van Betekom met overduidelijke 4-1-cijfers. De doelpunten staan allemaal op naam van Van de Gevel. “Mag ik je iets verklappen? Ik kan eigenlijk niet goed voet­ballen”, knipoogt de spits. “Maar ik sta nu eenmaal vaak op de ­juiste plaats om de bal ­binnen te tikken. Vergelijk me maar een beetje met Thomas Müller. Die speelt ook niet zo mooi en toch kan die op de een of andere ­manier zijn goaltjes meepikken.”

Maar de echte Thomas Müller komt niet verder dan een hattrick in één match. “Kijk, nu maak ik ze. En ­volgende week is het misschien de beurt aan Jelle Van Kruijssen of tikt Nick (Kuijlaars, over­gekomen van Hoogstraten, red.) die ballen erin. Nu maken zij de ruimte voor mij vrij en dienen ze mij de doelpunten aan op een ­presenteerblaadje.”

Natuurlijk werd de eerste overwinning meteen na affluiten ­gevierd. “Ja, we hebben meteen wat biertjes gedronken in de kleedkamer. Maar de beste herinneringen heb ik toch nog aan onze kam­pioenenviering vorig jaar. Toen wonnen we op Ternesse, dronken we wat biertjes in de bus en maakten we er een groot feest van in de kantine. Toen ben ik zelfs bij een medespeler moeten blijven slapen.”

Veel nieuw volk bij Wezel Sport. Maar opvallend: ook de aan­winsten liggen meteen goed in de groep. “Volgens mij selecteren ze ons daarop. We zijn op stage ­geweest naar Maastricht en daar kreeg ik meteen een goed gevoel, zowel op als naast het veld. Er zijn ook meer Neder­landers bijgekomen. Vriendschap is echt belangrijk bij ­Wezel Sport. En dat moet ook wel, want ik ben hier vaker dan bij mijn vriendin en kind”, aldus Van de Gevel.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Het Nieuwsblad 06-09-22  - Stefan Van de Weyer
Snediger Wezel Sport voorbij KAC Betekom

Promovendus in derde amateur b Wezel Sport haalde uit bij KAC Betekom, vooral in de eerste helft deden de Kempenaars Betekom pijn. In het laatste half uur kwam er door enkele wissels weer strijd tussen de linies, het was echter te weinig en te laat.

In de eerste helft kon het duo Kuijlaars en Van De Gevel steeds op soortgelijke manier scoren. Over rechts drong Kuijlaars met onnavolgbare acties diep door. Bij de eerste twee treffers zette hij de bal hoog voor naar de tweede paal waar Van De Gevel hem in de linkerkruising binnenkopte. De derde keer belandde zijn voorzet daar via vrije trap. KAC kon te weinig dreigen en liet veel ruimte tussen de gelederen.

In de tweede helft bracht in minuut 52 een dieptepass van Kuijlaars opnieuw Van De Gevel op de rode loper naar doel, hij plaatste keurig in de hoek. Janssens, Vander Elst en Mateso-Lionga kwamen iets na het uur ingevallen, dat bracht snelheid en duelkracht. Wezel kreeg het stilaan moeilijk op eigen helft en leed vaak balverlies. Enkel Vermeiren kon met een droog afstandsschot in de linkerbenedenhoek tegengewicht bieden. Ondanks nog pittige Betekomse druk bleef het 1-4.

Een prettige binnenkomer voor Wezel-Sport die volgende speeldag Beringen ontvangt dat eveneens zijn opener won. Betekom mag onmiddellijk naar provinciegenoot KFC Diest voor een topper, de zwart-witten wonnen hun opener op Zwarte Leeuw.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tijn Daverveld verkast van Cyprus naar België. De voetballer uit Wilbertoord heeft getekend bij Wezel Sport, dat afgelopen seizoen promoveerde naar de derde afdeling, het vijfde niveau in België.

 

Daverveld was op zoek naar een nieuwe club nadat zijn contract bij AEL Limassol voor de zomer in onderling overleg werd ontbonden. Voor de verdediger is Wezel Sport, waar hij zondag debuteerde in het bekerduel met Eendracht Aalst, zijn vijfde club. Hij begon bij De Willy’s, stapte in de jeugd over naar UDI’19 en debuteerde bij (Jong) PSV in het profvoetbal.

Bij Wezel Sport is Daverveld niet de eerste Nederlander. Zo spelen ook onder anderen Mart van de Gevel (ex-Helmond Sport) en Rochdi Achenteh (onder meer voormalig Willem II en Vitesse) bij de Belgische club.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ED 20-08-22 - Pascal Snijders

Yevghenny Marceli verlaat Brabantia voor Belgisch avontuur bij Wezel Sport
Wezel Sport heeft opnieuw een Zuidoost-Brabantse speler gestrikt. Na een tweejarig verblijf bij Brabantia maakt de Eindhovense vleugelspits Yevghenny Marceli (26) de overstap naar de op het vijfde niveau uitkomende Belgische club.
ED 04-08-22 - Pascal Snijders
Wezel Sport haalt met Rochdi Achenteh opnieuw een Zuidoost-Brabander in huis
Eindhovenaar Rochdi Achenteh (34) vervolgt zijn voetbalcarrière bij het Belgische Wezel Sport. De oud-speler van onder andere Brabantia, PSV en FC Eindhoven kwam afgelopen seizoen in de tweede divisie uit voor het Werkendamse Kozakken Boys. Wezel Sport kroonde zich in mei tot kampioen en promoveerde daardoor naar de Derde afdeling, het vijfde niveau in België.

Achenteh maakt zondag zijn debuut bij Wezel Sport, in de bekerwedstrijd uit tegen FC United Richelle. De selectie van zijn nieuwe club herbergt meerdere Zuidoost-Brabanders. Nuenenaar Mart van de Gevel speelt er al een jaar en de club versterkte zich voor dit seizoen met Geldroppenaar Nick Kuylaars (Hoogstraten) en Eindhovenaar Jelle van Kruijssen (Londerzeel). In het seizoen 2010-2011 waren Achenteh en Van Kruijssen teamgenoten bij FC Eindhoven. Met Bart Biemans en Guy Dufour heeft Wezel Sport nog twee andere oud-spelers van FC Eindhoven in de gelederen. Ook Alban Grepi (voormalig speler van Rood-Wit Veldhoven) komt dit seizoen voor Wezel Sport uit. Hij is afkomstig van Beringen. 
 
Achenteh begon in de jeugd van Brabantia en voetbalde vanaf 1997 elf jaar bij PSV.  Nadien speelde hij vanaf 2008 drie seizoenen bij FC Eindhoven. Vervolgens kwam hij uit voor PEC Zwolle, Vitesse, Willem II en Go Ahead Eagles. In het seizoen 2018-2019 keerde Achenteh terug bij FC Eindhoven. Vervolgens beleefde hij nog avontuur bij het Armeense FC Ararat-Armenia, alvorens bij Kozakken Boys te belanden.   
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HLN  31
Nieuwkomer Yannick Mols boekt met Wezel Sport overtuigende 6-0 overwinning tegen LutlommelWezel Sport, dat vorig seizoen de titel behaalde in eerste provinciale, heeft zaterdagavond het seizoen op een heel overtuigende manier ingezet. In zijn eerste wedstrijd voor de Cofidis Cup, won de Molse formatie met overtuigende 6-0-cijfers van Lutlommel. Nieuwkomer Yannick Mol scoorde één keer en was goed voor twee assists.

Het echte grote werk begint pas begin september, maar voor Wezel Sport is het nieuwe voetbalseizoen alvast goed begonnen. Het liet Lutlommel in de eerste bekerwedstrijd kansloos. “De eindstand zegt voldoende”, reageert Yannick Mols, die in het tussenseizoen de overstap maakte van Houtvenne naar Wezel. “Ik was aan een nieuwe uitdaging toe. Toen Wezel aanklopte, heb ik geen moment getwijfeld. Vooral omdat ik er opnieuw met mijn broer Jarne kan samenspelen. Het is van de jeugd bij Westerlo geleden dat we nog eens samen in een ploeg hebben gespeeld.”

Geslaagd

Yannick Mols kreeg voor de bekerwedstrijd tegen Lutlommel meteen een plaats in de basis, waar hij deel uitmaakte van het aanvallende compartiment. “Ik ben bijzonder blij met het vertrouwen van de trainer. Uiteindelijk beschikken we over een grote, en heel evenwaardige, kern. Dat ik zelf kon scoren en een aandeel had in nog twee andere doelpunten, maakt het nog wat mooier. Voor het vertrouwen is zo’n prestatie welkom.”

Dessel Sport

In afwachting van de volgende ronde van de Beker van België, waarin Wezel het moet opnemen tegen de winnaar van United Richelle A - Bree Beek A, speelt Wezel dinsdagavond om 19.30 uur voor eigen volk vriendschappelijk tegen de buren van Dessel Sport.

“Het is altijd heel aangenaam om tijdens de voorbereiding partijen te kunnen spelen tegen ploegen uit de buurt”, meent de Balenaar. “Met Dessel krijgen we een vooraanstaande ploeg uit eerste nationale over de vloer. Het zijn die ontmoetingen die een welgekomen afwisseling zijn in een drukke voorbereiding. Wie de opponent volgende week in de beker ook mag zijn, het blijft een treffen tegen een onbekende tegenstander. Het zou mooi zijn om in die competitie nog even te kunnen doorgaan.”

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
GVA 25-07-22 - Erwin Vandenbergh
Wim Mennes begint trainerscarrière bij Wezel Sport: “Laten we starten met de nodige nuchterheid”
Een beetje later dan de meeste clubs heeft ook Wezel Sport zaterdag zijn eerste training van de nieuwe campagne afgewerkt. Bij de promovendus waren er meteen heel wat nieuwe gezichten te zien.

Zo was het zaterdag ook de eerste werkdag van nieuwe coach Wim Mennes. Vorig seizoen kondigde Wezel al vrij snel aan dat de voormalige eersteklassespeler het sportieve roer zou over­nemen van Sepp De Roover, die richting de beloften van Lierse Kempenzonen in eerste nationale trok.

“Ik kijk er met enorm veel goesting naar uit”, zegt de Limburgse turnleerkracht. “Het heeft ook allemaal lang genoeg geduurd. Dat voelde ik meteen ook aan de jongens. Ze hunkeren om opnieuw met die bal aan de slag te gaan en dat belooft veel goeds. De afgelopen weken hebben ze loop­oefeningen moeten doen en zaterdagvoormiddag hebben we gekeken hoe de basis van elke speler eruitziet. De kop is eraf, het echte werk kan nu beginnen.”

Geen hand in samenstellen kern

Op de laatste speeldag van vorig seizoen beukte Wezel Sport de poorten van het nationale voetbal open door op het veld van Ternesse de titel te pakken in eerste provinciale. Het was het voorlopige orgelpunt van de steile opmars die blauw-rood de afgelopen jaren heeft getoond. Wil de club het gaspedaal op die manier blijven indrukken?

“Na het kampioenenjaar moeten we volgens mij toch wel wat nuchterheid aan de dag leggen. Het is misschien wat cliché, maar laten we beginnen met vooral punten te pakken om ons relatief snel veilig te voetballen. Vooraf kende ik al wel enkele spelers en aangevuld met de transfers die de club gerealiseerd heeft, maak ik me sterk dat we ons komend seizoen zeker gaan handhaven. Of ik zelf mee de hand heb gehad in de samenstelling van de nieuwe kern? Niet echt. Dat werk was zo goed als afgerond, maar ik ben zeer tevreden met de kern waarmee ik aan de slag kan. Als beginnend trainer ben ik ook blij dat ik meteen met een club op dit niveau aan de slag kan. Hoewel het een amateurclub is, probeert ­Wezel Sport een zo groot mogelijk professionalisme na te streven. Dat gaat dan misschien om kleine zaken, maar ik voel het wel. Het klopt dat er in het tussenseizoen heel wat spelers met ervaring vertrokken zijn, maar aan inkomende kant werd dat ruimschoots gecompenseerd. We tellen toch wat dertigplussers die voor de nodige ervaring zorgen.”

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ED  05/04/22 - Pascal Snijders
Sjoerd van Beers ruilt KFC Hamont 99 in voor Wezel Sport

Na een jaar voor KFC Hamont 99 te zijn uitgekomen gaat Sjoerd van Beers volgend seizoen bij Wezel Sport voetballen. De 27-jarige middenvelder uit Middelbeers zal daar in de B-ploeg gaan spelen, dat team komt uit in de Belgische vierde provinciale.


,,Ik heb voor Wezel Sport gekozen omdat de ambitie van de club me heel erg aanspreekt en omdat Ramon van Veldhoven daar ook in de B-ploeg speelt, die ken ik van mijn tijd in de jeugd bij Willem II”, vertelt Van Beers.

Van Beers begon zijn voetbalcarrière bij Beerse Boys en belandde in 2004 in de jeugdopleiding van Willem II. Hij was jeugdinternational en maakte in december 2014 bij RKC zijn debuut in het betaalde voetbal. In het seizoen 2015-2016 kwam Van Beers voor UNA uit, waarna hij in België ging voetballen. Eerst drie jaar bij KFC Lille en daarna twee seizoenen bij Sporting Grote Heide. Die club ruilde hij vorig jaar in voor KFC Hamont 99.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

GVA  29/03/22 - Annelies Frederickx
Kevin Oris speelt volgend seizoen met broer Mike bij Wezel Sport B: “Ik wil zo lang mogelijk zo fit mogelijk blijven”
Kevin zet dan toch geen punt achter zijn voetbalcarrière. Hij zal volgend seizoen samen met broer Mike de kleuren verdedigen van Wezel Sport B. Kevin zet een stap terug van het A-elftal, terwijl Mike overkomt van de Molse buren van Ezaart. De twee broers speelde eerder al samen bij Berg en Dal.

Kevin Oris gaf eerder te kennen, dat dit wel eens zijn laatste seizoen zou zijn in zijn rijk gevulde carrière, maar de 37-jarige Gelenaar doet er alsnog een jaartje bij. “Ik dacht inderdaad aan stoppen”, begint Kevin Oris zijn verhaal. “Dat was mijn oorspronkelijk idee, tot Geert Vanhoof kwam aankloppen. Bij Wezel Sport wil men met de B-ploeg hogerop geraken en omdat ik veel sympathie koester voor Geert ben ik op zijn verzoek ingegaan om er nog een jaartje bij te doen. Ik zet dus een stap terug naar Wezel B, maar van veel gas terugnemen zal nauwelijks sprake zijn. Iets half doen, kan ik gewoonweg niet. Ik ga proberen om zo lang mogelijk zo fit mogelijk te blijven en dan zie ik wel. Dit jaar is dat alvast redelijk goed gelukt. Evident was dat zeker niet, want ik heb een drukke tijd achter de rug in onze B&B, die is uitgebreid omdat we binnenkort starten met glamping.”

In de zomer van 2019 stapte Kevin Oris over van Thes Sport naar Berg en Dal om er samen met zijn broer Mike te kunnen spelen. “Dat is enkel in de voorbereiding gelukt”, blikt Kevin Oris nog even terug. “Op het einde van de voorbereiding liep ik een blessure op en toen ik terugkeerde in het eerste elftal moest Mike zijn plaats afstaan aan mij. Daarna hebben we geen kans meer gekregen om echt samen te spelen, maar nu we twee of drie niveaus lager aan de slag gaan, zullen we onze slag zeker kunnen slaan in de spits.”

Dat gevoel heerst ook bij Mike Oris. “We hebben onze gezamenlijke periode bij Berg en Dal niet goed afgesloten, mede door corona”, voegt Mike Oris toe aan het verhaal. “Hopelijk kunnen we volgend jaar wel iets neerzetten met ons tweetjes. Dat zal weliswaar op een lager niveau zijn, maar het is vooral belangrijk dat we beiden plezier beleven aan het voetbal. Wezel Sport koestert de nodige ambities, want de club wil met de B-ploeg hogerop spelen. Zo komt er opnieuw meer aansluiting met de A-ploeg en wordt het verschil niet te groot. Ik kijk er alvast uit naar een nieuwe start, want ik heb een kloteseizoen achter de rug bij Ezaart. Ik liep al twee keer een scheurtje op en daardoor ben ik nog maar zes of zeven keer kunnen starten. Het voorbije weekend lukte dat wel, maar moest ik uit voorzorg vroeg naar de kant.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ED 25/01/22 - Pascal Snijders
Eindhovense spits Jelle van Kruijssen gaat zijn geluk bij Wezel Sport beproeven
Aanvaller Jelle van Kruijsen (32) uit Eindhoven stapt komende zomer in België na een tweejarig verblijf bij SK Londerzeel over naar Wezel Sport. Hij tekende een tweejarig contract bij zijn nieuwe club.

Van Kruijssen, die al sinds 2013 in België voetbalt, wordt bij Wezel Sport teamgenoot van onder anderen Nuenenaar Mart van de Gevel, die vorig jaar van UNA kwam en inmiddels zijn verbintenis met de club een jaar verlengde. Van de Gevel is met achttien doelpunten topscorer bij Wezel Sport. Jelle van Kruijssen is met tien treffers de topschutter bij Londerzeel.  
 

,,De ambities van Wezel Sport, de club wil de komende jaren meespelen voor promotie, de kortere reisafstand en het samen kunnen rijden met Mart, gaven voor mij de doorslag om voor Wezel Sport te kiezen”, geeft Van Kruijssen aan. ,,Voetballen bij Wezel Sport is voor mij bovendien gemakkelijker te combineren met mijn maatschappelijk carrière.”

Van Kruijssen voetbalde in de jeugd bij DVS in Aalst en brak daar in het seizoen 2005-2006 door in het eerste elftal. Vervolgens lijfde UNA hem in. De aanvaller begon bij de Veldhovense club in de A1, maar kwam in de loop van het seizoen in de hoofdmacht en kon in 2007 naar Willem II. Die club ruilde hij in 2010 in voor FC Eindhoven, waar Van Kruijssen 58 competitiewedstrijden in het betaalde voetbal speelde. 

In de zomer van 2013 speelde Van Kruijssen in de Verenigde Staten bij Dutch Lions en begon daarna aan zijn Belgische avontuur. Via Zwarte Leeuw, Hoogstraten en Berchem Sport belandde hij in 2020 bij SK Londerzeel.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HLN  24/01/22  - Jef Tegenbos
Bart Kolen blijft twee jaar langer bij Wezel: “Het project van de club spreekt mij heel hard aan”
Vanaf volgend weekend barst in eerste provinciale de titelstrijd opnieuw los. Bij Wezel, dat samen met Kontich het klassement aanvoert, wordt eveneens werk gemaakt van de toekomst. Vorige week maakte de club bekend dat er geen vervolg komt aan de samenwerking met het trainersduo Sepp De Roover en Rob Nuyts. Bart Kolen is dan weer één van de spelers die zijn overeenkomst verlengde.

Met een oefenwedstrijd tegen de Geelse tweedeprovincialer Sint-Dimpna sloot Wezel het voorbije weekend zijn ‘winterstop’ af. Zaterdagavond is het in competitieverband gastheer voor Oppuurs. Meer nog dan de 2-1-overwinning was het goede gevoel dat overheerste na het duel met Sint-Dimpna. Voor Bart Kolen was de oefenpartij een welgekomen afwisseling. “Ik zit het grootste deel van mijn tijd tussen de studieboeken”, verwijst de middenvelder naar de examenperiode. “Ik volg de richting Bedrijfsmanagement. Deze week staan de laatste examens op het programma. Het deed de voorbije weken deugd om de studies te kunnen afwisselen met voetbal. Zo ontstond er een perfect evenwicht tussen studeren en ontspanning.”

Lange strijd

Net als de andere concurrenten die de kop van het klassement bevolken, draait ook Wezel al een heel seizoen bovenaan mee. “Ik denk dat er op dat vlak weinig verrassingen waren. De favorieten hebben hun werk perfect uitgevoerd. Ik vermoed dat dat de komende maanden niet anders zal zijn. Uiteraard zullen de onderlinge duels belangrijk zijn. Daarnaast moeten we ervoor zorgen dat we onderweg geen steek laten vallen. Alle ploegen die tegen Wezel voetballen, willen voor een verrassing zorgen.”

Het bestuur werkt intussen naarstig aan de toekomst. Niet minder dan acht spelers - Mart Van de Gevel, Guy Dufour, Kjell Ven, Bart Biemans, Jarne Mols, Bjarne Dekort, Brent Vandoninck en Bart Kolen zelf - verlengden hun overeenkomst. Jarne Mols en Bart Kolen deden dat voor twee seizoenen. “Het project van de club spreekt mij heel erg aan”, argumenteert de Mollenaar zijn beslissing. “Ik heb geen reden om te vertrekken. Het zal inderdaad pas over enkele maanden duidelijk zijn of we volgend seizoen in provinciale of nationale voetballen. Maar we gaan voor de hoogste eer.”

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!