Uit de krant

Uit de krant

 HLN  04-12-22, Herman Meersseman

Jitse Dupont (r.) scoorde voor Wijgmaal, maar knapte ook veel verdedigend werk op. Hier houdt hij  Achenteh van een doorbraak.

Jitse Dupont en Olympia Wijgmaal niet beloond na sterke match: “Verliezen in slotseconde blessuretijd is zuur”


In de slotseconde van de blessuretijd knalde de ingevallen Van Kruijssen de winning goal binnen (1-2), waardoor Wezel in derde B tot op één punt nadert van leider Houtvenne. Er diende niet eens meer afgetrapt te worden. “Hoe zuur is dat”, grijnsde Jitse Dupont, auteur van de Wijgmaalse goal.

Het duel tussen middenmoter Wijgmaal en de tweede in de stand was een klein uur lang propaganda voor het amateurvoetbal. De jeugdige thuisploeg en de ervaren bezoekers gingen vrij hun kans. Dat in de eerste helft maar één keer gescoord werd – een knappe vrijschop van bezoeker Kuijlaars – had vooral te maken met het prima keeperswerk van thuisdoelman Amenga en de bezoekende keeper Geens.

Ook de tweede helft startte spectaculair, met Wijgmaal dat furieus op zoek ging naar de gelijkmaker. Die viel al vlug, via Dupont. Even later werd de jonge thuismiddenvelder Quinten Poppe uitgesloten na een te stevige tackle op Daverveld. Thuistrainer Mario Nobels bracht meteen de snelle spits Alassan in – op de bank gestart nadat hij ziek was geweest - en posteerde hem voorin, naast Matuasilua, nog zo’n sneltrein. De acht andere thuisspelers moesten de aanvalsgolven van Wezel onschadelijk maken. Dat lukte prima, al kreeg Bollen een open kans, maar hij knalde over.
Slotoffensief

Wijgmaal kon via het duo Alassan-Matuasilua af en toe dreigen, en dat leverde een kwartier voor tijd een hoekschop op waarbij de rake kopbal van Dewaet heel knap door doelman Geens werd gered. Een minuut later haalde diezelfde Geens Matuasilua binnen de zestien neer. De goalie ranselde de penalty van Mertens uit de hoek. Geen 2-1 voor het tienkoppige Wijgmaal dus. Waarna Wezel uitpakte met een slotoffensief , waarbij Amenga de thuisploeg overeind hield. Tot in de slotseconde van de wel erg lange blessuretijd Jelle Van Kruijssen de 1-2 binnen knalde.

“Wij zetten een uur lang onze voet naast titelkandidaat Wezel en zelfs met tien zat er nog een driepunter in. Jammer dat we het diep in de blessuretijd nog weggaven”, jammerde Jitse Dupont. “Dit is héél zuur. En die blessuretijd duurde wel héél lang. Had ref Dries Rombouts te veel naar de Wereldbeker gekeken, waar in vele wedstrijden de blessuretijd ook eindeloos leek?”
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

GVA   27/11/2022 -  Erwin Vandenbergh

Kjell Ven viert de 3-0. Wezel Sport hield zaterdagavond schietoefeningen tegen Zwarte Leeuw.

Wezel Sport vernedert rode lantaarn Zwarte Leeuw: “Je hebt zo van die matchen dat echt alles lukt”


Wezel Sport liet geen spaander heel van Zwarte Leeuw en dolde een wedstrijd lang met de hekkensluiter. De Mollenaars joegen het tempo constant de hoogte in, waardoor er halverwege de match al forfaitcijfers op het bord hingen. “Je hebt zo van die matchen waarin alles lukt.” Uiteindelijk won de thuisploeg met 7-1.

De jongens van coach Wim Mennes begonnen met een duidelijke missie aan de wedstrijd: rode lantaarn Zwarte Leeuw zo snel als mogelijk versmachten. Na een verschroeiend openingskwartier en twee doelpunten had de thuisploeg zijn schaapjes als het ware al op het droge.
Geen clean sheet

“Vanaf minuut één wilden we Zwarte Leeuw bij het nekvel pakken”, zegt Alban Grepi. “Al vroeg in het matchbegin kon ik scoren toen ik een voorzet van Warre Bollen binnen duwde. Goed want net daar voor was de openingskans toch wel voor bezoekers. Doelman Bo Geens was alert maar dat was hun beste kans van de match. Na die openingsgoal viel al snel de 2-0 en vanaf dat moment lukte echt alles wat we uit de mouw schudden. Ik had het gevoel dat quasi elke kans ook leidde tot een doelpunt. Je hebt zo van die matchen dat echt alles lukt. Wij bleven voor de rest van de eerste periode intens doorduwen en konden uiteindelijk met een 5-0-voorsprong gaan rusten. Het feit dat we permanent hoog druk bleven zetten en dat we snel waren in de omschakeling, heeft Zwarte Leeuw monddood gemaakt. Zelfs tijdens de rust pepten we elkaar op om de cijfers nog verder de hoogte in te jagen.”

Na de pauze nam blauw-rood wat gas terug en kon Zwarte Leeuw ook de nul van het bord halen. Grepi: “Dat vind ik dan echt jammer. Als je een wedstrijd op die manier domineert, moet je er ook alles aan doen om geen tegendoelpunt te moeten slikken. Maar goed, na deze doelpuntenkermis blijven we in het kielzog van Houtvenne. Met die periodetitel al op zak en met een gedeelde tweede plaats in het klassement kan je als promovendus niet zeuren. Ook persoonlijk gaat het me voor de wind. Vorige week scoorde ik twee keer en ook nu weer kon ik succesvol zijn. Ik ben van Beringen opnieuw naar W­ezel gekomen om te spelen, maar ik heb lang moeten wachten om in de basiself verzeild te geraken. Dat is inderdaad wat frustrerend. Wegens enkele blessures in de kern krijg ik nu mijn kans en ik heb de indruk dat ik die ook grijp. Ik haal mijn niveau en ben belangrijk voor de ploeg dus dat voelt wel goed. Al moet ik toegeven dat ik bij de oudere spelers in de kern ben en ik dus de nodige inspanningen moet doen om dit niveau te blijven vasthouden.”
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

GVA 13/11/22 -  Erwin Vandenbergh
Freddy Mombongo (rechts) kroonde zich tot man van de match met vier doelpunten. 

Sterk Houtvenne springt naar de leiding na knappe zege


De strijd om de eerste plaats in de derde afdeling is duidelijk in het voordeel van Houtvenne geëindigd. Of beter gezegd: in het voordeel van Freddy Mombongo. De Congolose spits scoorde al de doelpunten voor groen-rood, dat voetballend sterker in elkaar zat dan promovendus Wezel-Sport.

Een week geleden juichte Wezel Sport toen het de eerste periodetitel ten nadele van Houtvenne op zak kon steken. Nu stond de leidersplaats in het klassement op het programma en die wedstrijd kon niet beter beginnen voor de bezoekers uit Houtvenne. Al na tien minuten knikte Mombongo een vrije trap binnen. “De afgelopen twee weken waren we telkens op een gelijkspel blijven hangen tegen ploegen uit de top vijf”, weet Simon Van Geet.

“We waren naar Wezel afgezakt om te laten zien dat we ook tegen een ploeg uit de kop van het klassement konden winnen. En neen, het ei zo na missen van die periodetitel heeft als motivatie niet echt gespeeld in aanloop naar deze match. Van bij het begin probeerden we de thuisploeg onder druk te zetten en dat lukte goed. Na een halfuur spelen leverde dat een dubbele voorsprong op, hoewel Wezel Sport net voor de rust wist te temperen. Tijdens de rust werd gevraagd om na de koffie hetzelfde tempo aan te houden en ook dat loonde. We zetten ons blok vrij hoog en Mombongo kon zijn derde van de avond verzilveren. Wezel probeerde nog wel te voetballen maar wij recupereerden altijd vrij makkelijk de bal waardoor we snel in de omschakeling konden gaan. Op die manier hebben we ze een aantal keer pijn kunnen doen en daar ligt volgens mij ook de echte reden waarom we hier met duidelijke cijfers zijn komen winnen. Onze aanpak moet vanaf nu niet veranderen. Het is niet omdat je nu leider bent dat er een zekere druk moet komen. We gaan nog steeds enkel maar naar de volgende match moeten kijken.”

De 22-jarige van Diest overgekomen verdediger is de jonkie bij Houtvenne, maar dat straalt hij allerminst uit. “Ik word omringd door jongens met een pak ervaring en die tillen ook mij naar een hoger niveau. Het is heel aangenaam om op die manier te mogen spelen.”
Objectieve weergave
Trainer Ruben Corstjens vond dat de einduitslag een objectieve weergave was van het spelbeeld. “We wilden Wezel-topscorer Van De Gevel absoluut geen ruimte geven en daar zijn we perfect in geslaagd”, blikt de Houtvenne-coach terug. “Wij scoorden bovendien op enkele cruciale momenten in de match. Over het algemeen genomen denk ik dat wij voetballend iets sterker waren en er minder afval in ons spel zat. We kwamen als ploeg iets meer volwassen voor de dag dan de promovendus.”

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

GVA   11/11/22 - dsvn

Kan Houtvenne revanche nemen op Wezel Sport? “Een mooie partij voor de neutrale kijker”


Vorig weekend pakte Wezel Sport de periodetitel in 3B. Niet omdat het meer punten had dan Houtvenne, beide clubs eindigden op 21 stuks, maar omdat het meer gewonnen matchen had. Wil Houtvenne vrijdag revanche nemen voor de gemiste periodetitel? “Goh, dat was niet per se ons doel, maar het was wel een beetje zuur”, weet Houtvenne-coach Ruben Corstjens.

“Het was extra zuur omdat we alles nog zelf in de hand hadden: zaterdag speelde Wezel gelijk en konden wij met winst erover springen. Maar we kwamen tegen Diest niet verder dan 2-2. Spijtig, maar we kunnen er niet lang bij stilstaan. Na een korte trainingsweek trekken we vrijdag al naar Wezel. Wie aan kop staat dit weekend? Ik heb geen glazen bol dus daarover ga ik geen uitspraken doen. Maar weet wel dat mijn jongens zeer gemotiveerd zijn.”

Ook bij Wezel Sport zijn ze gemotiveerd om Houtvenne te ontvangen. “Ik hoop vooral op een mooie wedstrijd voor de neutrale kijker. Ik verwacht veel intensiteit, een echte krachtmeting. Of ons seizoen geslaagd is met de periodetitel? Nee, het is misschien een cliché maar we bekijken het match per match. En uiteraard hoop ik dat we zaterdag nog op kop staan in het klassement”, aldus Wezel-coach Wim Mennes.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

GVA  06
06-11-22_GVA.jpg

Promovendus Wezel Sport na gelijkspel toch periodewinnaar: “Dit pakken ze niet meer van ons af”


Een doelpuntenrijk gelijkspel op zaterdagavond volstond voor promovendus Wezel Sport om de eerste periodetitel te nemen. Blauw-rood moest na de 3-3 tegen Termien wachten op verlossend nieuws uit Houtvenne. “Dit is toch wel bijzonder”, aldus de Wezelse middenvelder Yannick Mols.

Wezel Sport had de nodige moeite met een energiek voetballend en snel omschakelend Termien. De Limburgers klommen al vroeg op voorsprong maar de thuisploeg maakte onmiddellijk gelijk. Tot twee maal toe klommen de jongens van coach Mennes op voorsprong, maar evenveel keer gaf het die ook weer uit handen. Een uiterst genietbare match eindigde zo op een spektakelrijke 3-3. “Na dat vroeg tegendoelpunt dacht ik dat het een lange avond zou worden,” weet Yannick Mols. “Maar we panikeerde niet en bleven zelf ook voetballen. Zo stonden er twee ploegen tegenover elkaar die op een open manier speelden. Toen we snel gelijk maakten groeide het vertrouwen en konden we nadien zelfs op voorsprong klimmen. Die mogelijke periodetitel was voor ons de motivator tijdens deze match.”

Nagelbijtend afwachten

Omdat Houtvenne een half uur later aan zijn wedstrijd begonnen was, moesten we wachten op het eindresultaat van hun match tegen Diest. Toen in Wezel werd afgefloten, stond het daar 1-0 voor Houtvenne. Op dat moment was Houtvenne virtueel periodekampioen. Diest maakte immers gelijk waardoor de periodetitel weer naar Wezel schoof. Het was tot het laatste fluitsignaal in Houtvenne wachten wie de titel van periodekampioen zou mogen opspelden. De Wezelse smartphones brachten verlossing toen het bericht binnen rolde dat ook Houtvenne op een gelijkspel was blijven steken.

“Volgens mij mag je wel stellen dat we deze periodetitel verdiend hebben. We hebben thuis nog niet verloren en dat willen we ook zo houden. Op basis van de kwaliteit in onze groep, dacht ik wel dat we als promovendus toch bovenaan zouden meedraaien. Maar die periodetitel binnen halen is toch wel bijzonder. Dat is een trofee die op de kast staat en ze ons niet meer kunnen af pakken. Dat we precies Houtvenne de pas afsnijden maakt het voor mij extra bijzonder. Tot vorig seizoen was ik er actief en ik had ook de keuze om er te blijven. Toch tekende ik bij Wezel en deze periodetitel bevestigt dat ik de goede keuze heb gemaakt. Volgende vrijdag ontvangen we Houtvenne in eigen huis dus dat wordt een bijzondere wedstrijd. Die match zal bepalen wie als leider in het klassement mag doorgaan. Er staat dus wel wat prestige op het spel. Bovendien ga ik wat vrienden van vorig jaar terugzien”, besluit Mols.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HLN  06-11-22  Jef Tegenbos
Yannick Mols valt in zijn eerste seizoen bij Wezel meteen in de prijzen.

Yannick Mols pakt met Wezel eerste periodetitel: “We zaten al in de kantine toen we het nieuws vernamen”


Wezel Sport is de eerste periodekampioen in derde nationale B. De kampioen van vorig seizoen in eerste provinciale had tegen Termien genoeg aan een 3-3 gelijkspel om Houtvenne nipt achter zich te houden. Opvallend was dat Wezel pas zekerheid had toen de spelers reeds in de kantine zaten.

De spelers van Wezel Sport beleefden zaterdagavond geen alledaags avontuur. Op het moment dat de partij tegen Termien werd afgefloten was Houtvenne, dat een een half uur later aan de wedstrijden tegen Diest was begonnen, nog de laureaat.

“Het was een heel eigenaardig gegeven”, reageerde Yannick Mols. “Het zag er lange tijd naar uit dat Houtvenne het zou halen. Maar in laatste tien minuten van die partij werd nog drie keer gescoord. Op dat moment waren wij reeds gewassen en stonden we in de kantine. Het nieuws dat het uiteindelijk toch was gelukt, zorgde voor veel uitbundigheid.”
Moeilijk

Wezel kreeg zijn eerste succes niet op een schoteltje gepresenteerd. Zoals verwacht liet Termien een heel sterke indruk na. “Wij hebben het voordeel dat we over een ploeg beschikken die er de volle negentig minuten voluit voor wil gaan. Dat was tegen Termien ook nodig. Maar als het dan lukt is de voldoening bijzonder groot.”

Wezel werd vorig seizoen kampioen in eerste provinciale, en wapende zich stevig om de strijd in derde nationale aan te gaan. Zo kwam onder meer Yannick Mols over van Houtvenne. “Ik ben blij dat ik de stap heb gezet”, zegt de aanvallende middenvelder. “Uiteindelijk is derde nationale een reeks waarin heel sterke ploegen actief zijn. Als je dan na tien wedstrijden de eerste beloning in ontvangst kan nemen, is dat zonder meer een opsteker.”
Houtvenne

De topwedstrijden blijven zich voor Wezel aandienen. Volgende vrijdag, 11 november, is Wezel om 20 uur gastheer voor Houtvenne. “Voor mij wordt het een heel speciale wedstrijd”, geeft de Balenaar toe. “Van de ploeg van Houtvenne zijn er nog slechts een paar spelers aanwezig. Maar het zal alleszins een prestigeduel worden. Wij kunnen nu met veel vertrouwen naar de toekomst kijken, en trachten om deze weg verder te zetten.”

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

GVA 05/11/22  Dries Van Thielen

Promovendus en toch op een zucht van de periodetitel: het geheim van Wezel Sport, ‘het PSG van 3B’


In de derde amateurafdeling B wordt een spannende strijd geleverd om de periodetitel. Wezel Sport en Houtvenne tellen beide 21 punten, maar Wezel heeft wel een match meer gewonnen. Als de promovendus straks (zaterdag 19.30u) wint tegen Termien, is de periodetitel binnen voor ‘het PSG van 3B’.
Zés (!) Nederlanders in de ploeg

“Een doorsnee club voert tien gesprekken met potentiële ­spelers om er dan acht binnen te halen”, legt sportief verantwoordelijke Geert Van Hoof uit. “Bij Wezel spreken we met een veelvoud van ­jongens en zijn we soms jarenlang in contact met een ­speler vooraleer we hem vast­leggen.”

Nick Kuijlaars (speler op de foto) is daar een goed voorbeeld van. “Aanvankelijk wilde ik nog niet afzakken naar een lagere reeks”, zegt hij. “Ik zat goed bij Hoog­straten. Maar vorig jaar startte ik mijn eigen voetbalschool, waardoor ik niet veel tijd meer had om te trainen. Bij Wezel trainen we maar twee keer én het is dichter bij huis.”

Naast Kuijlaars draaien bij ­Wezel nog vijf andere Nederlandse ­spelers mee. “Qua ligging zijn wij ideaal voor spelers uit de ­omgeving van Eindhoven”, gaat Van Hoof verder. “We hebben ook een netwerk van (ex-)spelers die andere jongens kunnen warm maken voor Wezel.”

Over het werkingsbudget is Van Hoof realistisch: “We zijn niet rijk, maar hebben een degelijk budget om in 3B te spelen.”

Goaltjesdief on hold

“Hoe het seizoen afloopt? Dat hangt af van hoelang we met ­onze vaste kern kunnen spelen”, liet Nijlen-coach Kenny Thompson vorige week optekenen. ­Ploegen als Zwarte Leeuw, die traditioneel in de ­middenmoot meedraaien, ­hebben het dit jaar lastiger omdat hun kleine kern geplaagd wordt door blessures. Ook Wezel Sport bleef niet ­gespaard van blessures. “Het is heel jammer dat Jentl Gaethofs en Bart Biemans geblesseerd zijn”, weet Kuijlaars. “Maar ­gelukkig hebben we een brede en talentvolle kern. Er zijn jonge gasten en beloftespelers die ­gewoon met ons meedraaien.”

Verder zijn er spelers die in de herfst van hun carrière plots ­ontdekken dat ze op een andere positie uit de voeten kunnen. “Vroeger was ik de afwerkende spits: er zijn maar heel weinig ­jaren geweest dat ik niet de topscorer was van mijn club”, weet Jelle Van Kruijssen. “Nu spelen we met twee spitsen en heb ik een meer dienende rol, met Mart Van De Gevel als afwerker.”

Gezelligste club van de Kempen

“Wezel is niet groot, maar toch kunnen we steeds rekenen op ­onze medewerkers”, beseft ­aanvoerder Kjell Ven. “We ­hebben het beste veld uit de ­regio, een meer dan degelijke medische staf en we moeten ons nooit zorgen maken om onze ­kledij.”

Uiteraard is de sfeer goed bij de leider in 3B, zowel op als naast het veld. “Volgens mij selecteren ze ons voor een deel op groeps­gevoel”, zei Van De Gevel al na de eerste speeldag. Ven: “We hebben twee groepen in onze ploeg. Enerzijds zijn er veel jongens die in Mol of Balen wonen. Maar ­anderzijds hebben we een ­Nederlandse kwaliteitsinjectie, ‘onze Hollanders’ zoals ze ­zichzelf noemen. Ze carpoolen. Het is soms grappig om hen te zien toekomen op de club.”

Maar… er zijn grenzen

“De voorbije jaren is Wezel Sport pijlsnel gegroeid. En we merken dat we aan ons plafond zitten. Graag zouden we met onze jeugd ook interprovinciaal doorgroeien (daarom werkt Wezel Sport ­samen met Moldavo, red.). Onze accommodatie moet ook aangepast worden: op drukke wedstrijddagen zit de kantine al snel vol en ook ons oefenveld kan beter”, weet Van Hoof.

En wat als Wezel kampioen speelt? “Ik denk dat het nog wat vroeg is om daarvoor al te ­spreken”, glimlacht Ven. “Maar de top vijf blijft nog steeds ons doel.”

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

GVA  31
 

 

Verschroeiende start tegen Witgoor volstaat voor Wezel Sport


Wezel Sport heeft zich niet laten verrassen door Witgoor. Van de Gevel bracht de Mollenaars al vroeg voor en die 0-1 volstond voor de zege. Dankzij die drie punten klimt Wezel Sport bovendien naar de leidersplaats, want koploper Houtvenne kwam niet verder dan een gelijkspel.

Wezel Sport legde Witgoor meteen een verschroeiend tempo op. De Mollenaars grepen Witgoor naar de keel, maar na vijf minuten miste Mart van de Gevel al een unieke kans. Hij kon vrij aanleggen, maar mikte nipt naast. Bij de volgende mogelijkheid zette de Nederlandse spits wel de 0-1 op het bord en die ene goal bleek uiteindelijk te volstaan voor de overwinning.

“We behaalden een heel erg zuinige zege”, begint Mart van de Gevel zijn wedstrijdanalyse. “Door die kleine voorsprong bleef het spannend tot het eindsignaal en dat was onze eigen fout. We hadden voor de rust de partij al moeten beslissen en dan spreek ik vooral over mezelf. In het openingskwartier of de eerste twintig minuten dwongen we verschillende kansen af, maar die werden niet benut. We speelden wel goed combinatievoetbal, maar het ontbrak vaak aan de laatste pass. Zo hebben we het onszelf onnodig moeilijk gemaakt.”

In het derde kwartier kwam Witgoor een paar keren dreigen, maar een schot van Calor werd in hoekschop verwerkt en ook een goede poging van Vanhoof werd onschadelijk gemaakt. De tweede helft leek een maat voor niets te worden. De thuisploeg slaagde er niet meer in om Creemers te verontrusten en Wezel Sport kon pas in de laatste minuten weer dreigen. Bij een voorzet van Hakkens dook Van de Gevel net te laat op aan de tweede paal en een vrije trap werd knap gered door de Desselse goalie. “Het was inderdaad een gezapige tweede helft”, beaamt Mart van de Gevel. “We hebben wel goed gewerkt voor ­elkaar en op wilskracht haalden we uiteindelijk de overwinning binnen.”

Match met twee gezichten

Ook coach Wim Mennes zag een match met twee gezichten. “Over de eerste helft ben ik echt tevreden. We grepen Witgoor in het eerste kwartier echt naar de keel. Ook daarna waren we veel in balbezit, al leverde dat niet echt veel grote kansen op. In de tweede helft overheerste de schrik om een goal tegen te krijgen, maar toen moesten we de tegenaanval eigenlijk secuurder uitspelen.”

Door het gelijkspel van Houtvenne klimt Wezel Sport naar de leidersplaats. Die goede vorm willen ze doorzetten. “We willen uiteraard nog zo veel mogelijk punten behalen en liefst met deftig voetbal”, voegt de coach nog toe. “De laatste weken beleefden we een mindere periode maar er is zeker al beterschap merkbaar.”

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

GVA  29
GVA_29-10-2022.jpg

Analyse van derde amateur B: “Winnen van Wezel Sport met 0-4? Op de PlayStation is alles mogelijk, hé”

De strijd om de periodetitel in derde amateur B draagt een Kempens tintje. Degradant uit tweede amateur Houtvenne domineert voorlopig de competitie met 20 punten en promovendi Wezel Sport (18) en Verbroedering Geel (17) palmen plaatsen twee en drie in, en dat met nog twee speeldagen te gaan. Ook onderin ligt alles nog op een zakdoek. Drie coaches, die derde amateur B maar al te goed kennen, wikken en wegen de reeks. “In tegenstelling tot andere jaren is er nog geen duidelijke zakker.”  

We zijn nog twee speeldagen verwijderd van de eerste periode en Geel, Houtvenne en Wezel Sport staan alle drie op kop. Wie maakte er op jullie al indruk?

Kenny Thompsen (Nijlen):

Wij verloren thuis met 2 - 5 van Geel. Voorin is dat echt goed gebalanceerd. Wat ik daarmee bedoel? Het heeft veel mogelijkheden om spelers te wiseelen, wij hebben echt al onze spelers nodig op het veld. Verder moet een kampioenenploeg veel snelheid hebben. En bij ons is het soms een probleem om een match dood te maken, maar zeker niet bij Geel. Ik vergelijk het al eens met een sportwagen. Om een snelle sportwageb te kunnen kopen moet je veel budget hebben. Snap je? (Lacht)

Sam Vermeylen (Sint - Lenaarts)

Hetzelfde verhaal bij die andere clubs. Wij verloren met 1-2 van Wezel Sport en 4-0 van Houtvenne. Wie van hen de beste ploeg is? Dat moeten ze onderling maar uitvechten. (Wezel Sport- Houtvenne vindt plaats op 11 november, red.) Wat ik wel kan vertellen: ze spelen allebei heel matuur en hebben de nodige ervaring in huis. Maar bij Wezel had ik het gevoel dat we konden winnen. Wij maakten onze kansen niet af en zij waren dan weer ijzersterk op stlstaande fases. Dat was anders tegen Houtvenne. Toen we tegen hen de boot ingingen, verdienden we simpelweg te verliezen.

Geert, Houtvenne staat nu op kop. Volg je de ploeg nog een beetje?
Geert Van Dessel (Coach Esperanza Pelt)
In de jaren (2014-2022, red.) dat ik coach was, leidde ik het van de provinciale reekse naar tweede nationale. Maar nu is het gewoon een andere ploeg die ik volg in onze reeks. En het is goed bezig met 22 goals voor en maar drie tegen. Voetballend is de samenwerking met Westerlo dus een goed punt, als je ziet wat voor transfers het kon maken. Vorig jaar was een zo'n beetje een overgangsjaar waarin we een slechte eerste seizoenshelft speelden.
Maar de identiteit is verdwenen en de verankering is weg... en dat vind ik wel jammer. De commerciële belangen tussen Johan Van Loo (CEO Houtvenne, red.) en Oktay Erçan (eigenaar Westerlo, red.) primeren op het puur sportieve. Dit alles ten koste van het hart en de ziel van Houtvenne.

De competitie verloopt ook anders in vergelijking met voorgaande jaren. Ploegen als Sint-Lenaarts en Pelt verwacht je anders bovenaan, nu draaien ze onderin mee.

Vermeylen:
Klopt, wij proberen steevast voor de linkerkolem te spelen, en als het kan hopen we op de top 5. Maar voorlopig loopt het iets anders (gedeelde twaalfde plaats, red.) en daar zijn verschillende redenen voor: enerzijdszijn er gewoon ploegen bijgekomen met grotere budgetten, en anderzijds proberen we nog altijd op onze transfermanier, door jongens uit lagere reeksen of beloftenteams te halen en hen te laten spelen. Jonas Van Den Muysenbergh en Lucas Vissers kwamen bijvoorbeeld over van Wuustwezel en speelden zo goed als elke wedstrijd. En zo zijn er nog een paar jongens. Dit is gewoon een aanpassingsperiode.

Van Dessel:

Vorig jaar speelde Pelt eindronde en nu staan we voorlaatste met 5 op 24. Kijk, als voetbal wetenschappelijk en voorspelbaar was, zou het best saai zijn. Maar mag ik eens iets raar vertellen? De voorbije acht matchen hadden we evengoed kunnen winnen. Het zal wel eens (moeten) keren, maar de factor geluk ontbreekt voorlopig bij ons. En wat me ook opvalt, andere jaren is er nu al een duidelijke zakker (Koersel vorih jaar, red.). Dat is nu nog niet het geval.

Kenny, wij zijn nu acht speeldagen ver. Wat mag de rest van het seizoen brengen voor Nijlen?

Thompsen:
Zoals elk jaar mikken we op een rustig seizoen. De laatste twee weken liep het iets minder, dus nu is het aan ons om zo snel mogelijk weer punten beginnen te pakken, anders moeten we naar onder beginnen te kijken. Ons scorend vermogen laat het voorlopig afweten. Van Zwarte Leeuw wonnen we wel op verplaatsing met 0-4. Of dat mogelijk is tegen Houtvenne of Wezel Sport? Op de playstation is alles mogelijk, hé (lacht). Nee, dat hangt allemaal af van hoelang we met onze vaste kern kunnen doorspelen. We zijn onze aanvoerder al kwijt, duimen dat daar niemand meer bijkomt.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------                                                                                                                                                        
Jarne Mols (l) staat in Wezel samen met zijn broer Yannick op het veld.
 

Jarne Mols trekt met Wezel naar buren van Witgoor: “Ik kijk uit naar de geweldige sfeer die er zal zijn”


In derde nationale B zijn alle Kempische voetbalogen zaterdagavond gericht op het duel tussen Witgoor Sport en Wezel. Twee teams die op een boogscheut van mekaar gevestigd zijn en op een geslaagde start kunnen terugblikken. Wezel staat, op een zucht van leider Houtvenne tweede. Witgoor is zesde en klaar om een plaats in de top vijf op te eisen.

HLN  21

HLN_21-10-2022.jpg

Bart Kolen en Wezel nestelen zich opnieuw in de kop van het klassement: “We mogen ambities koesteren”


In derde nationale B heeft Wezel Sport vorige week zijn leidersplaats moeten doorgeven aan de buren van Houtvenne. Maar als nieuwkomer kan men in Mol terugblikken op een meer dan geslaagde start. Dat kan eveneens gezegd worden van Schoonbeek-Beverst, de tegenstander van zaterdagavond en eveneens een nieuwkomer in het nationale voetbal.

Wezel leed vorige week in Diest zijn tweede nederlaag van het seizoen. Meer nog dan het verlies was de zware blessure van Jentl Gaethofs het grote gespreksonderwerp. “Het uitvallen van Jentl heeft zonder meer een zware indruk nagelaten op de ganse groep”, geeft Bart Kolen toe. “We zagen meteen de ernst van de zaak in. Het belangrijkste is dat hij goed kan herstellen. Wat het sportieve luik betreft, moeten we toegeven dat Diest gewoon een goede ploeg is.

Leider af

Net als vorig seizoen moest Wezel tijdens de eerste weken van de competitie de last van de leidersplaats dragen. Dat het zondagavond de eerste stek moest inleveren, is geen drama. “Het is uiteraard plezant om in derde nationale aan de leiding te staan”, geeft de centrale verdediger toe. “We moeten niet onder stoelen of banken steken dat we met ambities aan dit seizoen begonnen zijn. Maar er zijn nog goede ploegen. Zoals Houtvenne, dat aan een sterke periode bezig is.”


Tevreden

Bart Kolen blikt op persoonlijk vlak met voldoening terug op de eerste weken van het seizoen. “We zijn een ploeg waarin het nodige evenwicht zit. Als verdediger krijg je in het nationale voetbal te maken met aanvallers die veel ervaring hebben. Maar het is plezant om elke week aan die uitdaging te kunnen beginnen.”

Onbekend

Voor Wezel was de promotie naar derde nationale de stap naar een nieuw sportief verhaal, met veel onbekende tegenstanders. “Dat maakt de uitdaging groter”, besluit de Mollenaar. “Van Schoonbeek-Beverst weet ik alleen dat het, net als Wezel, een nieuwkomer is die een sterke start heeft genomen. Maar verder reikt mijn kennis niet. Het is vooral belangrijk dat we onze eigen kwaliteiten trachten te tonen.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HBVL 08-10-2022 - Johan Mulders

HBVL_08-10-2022.jpg

Bart Biemans:
Deze ex-prof werd in Pelt geboren, woont in Pelt en speelt nu tégen Pelt


Wezel Sport verdedigt zaterdagavond zijn koppositie in 3B. Voor Bart Biemans wordt de thuiswedstrijd tegen tegen Esperanza Pelt een bijzonder duel. “Ik ben in Pelt geboren en woon er sinds kort weer”, vertelt de 34-jarige ex-prof.

Bart Biemans was jeugdinternational (samen met onder andere Mignolet en Defour) en vijftien (!) jaar prof in Nederland, maar in ons land is de centrale verdediger niet zo bekend.

“Ik heb bij de jeugd in Hamontlo en Lommel gespeeld, maar toen die club failliet ging, ben ik naar FC Eindhoven verhuisd”, vertelt Biemans. “Nadien volgden nog Willems II, Roda JC, FC Den Bosch, Knokke FC en weer FC Eindhoven. In totaal ben ik zo inderdaad vijftien jaar prof geweest in Nederland. Sinds vorig jaar speel ik bij Wezel. Op Knokke na ben ik wel altijd in Hamont blijven wonen. Aan de grens, zodat de afstand niet te groot was. Ik had graag wel eens bij een Belgische eersteklasser gevoetbald. Westerlo heeft ooit interesse getoond, maar dat is op het laatste moment afgesprongen. Dan had ik misschien meer kansen gekregen.”

Nederlandse vriendin

Biemans is niet langer prof, maar wil ook in de toekomst graag in het voetbal blijven.

“Ik ben bezig met de opleiding UEFA A en ik train de U17 van FC Eindhoven. Ik zou graag opnieuw van mijn hobby mijn beroep maken.”

Naast een Nederlands accent heeft hij ook een vriendin overgehouden aan al die jaren Nederland. “Ik leerde haar kennen bij Roda JC, waar ze hostess was. Ze is wel veel slimmer dan ik (lacht), want ze heeft al een masterdiploma en is nu bezig met haar doctoraat. Volgend jaar gaan we trouwen.”

“Als mijn lichaam het toelaat, wil ik nog zo lang mogelijk blijven voetballen. Vorig seizoen mocht ik met Wezel al meteen de titel vieren en ook nu zijn we ambitieus. Bovenaan meedraaien en de eindronde halen is ons doel. Bij Pelt kom ik een aantal oude bekenden tegen. Doelman Ruud Swinkels ken ik nog van Eindhoven en Carlo Palmans van bij Lommel. Onze ouders brachten ons afwisselend naar de training in Lommel. Aleksandar Stankov ken ik dan weer van naam, hij heeft bij Roda JC gevoetbald. Dat maakt deze wedstrijd extra leuk voor mij.”

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HLN  06

06-10-22.jpg

Wezel kan na enkelblessure weer rekenen op Yannick Mols: “Even gedacht dat ik lang buiten strijd zou zijn”


Wezel Sport blijft het bijzonder goed doen als debutant in derde nationale B. De kampioen van vorig seizoen in eerste provinciale is na vijf wedstrijden alleen leider. De meest productieve ploeg van de reeks kan sinds vorige week opnieuw rekenen op Yannick Mols die, na een enkelletsel, weer fit is.

Wezel Sport is bezig om in derde nationale B een straf verhaal te schrijven. Dat de Molse formatie van trainer Wim Mennes stevig voor de dag zou komen, lag in de lijn van de verwachtingen. “Ik was vorig seizoen met Houtvenne actief in tweede nationale”, zegt Yannick Mols. “Hoewel het sportief een stap terug is, merk je dat er in deze reeks bijzonder veel kwaliteit aanwezig is. De meeste ploegen, waaronder ook Wezel, beschikken over spelers met veel ervaring. Het is uiteraard nog vroeg, maar het doet deugd om bovenaan het klassement mee te draaien.”

Enkelletsel

Yannick Mols zat de voorbije weken even aan de kant, nadat hij in de partij tegen Beringen net voor de rust een zware trap op de enkel moest incasseren. “Ik voelde meteen dat het niet goed was”, zegt de middenvelder. “Vorig seizoen had ik bij Houtvenne dezelfde blessure en was er een scheur in de ligamenten van de enkel. Gelukkig was het dit keer niet zo erg. Na een weekje gips kon ik de training hervatten. Vorige week heb ik bij Sint-Lenaarts de negentig minuten vol kunnen maken. Nu wordt het nog wat schaven aan de conditie.”

Geert Van Dessel

Wezel is zaterdagavond om 19.30 uur gastheer voor Pelt. De Limburgse formatie heeft na vijf wedstrijden evenveel punten. Speciaal is dat bij Pelt Geert Van Dessel aan het sportieve roer staat. De succestrainer die de voorbije jaren Houtvenne naar tweede nationale bracht.

“Geert was vorig seizoen mijn trainer bij Houtvenne”, blikt de Balenaar terug. “Ik heb bijzonder veel respect voor hem. In moeilijke omstandigheden heeft hij vorig jaar met de jeugd knap werk geleverd en vele jonge gasten alle kansen gegeven. Dat hij zaterdagavond aan de andere kant staat, is heel speciaal. Pelt heeft een erg goede zaak gedaan door hem als trainer aan te werven. Met hun kwaliteiten staan de Limburgers op dit moment onder hun waarde geklasseerd.”
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

GVA 26-09-22 - Erwin Vandenbergh

GVA_26-09.jpg

Nick Kuijlaars zorgt voor Wezelse verlossing in slotfase

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
GVA 12-09-22 - Erwin Vandenbergh

GVA_12-09.jpg

Jentl Gaethofs pakt met Wezel Sport zes op zes


Wezel Sport en Beringen zorgden voor een aantrekkelijke wedstrijd die bol stond van kansen. De Kempenaars scoorden telkens op de juiste momenten, terwijl de Limburgers de kansen de nek omwrongen. Na twee speeldagen staat de promovendus bovenaan het klassement met een zes op zes

Al in de openingsfase scoorde Van Kruijssen op aangeven van topschutter Van de Gevel en dat bleek achteraf het begin te zijn van een doelpuntrijke match. “Toch heeft die vroege goal het verdere wedstrijdbeeld niet bepaald”, zegt Jentl Gaethofs. “We zakten niet in om de voorsprong te verdedigen, maar bleven eigenlijk doorduwen om op zoek te gaan naar meer goals. Dat maakte dat we halfweg de eerste helft al een dubbele voorsprong op zak hadden. Ik wilde voorzetten vanop links, maar de bal belandde tegen een Limburgs been waardoor het een doelpunt werd.”

Wezel zat op rozen, te meer omdat het Beringse kanon niet goed gericht stond. De traditieclub had mogelijkheden genoeg om langszij te klimmen, maar verzaakte te scoren. Vlak na de rust was het wel prijs en hing de 2-1 op het bord.

Gaethofs: “Nochtans wees onze trainer tijdens de rust op de noodzaak om die tweede helft te starten alsof de wedstrijd opnieuw begon. Wij kregen meteen na de pauze kansen, maar in plaats van 3-0 werd het plots 2-1. We ondergingen dan de wetten van het voetbal, wat inhield dat zij na die fase vleugels kregen. Gelukkig viel onze 3-1 met nog tien minuten te gaan op het juiste moment, waardoor we uiteindelijk verdiend de drie punten thuis konden houden. Het is alleen jammer dat diep in de toegevoegde tijd die 3-2 nog viel.”

“Maar goed, het is mooi dat we als neofiet in derde afdeling met een zes op zes aan de competitie beginnen. We zijn als nieuwkomer misschien iets voorzichtiger, maar uiteindelijk hebben we jongens aangetrokken die veelal in nog hogere reeksen hebben gespeeld. Ik heb de indruk dat onze kern kwalitatief iets sterker is dan vorig seizoen. Maar belangrijker is dat de samenhorigheid die in de vorig campagne mee tot de titel heeft geleid, nog altijd aanwezig is. De nieuwe jongens zijn al helemaal in de groep opgenomen en dat zorgt dan ook gemakkelijker voor resultaten.”
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HLN  09

hln_09-09.jpg

Aanvoerder Kjell Ven (Wezel Sport): “We hebben een ploeg die het elke tegenstander moeilijk kan maken”


In derde afdeling B heeft Wezel Sport vorige week zijn intrede langs de grote poort gemaakt. De kampioen van vorig seizoen in eerste provinciale, ging met overtuigende 1-4-cijfers winnen op het veld van Betekom. Met dank aan Mart Van de Gevel, de spits die vier keer na mekaar scoorde.

Met deze eerste uitgesproken overwinning van het seizoen, trok de formatie van trainer Wim Mennes de lijn van een geslaagde voorbereiding door. Net als vorig jaar zette Wezel een straffe bekercampagne neer, waarin het vier wedstrijden overeind bleef. Pas in Aalst werd de Kempische formatie uitgeschakeld.

“Ik denk dat de voorbereiding er één is geweest waardoor we met veel vertrouwen naar de competitie zijn kunnen stappen”, geeft Kjell Ven toe. “In die competitie hebben we de bevestiging geleverd dat we met deze groep veel aankunnen.”

Eerste zege

Voor elke ploeg die kampioen speelt, is de eerste wedstrijd een reeks hoger een stap in het onbekende. Dat was nog meer het geval voor Wezel, dat vorig seizoen de titanenstrijd in eerste provinciale won en meteen de stap naar het nationale voetbal mocht zetten. “Op dat vlak hadden we het geluk dat we in de beker tegen nationaal spelende ploegen konden aantreden. Daar hebben een goed zicht gekregen op onze mogelijkheden. Met Mart Van de Gevel hebben we een spits die de weg naar doel kent. Vorig jaar werd hij met 31 doelpunten topschutter. Die lijn trekt hij nu door. We moeten er als groep alleen voor zorgen dat hij de zware last niet alleen moet dragen. Op dat vlak beschikken we eveneens over een kwalitatief sterke groep.”

Beringen

Kjell Ven is voor Wezel de gedroomde aanvoerder. Als verdedigende middenvelder gaat de Mollenaar als eerste voor in de strijd. “Voor mij speelt die aanvoerdersband weinig rol. Ik ben uiteindelijk één van de vele schakels in een goed draaiend geheel. Ik probeer mijn rol zo goed mogelijk te vervullen.”

Zaterdagavond is Wezel om 19.30 uur gastheer voor Beringen. “Vorig jaar hebben we de Limburgers nog ontmoet in de beker van België. Maar intussen is er veel water naar de zee gevloeid. Het zal een heel andere wedstrijd worden. We gaan trachten de positieve lijn van de voorbije weken aan te houden.”

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

GVA 06-09-22 - Dries Van Thielen - Foto's  - Guy Meurs
GVA_06.09.22.jpg

Mart van de Gevel meteen vier keer aan het kanon voor Wezel: “Eigenlijk ben ik niet zo’n goeie voetballer, ik sta gewoon vaak op de juiste plaats”

GVA_06.09.22.jpg_1.jpg

Wat een entree van Wezel Sport in 3B. Mart van de Gevel (32) werd vorig jaar topscorer in 1e provinciale met 31 doelpunten en leverde dit weekend meteen zijn visitekaartje af tegen Betekom met vier treffers. “Tja, ik doe gewoon mijn taak. Wie de goals maakt, kan me eigenlijk niet schelen. Volgende week maakt Jelle (Van Kruijssen, red.) er misschien vier. Zolang we maar winnen”, aldus de nuchtere spits.

De sfeer zit goed bij Wezel Sport na de eerste speeldag. Het won meteen van Betekom met overduidelijke 4-1-cijfers. De doelpunten staan allemaal op naam van Van de Gevel. “Mag ik je iets verklappen? Ik kan eigenlijk niet goed voet­ballen”, knipoogt de spits. “Maar ik sta nu eenmaal vaak op de ­juiste plaats om de bal ­binnen te tikken. Vergelijk me maar een beetje met Thomas Müller. Die speelt ook niet zo mooi en toch kan die op de een of andere ­manier zijn goaltjes meepikken.”

Maar de echte Thomas Müller komt niet verder dan een hattrick in één match. “Kijk, nu maak ik ze. En ­volgende week is het misschien de beurt aan Jelle Van Kruijssen of tikt Nick (Kuijlaars, over­gekomen van Hoogstraten, red.) die ballen erin. Nu maken zij de ruimte voor mij vrij en dienen ze mij de doelpunten aan op een ­presenteerblaadje.”

Natuurlijk werd de eerste overwinning meteen na affluiten ­gevierd. “Ja, we hebben meteen wat biertjes gedronken in de kleedkamer. Maar de beste herinneringen heb ik toch nog aan onze kam­pioenenviering vorig jaar. Toen wonnen we op Ternesse, dronken we wat biertjes in de bus en maakten we er een groot feest van in de kantine. Toen ben ik zelfs bij een medespeler moeten blijven slapen.”

Veel nieuw volk bij Wezel Sport. Maar opvallend: ook de aan­winsten liggen meteen goed in de groep. “Volgens mij selecteren ze ons daarop. We zijn op stage ­geweest naar Maastricht en daar kreeg ik meteen een goed gevoel, zowel op als naast het veld. Er zijn ook meer Neder­landers bijgekomen. Vriendschap is echt belangrijk bij ­Wezel Sport. En dat moet ook wel, want ik ben hier vaker dan bij mijn vriendin en kind”, aldus Van de Gevel.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Het Nieuwsblad 06-09-22  - Stefan Van de Weyer
Het_nieuwsblad_06.09.22.jpg

Snediger Wezel Sport voorbij KAC Betekom


Promovendus in derde amateur b Wezel Sport haalde uit bij KAC Betekom, vooral in de eerste helft deden de Kempenaars Betekom pijn. In het laatste half uur kwam er door enkele wissels weer strijd tussen de linies, het was echter te weinig en te laat.

In de eerste helft kon het duo Kuijlaars en Van De Gevel steeds op soortgelijke manier scoren. Over rechts drong Kuijlaars met onnavolgbare acties diep door. Bij de eerste twee treffers zette hij de bal hoog voor naar de tweede paal waar Van De Gevel hem in de linkerkruising binnenkopte. De derde keer belandde zijn voorzet daar via vrije trap. KAC kon te weinig dreigen en liet veel ruimte tussen de gelederen.

In de tweede helft bracht in minuut 52 een dieptepass van Kuijlaars opnieuw Van De Gevel op de rode loper naar doel, hij plaatste keurig in de hoek. Janssens, Vander Elst en Mateso-Lionga kwamen iets na het uur ingevallen, dat bracht snelheid en duelkracht. Wezel kreeg het stilaan moeilijk op eigen helft en leed vaak balverlies. Enkel Vermeiren kon met een droog afstandsschot in de linkerbenedenhoek tegengewicht bieden. Ondanks nog pittige Betekomse druk bleef het 1-4.

Een prettige binnenkomer voor Wezel-Sport die volgende speeldag Beringen ontvangt dat eveneens zijn opener won. Betekom mag onmiddellijk naar provinciegenoot KFC Diest voor een topper, de zwart-witten wonnen hun opener op Zwarte Leeuw.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gerlander_21.08.jpg

Oud-PSV’er Tijn Daverveld gaat naar club op het vijfde niveau van België


Tijn Daverveld verkast van Cyprus naar België. De voetballer uit Wilbertoord heeft getekend bij Wezel Sport, dat afgelopen seizoen promoveerde naar de derde afdeling, het vijfde niveau in België.

 

Daverveld was op zoek naar een nieuwe club nadat zijn contract bij AEL Limassol voor de zomer in onderling overleg werd ontbonden. Voor de verdediger is Wezel Sport, waar hij zondag debuteerde in het bekerduel met Eendracht Aalst, zijn vijfde club. Hij begon bij De Willy’s, stapte in de jeugd over naar UDI’19 en debuteerde bij (Jong) PSV in het profvoetbal.

Bij Wezel Sport is Daverveld niet de eerste Nederlander. Zo spelen ook onder anderen Mart van de Gevel (ex-Helmond Sport) en Rochdi Achenteh (onder meer voormalig Willem II en Vitesse) bij de Belgische club.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ED 20-08-22 - Pascal Snijders
ED_20.08.jpg

Yevghenny Marceli verlaat Brabantia voor Belgisch avontuur bij Wezel Sport


Wezel Sport heeft opnieuw een Zuidoost-Brabantse speler gestrikt. Na een tweejarig verblijf bij Brabantia maakt de Eindhovense vleugelspits Yevghenny Marceli (26) de overstap naar de op het vijfde niveau uitkomende Belgische club.
ED 04-08-22 - Pascal Snijders
ED_04-08.jpg

Wezel Sport haalt met Rochdi Achenteh opnieuw een Zuidoost-Brabander in huis


Eindhovenaar Rochdi Achenteh (34) vervolgt zijn voetbalcarrière bij het Belgische Wezel Sport. De oud-speler van onder andere Brabantia, PSV en FC Eindhoven kwam afgelopen seizoen in de tweede divisie uit voor het Werkendamse Kozakken Boys. Wezel Sport kroonde zich in mei tot kampioen en promoveerde daardoor naar de Derde afdeling, het vijfde niveau in België.

Achenteh maakt zondag zijn debuut bij Wezel Sport, in de bekerwedstrijd uit tegen FC United Richelle. De selectie van zijn nieuwe club herbergt meerdere Zuidoost-Brabanders. Nuenenaar Mart van de Gevel speelt er al een jaar en de club versterkte zich voor dit seizoen met Geldroppenaar Nick Kuylaars (Hoogstraten) en Eindhovenaar Jelle van Kruijssen (Londerzeel). In het seizoen 2010-2011 waren Achenteh en Van Kruijssen teamgenoten bij FC Eindhoven. Met Bart Biemans en Guy Dufour heeft Wezel Sport nog twee andere oud-spelers van FC Eindhoven in de gelederen. Ook Alban Grepi (voormalig speler van Rood-Wit Veldhoven) komt dit seizoen voor Wezel Sport uit. Hij is afkomstig van Beringen. 
 
Achenteh begon in de jeugd van Brabantia en voetbalde vanaf 1997 elf jaar bij PSV.  Nadien speelde hij vanaf 2008 drie seizoenen bij FC Eindhoven. Vervolgens kwam hij uit voor PEC Zwolle, Vitesse, Willem II en Go Ahead Eagles. In het seizoen 2018-2019 keerde Achenteh terug bij FC Eindhoven. Vervolgens beleefde hij nog avontuur bij het Armeense FC Ararat-Armenia, alvorens bij Kozakken Boys te belanden.   
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HLN  31

HLN_31-07.jpg

Nieuwkomer Yannick Mols boekt met Wezel Sport overtuigende 6-0 overwinning tegen Lutlommel


Wezel Sport, dat vorig seizoen de titel behaalde in eerste provinciale, heeft zaterdagavond het seizoen op een heel overtuigende manier ingezet. In zijn eerste wedstrijd voor de Cofidis Cup, won de Molse formatie met overtuigende 6-0-cijfers van Lutlommel. Nieuwkomer Yannick Mol scoorde één keer en was goed voor twee assists.

Het echte grote werk begint pas begin september, maar voor Wezel Sport is het nieuwe voetbalseizoen alvast goed begonnen. Het liet Lutlommel in de eerste bekerwedstrijd kansloos. “De eindstand zegt voldoende”, reageert Yannick Mols, die in het tussenseizoen de overstap maakte van Houtvenne naar Wezel. “Ik was aan een nieuwe uitdaging toe. Toen Wezel aanklopte, heb ik geen moment getwijfeld. Vooral omdat ik er opnieuw met mijn broer Jarne kan samenspelen. Het is van de jeugd bij Westerlo geleden dat we nog eens samen in een ploeg hebben gespeeld.”

Geslaagd

Yannick Mols kreeg voor de bekerwedstrijd tegen Lutlommel meteen een plaats in de basis, waar hij deel uitmaakte van het aanvallende compartiment. “Ik ben bijzonder blij met het vertrouwen van de trainer. Uiteindelijk beschikken we over een grote, en heel evenwaardige, kern. Dat ik zelf kon scoren en een aandeel had in nog twee andere doelpunten, maakt het nog wat mooier. Voor het vertrouwen is zo’n prestatie welkom.”

Dessel Sport

In afwachting van de volgende ronde van de Beker van België, waarin Wezel het moet opnemen tegen de winnaar van United Richelle A - Bree Beek A, speelt Wezel dinsdagavond om 19.30 uur voor eigen volk vriendschappelijk tegen de buren van Dessel Sport.

“Het is altijd heel aangenaam om tijdens de voorbereiding partijen te kunnen spelen tegen ploegen uit de buurt”, meent de Balenaar. “Met Dessel krijgen we een vooraanstaande ploeg uit eerste nationale over de vloer. Het zijn die ontmoetingen die een welgekomen afwisseling zijn in een drukke voorbereiding. Wie de opponent volgende week in de beker ook mag zijn, het blijft een treffen tegen een onbekende tegenstander. Het zou mooi zijn om in die competitie nog even te kunnen doorgaan.”

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
GVA 25-07-22 - Erwin Vandenbergh
GVA_25.07.jpg

Wim Mennes begint trainerscarrière bij Wezel Sport: “Laten we starten met de nodige nuchterheid”


Een beetje later dan de meeste clubs heeft ook Wezel Sport zaterdag zijn eerste training van de nieuwe campagne afgewerkt. Bij de promovendus waren er meteen heel wat nieuwe gezichten te zien.

Zo was het zaterdag ook de eerste werkdag van nieuwe coach Wim Mennes. Vorig seizoen kondigde Wezel al vrij snel aan dat de voormalige eersteklassespeler het sportieve roer zou over­nemen van Sepp De Roover, die richting de beloften van Lierse Kempenzonen in eerste nationale trok.

“Ik kijk er met enorm veel goesting naar uit”, zegt de Limburgse turnleerkracht. “Het heeft ook allemaal lang genoeg geduurd. Dat voelde ik meteen ook aan de jongens. Ze hunkeren om opnieuw met die bal aan de slag te gaan en dat belooft veel goeds. De afgelopen weken hebben ze loop­oefeningen moeten doen en zaterdagvoormiddag hebben we gekeken hoe de basis van elke speler eruitziet. De kop is eraf, het echte werk kan nu beginnen.”

Geen hand in samenstellen kern

Op de laatste speeldag van vorig seizoen beukte Wezel Sport de poorten van het nationale voetbal open door op het veld van Ternesse de titel te pakken in eerste provinciale. Het was het voorlopige orgelpunt van de steile opmars die blauw-rood de afgelopen jaren heeft getoond. Wil de club het gaspedaal op die manier blijven indrukken?

“Na het kampioenenjaar moeten we volgens mij toch wel wat nuchterheid aan de dag leggen. Het is misschien wat cliché, maar laten we beginnen met vooral punten te pakken om ons relatief snel veilig te voetballen. Vooraf kende ik al wel enkele spelers en aangevuld met de transfers die de club gerealiseerd heeft, maak ik me sterk dat we ons komend seizoen zeker gaan handhaven. Of ik zelf mee de hand heb gehad in de samenstelling van de nieuwe kern? Niet echt. Dat werk was zo goed als afgerond, maar ik ben zeer tevreden met de kern waarmee ik aan de slag kan. Als beginnend trainer ben ik ook blij dat ik meteen met een club op dit niveau aan de slag kan. Hoewel het een amateurclub is, probeert ­Wezel Sport een zo groot mogelijk professionalisme na te streven. Dat gaat dan misschien om kleine zaken, maar ik voel het wel. Het klopt dat er in het tussenseizoen heel wat spelers met ervaring vertrokken zijn, maar aan inkomende kant werd dat ruimschoots gecompenseerd. We tellen toch wat dertigplussers die voor de nodige ervaring zorgen.”

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ED  05/04/22 - Pascal Snijders

ED_05-04.jpg

Sjoerd van Beers ruilt KFC Hamont 99 in voor Wezel Sport


Na een jaar voor KFC Hamont 99 te zijn uitgekomen gaat Sjoerd van Beers volgend seizoen bij Wezel Sport voetballen. De 27-jarige middenvelder uit Middelbeers zal daar in de B-ploeg gaan spelen, dat team komt uit in de Belgische vierde provinciale.


,,Ik heb voor Wezel Sport gekozen omdat de ambitie van de club me heel erg aanspreekt en omdat Ramon van Veldhoven daar ook in de B-ploeg speelt, die ken ik van mijn tijd in de jeugd bij Willem II”, vertelt Van Beers.

Van Beers begon zijn voetbalcarrière bij Beerse Boys en belandde in 2004 in de jeugdopleiding van Willem II. Hij was jeugdinternational en maakte in december 2014 bij RKC zijn debuut in het betaalde voetbal. In het seizoen 2015-2016 kwam Van Beers voor UNA uit, waarna hij in België ging voetballen. Eerst drie jaar bij KFC Lille en daarna twee seizoenen bij Sporting Grote Heide. Die club ruilde hij vorig jaar in voor KFC Hamont 99.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

GVA  29/03/22 - Annelies Frederickx
Kevin_Oris.png

Kevin Oris speelt volgend seizoen met broer Mike bij Wezel Sport B: “Ik wil zo lang mogelijk zo fit mogelijk blijven”


Kevin zet dan toch geen punt achter zijn voetbalcarrière. Hij zal volgend seizoen samen met broer Mike de kleuren verdedigen van Wezel Sport B. Kevin zet een stap terug van het A-elftal, terwijl Mike overkomt van de Molse buren van Ezaart. De twee broers speelde eerder al samen bij Berg en Dal.

Kevin Oris gaf eerder te kennen, dat dit wel eens zijn laatste seizoen zou zijn in zijn rijk gevulde carrière, maar de 37-jarige Gelenaar doet er alsnog een jaartje bij. “Ik dacht inderdaad aan stoppen”, begint Kevin Oris zijn verhaal. “Dat was mijn oorspronkelijk idee, tot Geert Vanhoof kwam aankloppen. Bij Wezel Sport wil men met de B-ploeg hogerop geraken en omdat ik veel sympathie koester voor Geert ben ik op zijn verzoek ingegaan om er nog een jaartje bij te doen. Ik zet dus een stap terug naar Wezel B, maar van veel gas terugnemen zal nauwelijks sprake zijn. Iets half doen, kan ik gewoonweg niet. Ik ga proberen om zo lang mogelijk zo fit mogelijk te blijven en dan zie ik wel. Dit jaar is dat alvast redelijk goed gelukt. Evident was dat zeker niet, want ik heb een drukke tijd achter de rug in onze B&B, die is uitgebreid omdat we binnenkort starten met glamping.”

In de zomer van 2019 stapte Kevin Oris over van Thes Sport naar Berg en Dal om er samen met zijn broer Mike te kunnen spelen. “Dat is enkel in de voorbereiding gelukt”, blikt Kevin Oris nog even terug. “Op het einde van de voorbereiding liep ik een blessure op en toen ik terugkeerde in het eerste elftal moest Mike zijn plaats afstaan aan mij. Daarna hebben we geen kans meer gekregen om echt samen te spelen, maar nu we twee of drie niveaus lager aan de slag gaan, zullen we onze slag zeker kunnen slaan in de spits.”

Dat gevoel heerst ook bij Mike Oris. “We hebben onze gezamenlijke periode bij Berg en Dal niet goed afgesloten, mede door corona”, voegt Mike Oris toe aan het verhaal. “Hopelijk kunnen we volgend jaar wel iets neerzetten met ons tweetjes. Dat zal weliswaar op een lager niveau zijn, maar het is vooral belangrijk dat we beiden plezier beleven aan het voetbal. Wezel Sport koestert de nodige ambities, want de club wil met de B-ploeg hogerop spelen. Zo komt er opnieuw meer aansluiting met de A-ploeg en wordt het verschil niet te groot. Ik kijk er alvast uit naar een nieuwe start, want ik heb een kloteseizoen achter de rug bij Ezaart. Ik liep al twee keer een scheurtje op en daardoor ben ik nog maar zes of zeven keer kunnen starten. Het voorbije weekend lukte dat wel, maar moest ik uit voorzorg vroeg naar de kant.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ED 25/01/22 - Pascal Snijders
Jelle_Kruijsen.png

Eindhovense spits Jelle van Kruijssen gaat zijn geluk bij Wezel Sport beproeven


Aanvaller Jelle van Kruijsen (32) uit Eindhoven stapt komende zomer in België na een tweejarig verblijf bij SK Londerzeel over naar Wezel Sport. Hij tekende een tweejarig contract bij zijn nieuwe club.

Van Kruijssen, die al sinds 2013 in België voetbalt, wordt bij Wezel Sport teamgenoot van onder anderen Nuenenaar Mart van de Gevel, die vorig jaar van UNA kwam en inmiddels zijn verbintenis met de club een jaar verlengde. Van de Gevel is met achttien doelpunten topscorer bij Wezel Sport. Jelle van Kruijssen is met tien treffers de topschutter bij Londerzeel.  
 

,,De ambities van Wezel Sport, de club wil de komende jaren meespelen voor promotie, de kortere reisafstand en het samen kunnen rijden met Mart, gaven voor mij de doorslag om voor Wezel Sport te kiezen”, geeft Van Kruijssen aan. ,,Voetballen bij Wezel Sport is voor mij bovendien gemakkelijker te combineren met mijn maatschappelijk carrière.”

Van Kruijssen voetbalde in de jeugd bij DVS in Aalst en brak daar in het seizoen 2005-2006 door in het eerste elftal. Vervolgens lijfde UNA hem in. De aanvaller begon bij de Veldhovense club in de A1, maar kwam in de loop van het seizoen in de hoofdmacht en kon in 2007 naar Willem II. Die club ruilde hij in 2010 in voor FC Eindhoven, waar Van Kruijssen 58 competitiewedstrijden in het betaalde voetbal speelde. 

In de zomer van 2013 speelde Van Kruijssen in de Verenigde Staten bij Dutch Lions en begon daarna aan zijn Belgische avontuur. Via Zwarte Leeuw, Hoogstraten en Berchem Sport belandde hij in 2020 bij SK Londerzeel.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HLN  24/01/22  - Jef Tegenbos
Bart_Kolen.png

Bart Kolen blijft twee jaar langer bij Wezel: “Het project van de club spreekt mij heel hard aan”


Vanaf volgend weekend barst in eerste provinciale de titelstrijd opnieuw los. Bij Wezel, dat samen met Kontich het klassement aanvoert, wordt eveneens werk gemaakt van de toekomst. Vorige week maakte de club bekend dat er geen vervolg komt aan de samenwerking met het trainersduo Sepp De Roover en Rob Nuyts. Bart Kolen is dan weer één van de spelers die zijn overeenkomst verlengde.

Met een oefenwedstrijd tegen de Geelse tweedeprovincialer Sint-Dimpna sloot Wezel het voorbije weekend zijn ‘winterstop’ af. Zaterdagavond is het in competitieverband gastheer voor Oppuurs. Meer nog dan de 2-1-overwinning was het goede gevoel dat overheerste na het duel met Sint-Dimpna. Voor Bart Kolen was de oefenpartij een welgekomen afwisseling. “Ik zit het grootste deel van mijn tijd tussen de studieboeken”, verwijst de middenvelder naar de examenperiode. “Ik volg de richting Bedrijfsmanagement. Deze week staan de laatste examens op het programma. Het deed de voorbije weken deugd om de studies te kunnen afwisselen met voetbal. Zo ontstond er een perfect evenwicht tussen studeren en ontspanning.”

Lange strijd

Net als de andere concurrenten die de kop van het klassement bevolken, draait ook Wezel al een heel seizoen bovenaan mee. “Ik denk dat er op dat vlak weinig verrassingen waren. De favorieten hebben hun werk perfect uitgevoerd. Ik vermoed dat dat de komende maanden niet anders zal zijn. Uiteraard zullen de onderlinge duels belangrijk zijn. Daarnaast moeten we ervoor zorgen dat we onderweg geen steek laten vallen. Alle ploegen die tegen Wezel voetballen, willen voor een verrassing zorgen.”

Het bestuur werkt intussen naarstig aan de toekomst. Niet minder dan acht spelers - Mart Van de Gevel, Guy Dufour, Kjell Ven, Bart Biemans, Jarne Mols, Bjarne Dekort, Brent Vandoninck en Bart Kolen zelf - verlengden hun overeenkomst. Jarne Mols en Bart Kolen deden dat voor twee seizoenen. “Het project van de club spreekt mij heel erg aan”, argumenteert de Mollenaar zijn beslissing. “Ik heb geen reden om te vertrekken. Het zal inderdaad pas over enkele maanden duidelijk zijn of we volgend seizoen in provinciale of nationale voetballen. Maar we gaan voor de hoogste eer.”

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!