Uit de krant

Uit de krant

HLN  13/01/22  - Jef Tegenbos 

jarne_Mols.png

Jarne Mols (Wezel Sport): “We beschikken over een geheel dat elke week voor de winst moet gaan”


In een onvolledig klassement had Wezel Sport, samen met Kontich, het genoegen om tijdens de winterstop op de eerste plaats te prijken. In eerste provinciale werden zowat alle voorspellingen van voor de aanvang van het seizoen, ingelost. De ploegen die bovenaan staan, waren allemaal vooraf favoriet. Straks wordt het uitkijken of de Mollenaars die status kunnen bevestigen

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HLN 20/12/21 - Jef Tegenbos

Nico_Hoes_HLN_201221.png

Derde doelpunt van Nico Hoes brengt Wezel in extremis weer bovenaan het klassement


VOETBAL EERSTE PROVINCIALE
In eerste provinciale heeft Wezel zijn plaats bovenaan het klassement opnieuw ingenomen. Omwille van corona en wateroverlast werden de voorbije weken enkele wedstrijden van de Molse formatie uitgesteld. De 0-1-winst op het veld van rode lantaarn Kalmthout kwam er pas in het laatste kwartier van de partij, dankzij een treffer van Nico Hoes.

Voor Wezel was de uitwedstrijd van zaterdagavond de derde partij in tien dagen. Op de zware velden die de spelers nu krijgen voorgeschoteld, begint dat door te wegen. “Een verplaatsing naar de laatste in het klassement, is nooit een referentie voor een simpele overwinning”, reageert Nico Hoes. “Dat hebben wij in Kalmthout ondervonden. Het moet gezegd dat de omstandigheden om te voetballen ideaal waren. Het terrein lag er vrij goed bij. Maar Kalmthout heeft zijn huid duur verkocht en staat voor mij een beetje verrassend op de laatste plaats. Blijkbaar missen ze vooraan wat scorend vermogen.”

 

Nico Hoes is bij de Molse formatie aan zijn tweede sportieve ambtstermijn bezig. Na zijn terugkeer was het in de eerste plaats de bedoeling om bij de B-ploeg van start te gaan. “Ik speelde er verschillende wedstrijden”, zegt de aanvaller. “Maar uiteindelijk is stilaan de overstap naar de A-kern gekomen. Bij de B-ploeg heb ik ondervonden dat het nog vlot liep. We zien wel wat de toekomst brengt.”

De treffer in Kalmthout was voor Nico Hoes zijn derde van het seizoen. Maar het was wel een doelpunt dat Wezel mee op een gedeelde eerste plaats brengt.

 
Zware strijd

Bovenaan het klassement zijn er nog ploegen, die een wedstrijd moeten inhalen. Zoals Berg en Dal, dat vorige zaterdag in Vorselaar niet in actie kwam. De Meerhoutse formatie is één van de grote concurrenten in de titelstrijd. “De kalender is zo samengesteld dat de onderlinge duels van de ploegen bovenaan de stand op het einde van het seizoen staan geprogrammeerd. Tot dan toe zal het belangrijk zijn om onderweg geen steken te laten vallen”, weet Hoes. “Na een drukke periode is de winterstop meer dan welkom. De komende weken ga ik het voetbal even aan de kant schuiven.”


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HLN 29/11/21 - Jef Tegenbos
Jarne_Mols_HLN_291121.png

Jarne Mols begint met Wezel Sport woensdagavond in Oppuurs tegen Bornem aan een inhaalprogramma: “Enige nadeel is dat we voor serieuze verplaatsing staan”

 

In plaats van een wedstrijd tegen Bevel werden de spelers van Wezel zaterdag onderworpen aan een training. Ook op dat vlak wordt het een ongewoon slot van de heenronde. “Dat zijn zaken waar we weinig aan kunnen veranderen”, zegt Jarne Mols. “In het algemeen klassement tellen we nu 3 punten minder dan leider Kontich. Maar het heeft weinig zin om daar de focus op te leggen.”

 

Ritme

Wezel heeft alleszins het voordeel dat het over een heel geroutineerde ploeg beschikt, met spelers die in hun loopbaan al heel wat voetbalwatertjes hebben doorzwommen. Deze situatie zal hen niet uit hun evenwicht brengen. “Het enige nadeel is dat we woensdagavond voor een serieuze verplaatsing staan”, zegt de Balenaar. “Omdat Bornem geen lichtinstallatie heeft, moet er uitgeweken worden naar het veld van Oppuurs. Da’s vanuit Mol, op een weekdag, toch een serieuze onderneming.”

“Bornem liet het voorbije weekend in Kalmthout een mooie overwinning optekenen. Maar het is aan ons om die uitdaging ten volle aan te gaan”, aldus nog Mols. “Ik vermoed dat de training van dinsdagavond meer een tactische onderneming zal worden, en dat we in de tweede helft van de week nog een recuperatietraining zullen afwerken. Alles zal op maat aangepast zijn. Aan ritme zal het niet ontbreken.”

 
 

Topper

De wedstrijd van woensdagavond wordt voor de eersteperiodekampioen meteen de generale repetitie voor de topper van zaterdagavond bij de buren van Geel. “Het is te vroeg om daar nu mee bezig te zijn”, zegt de rechtsachter. “Ik denk dat we, om het overzicht te bewaren, de zaken van wedstrijd tot wedstrijd moeten bekijken. Maar dat Geel een apart duel zal worden, is wel duidelijk.”


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Belang van Limburg 9/11/2021 - Johan Mulders


Provinciaal voetbal Antwerpen

DSC02669.JPG

‘Limburgse’ Wezel Sport pakt periodetitel in eerste provinciale Antwerpen

  •  

De Antwerpse eerste provincialer FC Wezel Sport heeft zijn eerste prijs te pakken, na een monsterzege tegen Zoersel (0-8). "Dit is mooi, maar voor ons is dit maar een tussensprint" zegt Limburger David Sannen.

Wezel is traditioneel sterk Limburgs getint. Met Guy Dufour, Jentl Gaethofs, Bart Biemans en Kobe Stokmans zitten er vier Limburgers in de kern. Naast David Sannen - die sinds enkele maanden de sportieve lijnen uitzet bij de ambitieuze club - maken ook Peter Emmers, Marino Blancke, Gert Smeyers en Rudi Desmet deel uit van de technische staf.

“Het was mijn taak om de sportieve omkadering verder uit te bouwen en een sportief plan op te stellen voor de volgende jaren. Wij willen een toonaangevende ploeg worden op amateurniveau met een goede jeugdwerking als fundament.”

“Promotie is het doel, maar er zitten nog kleppers in de reeks. Zo ontvangen we vrijdagavond bijvoorbeeld Berg en Dal. Met de Nederlander Mart Van de Gevel, goed voor zestien van de 34 Wezelse doelpunten, en Kevin Oris, beschikken we over twee vlot scorende spitsen en dat is een extra troef in een homogene ploeg.”

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!