Kevin Janssens maakt verschil vanop de strafschopstip

Datum

19 augustus 2020 19:30

Accommodatie

Onbekend

Voor de eerste oefenpartij deed Wezel-coach Sepp De Roover beroep op 21 spelers. Ook voor de supporters was het een kennismaking met de bijna volledig vernieuwde spelerskern. Begin van de week legde de 31-jarige Nederlander Jorzolino Falkenstein een test af en speelde de eerste helft in deze partij.

En het was Jorzolino die ook de eerste kans kreeg. Thijs van Pol zette gemeten voor vanop links, Jorzolino raakte de bal te licht om af te ronden. Na een kwartier was het opnieuw Jorzolino die in 1 tijd een afvallende bal, na hoekschop van Jentl Gaethofs, hard naar doel trapte. Herkol-doelman Creemers redde. Een minuutje later stuurde Thys van Pol Jentl Gaethofs op links diep, Jentl zette Jorzolino vrij voor doel, maar tot twee maal toe voorkwam de bezoekende doelman het openingsdoelpunt.

Ook Enrico Pellegriti stak de neus aan het venster, rukte mee op naar voor en trapte de bal in 1 tijd naar doel, maar weer stond de Herkol-goallie op de goede plek.

Na het openingskwartier dat Wezel volledig voor haar rekening nam, wist Herkol te counteren. Kapitein Sander Plessers trapte hard over de grond, aan de tweede paal kon Kjell Ven de bal in hoekschop deviëren.

Leeroy Geypen moest na 24' naar de kant. Leeroy sloeg zijn enkel om en kon niet verder spelen. Pech voor Leeroy. Wouter Vosters kwam hem vervangen.

Rond het half uur kwam Herkol enkele malen gevaarlijk opzetten. Pieter Houben trapte vanop 25 meter nipt naast, Sander Plessers zag zijn schot van dicht bij het doel gepakt door Wezel-keeper Brent Van Doninck. Kort voor de pauze was het Wezel-youngster Bart Kolen (18) die nipt naast besloot.

Tijdens de rust werden bij Wezel 7 spelers vervangen, in de loop van de 2de helft nog eens 3.

Herkol, evenals Wezel een 1ste Provincialer maar dan uiteraard in Limburg, bood flink weerwerk. Toch was het Wezel dat kansen bij mekaar voetbalde:

- Diangi Matusiwa bereikte vanop links Kobe Stokmans die van dichtbij kopte, de doelman stond op de juiste plaats;

- bij een goed getrapte vrije trap door Ralf Kemper vloog de bal via de muur nipt over;

- Wouter Vosters kopte na een hoekschop nipt over;

- Herkol-doelman Creemers ranselde de bal uit de winkelhaak na een vrije trap door Kjell Ven;

- Diangi trapte hard en laag naar doel, de keeper ging goed plat.

In de 67' moest de Herkol-defensie aan de noodrem trekken en Kobe Stokmans foutief afstoppen, Kevin Janssens trapte de penalty netjes binnen: 1-0.

In het slotkwartier kwam Herkol nog opzetten, met enkele hoekschoppen tot gevolg.

Krappe maar verdiende zege van onze ploeg. En daarmee is de kop eraf. Volgende zaterdag 22 augustus speelt KFC Wezel Sport A om 20.00 uur in en tegen Zwaluwen Olmen.