13/10: Thanarith Verbeeck

13/10: Thanarith Verbeeck

Wezelse 16-jarige jeugdspeler sprokkelt eerste minuten in eerste elftal

 

jeugdspelerWezel.jpg

Het was me het weekendje wel voor onze jeugdspeler Thanarith Verbeeck want Thanarith werd opgenomen in de Wezelse A-kern voor de topper tegen Retie. De trainersstaf nam die beslissing omdat Bart Kolen geblesseerd moest afhaken en ook Mathias Noyen niet geheel fit was om te fungeren als tweede bankzitter U21.

 Daarom werd gekozen voor jeugdspeler Thanarith Verbeeck, die wel verrast was toen hij dit nieuws te horen kreeg om als invaller te starten in het Wezelse A-team.

 “Het was even schrikken want ik had het hoegenaamd niet verwacht, want ik had afgelopen weekend bij de provinciale reserven al een hele match gespeeld en had ook moeten invallen in het B-team in vierde provinciale tegen KSK Herentals. En nu dus op de bank in het A-team.”

Een prettige vaststelling toch wel voor de Wezelse jongeling, die wel besefte dat deze situatie er kwam door omstandigheden, maar toch wel mooi meegenomen is.

Rustig groeien

Thanarithh Verbeeck begon bij Verbroedering Balen te voetballen, maar verhuisde een drietal seizoenen geleden naar onze club. “Ik trainde onder Bjorn Bloemen en Kelvin Bogaerts en ik leer ook veel van trainer Hans Van den Bossche. Bedoeling is om rustig aan te groeien en me eventueel in de kijker te kunnen spelen om naar de toekomst toe trachten in het B-team (vierde provinciale) een plaats af te dwingen. Maar de schoolboeken primeren momenteel wel”, beseft de Wezelse ‘youngster’, die in de match tegen Retie tien minuten voor tijd de moe gestreden Kevin Janssens mocht vervangen.

“Dit debuut in het A-elftal was een mooi moment voor mij, hoewel de tijd kort was, maar ik was toch blij dat ik een paar malen de bal kon raken. De forse 0-5-zege maakte het nog allemaal mooier voor mij”, besluit de verdedigende middenvelder, die als centrale verdediger ook zijn streng kan trekken zodat onze jeugdspeler zeker een wissel op de toekomst lijkt te zullen worden. We gunnen het hem van harte.

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!