09/10: Dries Roos

09/10: Dries Roos

Retienaar Dries Roos met Wezel op bezoek bij zijn ex-club

Dries.jpg
(Dries Roos hier autoritair in actie in de voorbereidingsmatch tegen Verbroedering Balen)

Zondag maakt onze club Wezel Sport de korte verplaatsing naar het Retiese Vossekotstadion waar om 15u de derby wordt betwist tussen de nummers drie en vier. Jawel, onze tegenstrever KBSK Retie heeft de start niet gemist met als voorlopig resultaat een 7 op 12, goed voor een vierde stek. Een fraai begin alvast voor deze vrij recente fusieclub (een samengaan van de twee Retiese clubs KSK Retie en KSK Branddonk). Als promovendus hoopt de club op een zorgeloos seizoen in eerste provinciale en dat lijkt voorlopig dus zeker te lukken. Onze club is dan ook gewaarschuwd voor het duel met het Dorp van de 7 Nethen, zoals Retie genoemd wordt.

Voor Dries Roos - nieuw bij Wezel  - wordt het alvast een thuismatch want de Wezelse verdediger is een geboren en getogen Retienaar, de club waar hij zijn eerste voetbalshoes versleet. Maar de jonge Dries werd opgemerkt door de scouts van Westerlo, waar hij als 12-jarige ook huidige Wezelspelers Kjell Ven en Joren Boeckx ontmoette. Na twee seizoenen belandde hij als 14-jarige bij Dessel Sport , maar als 19-jarige kaapte Witgoor de talentrijke Dries weg. Hij bleef er zes seizoenen.

Nieuwe uitdaging

“Het was mijn eerste transfer en ik speelde er in mijn eerste seizoen 24 wedstrijden en van dan af stond ik vast in het eerste elftal”, blikt de 26-jarige verdediger nog even terug naar de tijd van toen. Maar zijn eerste seizoenen vielen qua resultaten wel fors tegen.

“Absoluut, want Witgoor degradeerde tweemaal op rij van bevordering naar tweede provinciale en uiteraard waren dat niet de leukste jaren van mijn eerste transfer”, zegt Dries over die periode. Maar het tij keerde bij de geelgroenen, waar Dries op jonge leeftijd al de aanvoerdersband droeg.

 “In drie seizoenen wisten we tweemaal te promoveren zodat we terug nationaal voetbal haalden en afgelopen seizoen wist de club zich te handhaven in derde klasse van de amateurs, dus dat was een mooi afscheid voor mij. Ik maakte sowieso een leuke periode door met Witgoor, waar ik echt goede herinneringen aan bewaar en nog een goed contact heb. De sfeer was best leuk.”

Maar na zes seizoenen Witgoor kwam Wezel al vroeg aankloppen. “Ik was toe aan een nieuwe uitdaging, ook omdat er een handvol vetrekkers waren bij Witgoor. Het verhaal van Wezel stond me wel aan zodat ik op hun voorstel inging. Het was dus allemaal nieuw voor mij want Wezel bouwt aan een gans nieuw elftal met de nodige ambities. Dat vraagt wel wat tijd, zeker in deze moeilijke tijden, maar de aanpassing verliep rimpelloos voor mij en de sfeer lijkt me goed. Ook zag ik hier met Wouter Vosters en Kurt Remen nog een aantal spelers die ik ken van vroeger bij Dessel.

Opa Leon

Ondertussen zijn we vier matchen ver en blijft onze club zich met 8 punten handhaven in de top-drie. “Niet slecht, maar in Kalmthout hadden we altijd de 3 punten moeten pakken, maar  het werd in de slotfase nog 1-1 nadat we eerder nog een aantal kansen onbenut lieten en niet efficiënt genoeg waren. Ook tegen Berg & Dal hielden behaalden we een gelijkspel en konden we opnieuw de nul houden na een evenwichtige wedstrijd tussen twee degelijke elftallen”, aldus Dries die tewerkgesteld is als polieagent in Antwerpen maar een flexibele regeling getroffen heeft met zijn werkgever en niet veel trainingen hoeft te missen.

Dries Roos lijkt alvast gemotiveerd om op eigen Retiese bodem het beste van zichzelf te geven met Wezel. Maar het zal wellicht niet gemakkelijk worden tegen een ploeg met karakter, die bovendien vrij gemakkelijk scoort de voorbije weken. Vooral doelpuntenmachine Kenny Geudens (vorig seizoen 26 goals nvdr) zal aan banden moeten gelegd worden, maar ook Simon Pauwels weet het doel eveneens staan.

Dries: “Het wordt dus opletten om ons niet te laten verrassen. Ook kijk ik uit naar het weerzien met verdediger Raf Berkmans, mijn vroegere collega bij Witgoor en de ganse Retiese entourage waar ik toch nog wel heel wat volk ken.  Dat mijn familie komt kijken is een extra motivatie om er vol voor te gaan en vooral de komst van mijn opa Leon Smets doet me deugd. Voor hem steek ik graag een tandje bij. Het zal wellicht niet gemakkelijk worden maar we gaan voluit voor de drie punten”, besluit een strijdvaardige Dries Roos.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!