17/08: Hans Van Den Bossche

17/08: Hans Van Den Bossche

Trainer Hans Van Den Bossche wil het de titelfavorieten moeilijk maken

fotoHansBjorn160820.JPG

 

Seizoen 2019-2020: het was een vuurdoop om nooit meer te vergeten. Ons nieuw gevormde tweede Wezelse elftal zette als nieuwkomer in vierde provinciale immers een grote stap, maar de coronacrisis zette de voetbalcompetitie vroegtijdig stop. Trainer Hans Van Den Bossche blikt toch met een behoorlijk gevoel terug op de 23 gespeelde wedstrijden. “We eindigden op een tiende plaats met 35 punten, maar vergeet niet dat we als enige ploeg nog 9 matchen te goed hadden wegens afgelasting terwijl de andere teams nog 6 of 7 wedstrijden moesten inhalen. Doel was om een competitief elftal op de been te brengen om te eindigen in de middenmoot en dat is gelukt, maar er zat dus zeker meer in want we hadden best nog een aantal plaatsen kunnen stijgen”, blikt de gewezen Wezelse doelman nog even terug op deze eerste speciale jaargang van zijn nieuw gevormde elftal.

Samen met zijn vaste assistent Bjorn Bloemen - ook al een gewezen doelman - werd afgelopen zaterdag onder het toeziend oog van sportief coördinator Gert Smeyers een nieuwe herstart genomen nadat de eerste trainingen eerder ook al verstoord werden door het niet aflatende coronavirus.

Aanpassing

Uiteraard is dit een voorbereiding die niet optimaal is en dat beseft de gewezen trainer van VV Rauw maar al te goed. “Dat is jammer en dat is voor iedereen zo, maar het vraagt wel een serieuze aanpassing. Temeer omdat er nood is aan wedstijdritme en dat is niet op één-twee-drie in te halen. Het is immers vroeg dag want op zondag 13 september start de competitie wellicht. Ook voor de clubleiding was het aanpassen geblazen want er moest telkens een nieuwe planning gemaakt worden voor de oefenwedstrijden, ook omdat de wedstrijden van de Beker van Antwerpen werden afgelast.”

De eerste training verliep best wel pittig en kostte veel kracht, maar dat kan alleen maar positief zijn want de plaatsjes zullen duur worden.

“Er zat inderdaad vuur in en dat is een goed teken want dat betekent dat de nieuwelingen het goed oppikken. Ik heb een jonge, leergierige groep, gekoppeld aan ervaring met spelers als Bjorn Beyens, Jerry Poorters en Diangi Matusiwa zodat het gevoel goed is. Ook een pluspunt is de terugkeer van Jonas

Geenen die zich na zijn langdurige knieblessure in alle rust wil voorbereiden bij ons elftal en wellicht later zal overgeheveld worden naar het A-elftal.”

Ambitie

Het staat buiten kijf dat onze vierdeprovincialer geen grijze muis wil worden en een woordje mee wil spreken om het de favorieten moeilijk te maken. Meer nog: er wordt hoger gemikt. “Absoluut, daar gaan we voor en we zijn dan ook ambitieus, anders moet je er niet aan beginnen. Een favorietenrol is niet voor ons weggelegd, dat laat ik over aan clubs als Ezaart, KFC Mol en Oud-Turnhout en misschien kan ook Rosselaar Hulsen (dat fors investeerde nvdr) wel voor de verrassing zorgen. Maar ik reken er uiteraard ook op dat we zo hoog mogelijk gaan eindigen en dan denk ik toch aan een plaats in de buurt van de top-vijf”, besluit een ambitieuze Wezelse coach.

Oefenmatchen

Wezel II ontvangt nu dinsdag de kersverse derdeprovincialer Punt-Larum (club van trainer en ex-Wezelspeler Nick Nuyts), aftrap om 18u45. Later volgen nog oefenwedstrijden in Rauw (22 aug.18u), dan telkens thuis in de Moresnetlaan tegen Zammel (26 aug.18u45), Lutlommel (29 aug.16u), GT Kolonie (2 sep.19u30) en KFC Kattenbos (5 sep.16u).

Onze 4de provincialer opent de competitie met een verplaatsing naar HIH Turnhout op zondag 13 september.

Wij wensen onze spelers en de ganse entourage een succesvol en hopelijk volledig seizoen met de hoop dat de ambities waargemaakt kunnen worden.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!