27/07: Sepp De Roover

27/07: Sepp De Roover

Sepp De Roover kijkt na voetbalpensioen uit naar eerste trainersopdracht

 

Wezel Sport vatte afgelopen weekend aan de Moresnetlaan deel twee aan van de voorbereiding nadat de club begin juni al startte met een eerste kennismaking van de nieuwe spelersgroep op de terreinen van buur Voorwaarts Gerheide. “Ik trainde twee weken in die periode en zo kreeg ik al een beeld van de selectie en was er gelegenheid om bij te sturen. Ook kregen de spelers een loopschema met intervaltrainingen mee om aan de slag te gaan in aanloop naar de tweede voorbereidingsperiode die nu zopas startte”, zegt de nieuwe Wezelse coach Sepp De Roover.

Het wordt voor de 35-jarige vervanger van Kurt Van De Paar de vuurdoop nadat hij het enige tijd geleden met een titel voor bekeken hield als speler bij Sint-Dimpna, de club waar het voor de Gelenaar allemaal begon. De cirkel is dus rond voor Sepp, die kan terugblikken op een mooie spelerscarrière met heel wat passages bij onze Noorderburen. Hij was er aan de slag bij Willem II, PSV, FC Eindhoven, Sparta Rotterdam, Groningen en NAC Breda. Een leuke tijd, ook zijn onvergetelijke ervaring als nationale voetballer op de Olympische Zomerspelen in Peking 2008. Zeker als je kan fungeren als rechtstreekse verdediger tegen wereldster Ronaldinho is iets om levenslang te koesteren.

“In de drie seizoenen Groningen maakte ik mijn beste periode mee en dat werd bekroond met twee nationale selecties onder Dick Advocaat en speelde ik telkens negentig minuten (tegen Hongarije en Qatar). In feite had ik drie selecties maar onder René Vandereycken speelde ik niet”, blikt Sepp nog terug over die periode. Maar ook in ons land was hij aan de slag en wel bij Verbroedering Geel, Sporting Lokeren en FC De Kempen TL.

Vuurdoop

Maar nu begint dus een nieuw avontuur als trainer bij de roodblauwen en het was dan ook benieuwd uitkijken naar de eerste trainingen op de mooie Wezelse grasmatten afgelopen weekend. Vrijdag zagen we al pittige partijtjes en het was snel duidelijk dat iedereen zich wilde tonen onder het toeziend oog van trainer Sepp, bijgestaan door zijn assistent Rob Nuyts en keeperstrainer Peter Emmers. Begrijpelijk ook want het Wezel anno 2020 bestaat uit heel wat nieuwelingen, die graag vanaf de start hun stempel willen drukken. Van de kern van het voorbije voetbaljaar is enkel Stijn Molenberghs nog de enige Wezelse

insider van vorig seizoen. Het is dus nog een beetje zoeken voor de plaatselijke supporters om de vele spelers te leren kennen.

Nogal wat aanhangers keken overigens op tijdens de versnellingen op het einde van de training. Niemand minder dan trainer Sepp himself gaf het goede voorbeeld en voerde een aantal spelers aan in de kop van de groep.

Uiteraard is het nog te vroeg voor een eerste evaluatie, maar de trainer houdt een goed gevoel over van deze eerste trainingsdagen, die afgesloten werd met een gezamenlijke pastamaaltijd. Bij de selectie ontbraken de Nederlander Ralf Kemper, die zopas terug uit verlof is en ook Sten Janssen, die zich wat ziek voelde. Joren Boeckx liep wat rondjes na zijn enkelletsel. Ook nieuw in de selectie is Matthias Noyen, die overkomt uit het tweede Wezelse elftal en vorig seizoen al even kwam piepen in de A-kern.

Evenwichtig

Sepp De Roover: “Ik zag al een behoorlijk basisniveau van de spelers en als start kan ik dan ook tevreden zijn over deze eerste trainingsdagen. Ik kreeg van het bestuur een evenwichtige groep onder de hoede met in elke linie de nodige kwaliteit om stappen te zetten.”

De Wezelse trainer staat voor een zware opdracht om de door de club gestelde ambities waar te maken en dat is meedoen in de bovenste regionen. “Alles stap voor stap, maar wij zijn niet de enige club die zo hoog mogelijk wil eindigen. En dan denk ik onder meer aan ASV Geel, Berg en Dal, Kontich en Nijlen. Maar het zal wel een aanpassingsjaar worden in deze coronatijden en het zal dan ook à la minute’ aanpassen zijn aan de coronareglementen”, besluit de Wezelse coach.

Of de sportwedstrijden voorlopig zonder publiek moeten doorgaan zal vandaag blijken na de veiligheidsraad. Afgelopen zondag werd deze piste alwel geopend door Minister Weyts.

Sepp1.jpgNieuweling Kjell Ven luistert aandachtig naar de raadgevingen van de trainer

Sepp2.jpg

Trainer Sepp geeft het goede voorbeeld en verrast op de training onder meer Stijn Molenberghs met zijn snelheid

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!