Andermaal "nationaler" uitgeschakeld!

Andermaal "nationaler" uitgeschakeld!

FC Wezel Sport

2 - 1

RFC Huy

Hoes Nico (intikker)
2'
25'
Khelil
Hoes Nico (schot)
32'

Datum

14 augustus 2021 20:00

Accommodatie

Onbekend

Beker van België - 4de Ronde
KFC Wezel Sport - RFC Huy  2-1

Andermaal "nationaler" uitgeschakeld!

 

In de 3de Ronde van de Beker van België/Croky Cup trad ons team voor het eerst aan in eigen stadion dat er letterlijk en figuurlijk bij lag te blinken!

Alvorens het de beurt was aan ons A-team, namen de jongens van Bjorn Beyens en Bart Fierens (T1 en T2 van Wezel Sport B) in het kader van de Beker van Antwerpen de maat van KV Westmalle, en hoe! 10-0!! Proficiat!

 

De wedstrijd van Wezel Sport A dan. De regionale TV-zender RTV vaardigde niemand minder dan haar icoon Frans Schillebeeckx af om aan de Moresnetlaan een beeldverslag van de wedstrijd tegen de Waalse 3de Nationaler RFC Huy te maken. De man was aan de Balen-Neetlaan destijds al een regelmatig bezoeker met zijn TV Kempen-filmploeg!

Hopelijk stond de camera van bij de aftrap op scherp want na enkele seconden wedstrijd kopte Kobe Stokmans een voorzet tot bij Nico Hoes die cool afwerkte, 1-0! Het was snel duidelijk dat de toeschouwers een echte match gingen beleven, de cupsfeer zat er meteen in!

In de 21' stuurde Mart van de Gevel Nico Hoes in het straatje, de bezoekende goallie (een reus van een man!) redde. RFC Huy telt enkele zeer balvaardige, vlugge middenvelders. Hun vlotte combinaties leidden echter niet tot doelrijpe kansen. Even voor het halfuur zette Bart Kolen op de rechterflank door, hij bereikte Mart van de Gevel die de bal in één tijd op het dak van het doel deponeerde. Een Wezels doelpunt hing in de lucht. Jarne Mols werd in volle ren foutief afgestopt, de ref zag er geen graten in, de bal rolde voor de voet van de op de loer liggende Nico Hoes die de 2-0 op het bord zette! Mooie uitgangspositie voor onze ploeg aan de rust!

Van bij de eerste seconde in de tweede periode duwden de bezoekers het gaspedaal flink in. De Wezel-verdediging werd onder druk gezet en na 10 minuten lukte Bamona Lubele de aansluitingstreffer op aangeven van Arabi. Zoals verwacht kon Huy dat hoge tempo niet volhouden en nam Wezel de match weer in handen. Geen van beide teams wist echter grote doelkansen te creëren. De ingevallen Kevin Janssens dook wel enkele keren op in en op de rand van de 16. Diep gestuurd door Nico Hoes trachte Kevin de Waals doelman te lobben, de bal ging centimeters over het lege doel.

In het slot van de match zetten de bezoekers nog alles op alles om de gelijkmaker, en strafschoppen, uit de brand te slepen maar dank zij een knappe collectieve prestatie van onze jongens overleeft Wezel Sport ook de 3de Ronde in de Belgische Beker. En voor de derde maal op rij wordt een nationaal spelend team uitgeschakeld: KVK Beringen (3de), KSK Ronse (2de) en RFC Huy (3de).

Volgende week (4de Ronde) wacht Wezel Sport een uitwedstrijd bij de winnaar van Belisia Bilzen - OLSA Brakel.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!