Wezel Sport pakte afgelopen woensdag de zege tegen Dessel Sport

Wezel Sport pakte afgelopen woensdag de zege tegen Dessel Sport

KFC Dessel Sp.

1 - 3

FC Wezel Sport

Datum

4 augustus 2021 19:30

Accommodatie

Onbekend

Na de veelbelovende bekerzege van vorige zondag op het veld van KVK Beringen bleef eersteprovincialer Wezel opnieuw aan de winnende hand, nu op het veld van Dessel Sport, toch een eerstenationaler uit de amateurklasse.
Een verrassing toch wel want van niveauverschil was zeker geen sprake in deze oefenpot. Dessel mocht dan een aantal spelers missen, maar ook Wezeltrainer Sepp De Roover miste met Guy Dufour, Kevin Janssens, Jentl Gaethofs, Enrico Pellegriti en Joren Boeckx toch ook aan handvol basisspelers.
Het waren de witgroenen die al vroeg de openingstreffer konden scoren, dit na balverlies in de bezoekende defensie en daar profiteerde Lennert Versmissen van. Wezel leek niet aangeslagen en Jarne Mols besloot maar net naast op aangeven van Kobe Stokmans. Het was onder impuls van Kevin Oris dat de gelijkmaker tot stand kwam want de Wezelse spits leverde een harde voorzet af op het hoofd van zijn aanvalsmaatje Mart van de Gevel, 1-1.
Diezelfde Kevin Oris kon wat halfweg de eerste helft onze blauwhemden op voorsprong brengen nadat hij balverlies afstrafte en de Desselse doelman mooi het nakijken gaf met een heerlijke lob. De bezoekers kregen voor rust nog de beste kans want spits Mart stuitte op aangeven van Bart Kolen op de Desselse goalie. De Wezelse spits bleef de Desselse kooi bestoken en ditmaal op aangeven van Stokmans, maar zijn lob ging over.
Na rust - met een aantal wissels bij beide teams - kwam Dessel ei zo na op gelijke hoogte na een onzekere interventie van de Wezelse doelman maar de ingevallen Vanhaen besloot naast. Ook Jasper Sols kwam dicht bij de gelijkmaker, maar zijn vrijschop miste precisie.
In het slotkwartier besliste Mart van de Gevel de partij met een enig mooi doelpunt nadat hij een verdediger aan de praat hield en verrassend uithaalde met een plaatsbal in de verste hoek, 1-3. In de slotminuten ranselde Wezeldoelman Baeten nog een knal van Goor uit het doel.
Mooie overwinning van Wezel en een opsteker met het oog op de bekerpartij van zondag op het veld van Ronse. Desseltrainer Benny Lunenburg heeft nog veel werk aan de winkel.
DOELPUNTEN: 2’ Versmissen 1-0, 22’ van de Gevel 1-1, 24’ Oris 1-2, 74’ van de Gevel 1-3.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!