Van de stage in Nieuwpoort naar Wezelse bekerwinst tegen KVK Beringen

Van de stage in Nieuwpoort naar Wezelse bekerwinst tegen KVK Beringen

KVK Beringen

1 - 2

FC Wezel Sport

Datum

1 augustus 2021 16:00

Accommodatie

Onbekend

 
De spelers van Wezel Sport beleefden sinds vorige vrijdag een driedaagse stage in Nieuwpoort en moesten zondag tegen de middag al terug vertrekkensklaar staan richting Kempen. Er wachtte zondagnamiddag immers een bekermatch op het veld van KVK Beringen. En jawel, Wezel pakte de bekerwinst (1-2) na een fel betwiste wedstrijd tegen de Limburgse derdeklasser van de amateurs. Toch wel een sportief orgelpunt voor de roodblauwen in dit bewogen weekend. Volgend weekend wacht een trip richting Ronse, een amateurclub uit de tweede klasse uit het Zuidvlaamse heuvelland.
Voor deze eerste ronde van de Croky Cup moesten een aantal Wezelse spelers forfait geven wegens blessures. Zo ontbraken Guy Dufour (voetletsel), Jentl Gaethofs (lies) en Enrico Pellegriti (enkelkapsel) op het appel evenals de langdurig geblesseerde Joren Boeckx.
Bij Beringen mochten we met trainer Kurt Van De Paar, Ferhat Teker, Alban Grepi en ook doelman Ferhat Kaya een viertal vertrouwde koppen ontmoeten met een Wezels verleden.
De thuisploeg zorgde voor het eerste gevaar met een vrijschop van Yavus in het zijnet en luttele minuten later misrekende de bezoekende verdediging zich waarna Vermeiren over pegelde.
Maar onze blauwhemden herstelden het evenwicht en kwamen beter in het spel. Zo kwam onze Nederlandse spits Mart Van De Gevel ei zo na tot scoren maar hij zag zijn poging voorlangs gaan.
Na een stevige fout op de kwieke Jarne Mols kwam de Beringense belager goed weg met geel. Diezelfde Mols kwam op het halfuur oog in oog te staan met de thuisdoelman maar hij werkte te zwak af, jammer. Maar uiteindelijk opende Wezel de score toch want na vrijschop wist Kevin Oris de verraste doelman Kaya te verschalken. Een opsteker alvast met de rust in zicht.
Ook na de kampwisseling was de betere start voor de thuisploeg want na een vrijschop van Yavus kopte Driessen de eerste kans naast. Wat later botste de Wezelse aanvoerder nogal ongelukkig tegen Vermeiren en ref Jonas Bervoets legde de bal op de stip. Yavus prikte de bal mooi in de hoek, 1-1. De thuisploeg rook zijn kans en dreigde met een knal over van Driessen op aangeven van Yavuz. Ook nu werd het evenwicht hersteld en een counterende Mols had ei zo na succes. Toch was het wachten toen een oprukkende Wouter Vosters mooi de hoog opverende Kevin Oris bediende en die zette Wezel terug op voorsprong. De thuisploeg zette alles op alles om nog strafschoppen af te dwingen, maar de ingevallen Alban Grepi raakte niet voorbij een attent keepende Glen Baeten. Zo bleef Wezel aan de winnende hand na deze best aangename wedstrijd op een glibberige grasmat.
Volgende woensdag maakt onze club de korte verplaatsing naar Dessel Sport met aftrap om 19u30 en daar kijken Kevin Janssens, Wouter Vosters en Jentl Gaethofs als oud-spelers ongetwijfeld naar uit.
WEZEL: Glenn Baeten, Nico Hoes, Wout Bastiaens, Kjell Ven, Wouter Vosters, Bart Kolen (Sten Janssen, 88’ Bjarne Dekort), Jens Driesen, Kevin Janssens, Jarne Mols (72’ Kobe Stokmans), Kevin Oris, Mart Van De Gevel.
Doelpunten: 44’ Oris 0-1, 50’ Yavus na strafschop 1-1, 70’ Oris 1-2
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!