Onthoofd Wezel moet onderspit delven tegen gretiger Rosselaar-Hulsen

Onthoofd Wezel moet onderspit delven tegen gretiger Rosselaar-Hulsen

FC Wezel Sport 1 B

2 - 3

FC Rosselaar Hulsen 1

Competitie

4F

Datum

23 oktober 2021 19:00

Accommodatie

Onbekend

Het was uitkijken naar de komst van onze Balense buren van Rosselaar-Hulsen, die na een mindere start (3 op 9) toch al richting vierde stek waren opgeschoven. Maar ook Wezel deed het vrij behoorlijk en volgde op 2 punten van de Balense fusieclub, met een match minder. Zeker na de mooie 0-1- winst tegen leider KSK Sefa Herentals van vorige week. Maar Wezeltrainer Bjorn Beyens zat met zorgen want een aantal basisspelers zoals middenvelder Robin Laenen en de verdedigers Ramon Van Veldhoven en Niels Vanhoof ontbraken wegens blessures en ook Senne Willekens was niet speelklaar. Tot overmaat van ramp viel Yannick Thys nog uit met een voetletsel tijdens de opwarming waardoor Lasana Conneh aan de aftrap kwam. Bezoekend trainer Koen Curinckx kon terug rekenen op de herstelde Kristof Ooms en ook Dennis Eyckmans was speelklaar. De al langer geblesseerden Robbe Van Baelen en Stef Valkiers waren er nu ook nog niet bij.

Het was al vroeg in de eerste helft duidelijk dat beide teams voluit voor de overwinning gingen want Nico Hoes zorgde met een pegel (over) al vlug voor de eerste dreiging. Het antwoord kwam er van de bezoekende aanvoerder Jonas Dillen die na tien minuten een vrijschop keihard inkopte, maar doelman Senne Lommelen redde in hoekschop. Daar kwam een kans uit toen Tobe Huysmans in balbezit kwam, maar hij mikte naast. Aan de overzijde legde Hoes de bal af voor Nick Janssen, maar hij knalde een wenkende kans over. Het spelpatroon verliep aanvankelijk vrij evenwichtig met kansen langs beide zijden. Bij de bezoekers waren het vooral Ooms en Eyckmans als onruststoorders, maar ze misten precisie of ze raakten niet voorbij de Wezelse goalie. Scoren deed Wezel wel want Lasana Canneh trof even na het kwartier raak op aangeven van Michiel Matthijs, na voorafgaande voorzet van een oprukkende Jens Cannaerts, die noodgedwongen als flankverdediger moest starten.

Weggeefdoelpunten

RH leek niet van slag en ging naarstig zoeken naar de gelijkmaker en die kwam er al vlug toen Matthias Noyen te kort terugspeelde op doelman Lommelen, die de bal vroeg. Jammer dus, maar bezoeker Wolo profiteerde daar van en hing de bordjes in evenwicht. De bezoekers roken bloed en toonden zich iets sterker in de duelkracht op het middenveld. De tweede bezoekende treffer liet niet lang op zich wachten, al moeten we wel vaststellen dat ook deze treffer te vermijden was door een fatale dekkingsfout. Middenvelder Velten Ver Donck maakte daar dankbaar gebruik van en bracht RH op voorsprong. Na een nieuwe dreiging van Ooms (over) kon Hoes op slag van rust zorgen voor de gelijkmaker want na een hoekschop van Ryan Goelen kopte Nico staalhard binnen, 2-2 na een best wel aantrekkelijke eerste helft met af en toe toch wel vrij stevige duels, maar ref Paeshuyse hield alles goed in de hand.

De tweede helft was van een mindere kwaliteit en we hadden de indruk dat deze gehavende thuisploeg zich al te gemakkelijk liet doen in de duels. Dat sterkte RH om voluit te gaan voor de zege, maar het was wachten op een nieuw Wezels geschenk. Na een ongelukkige haakfout van Cannaerts op Eyckmans ging de bal op de stip en die kans liet Ooms niet liggen. Het verjongde Wezel slaagde er niet in om zich te herpakken en maakte het de bezoekers amper lastig, tot groot ongenoegen van Wezeltrainer Bjorn Beyens. We noteerden nog een flink aantal kansen voor de bezoekers in het slotkwartier. Zo was er nog een open kans van Wolo en zag Ooms zijn schot nog afwijken in hoekschop. Ook de ingevallen Wouter Van Looy kreeg nog een aantal mogelijkheden, maar het bleef bij een 2-3-zege voor onze Balense buren. Al deed Nick Janssen in de slotminuten nog een poging om alsnog een punt te redden, maar hij stuitte op de bezoekende doelman Christophe Staeren. Nipte, maar verdiende overwinning van RH, dat zich gretiger toonde in deze derby.(fvh)

WEZEL: Lommelen, Cannaerts, Noyen, Verbeeck, Theunis, Claes, Matthijs, Gielen, Conneh, Janssen, Hoes. Wisselspelers: Verachten, Froyen, Van Broekhoven.

ROSSELAAR-HULSEN: Staeren, Dillen, Mallants, Bukenberghs (90’ Melis), Schoofs, Ver Donck (91’ Marlein), Huysmans, Eyckmans, Van Gompel (67’ Van Looy), Wolo, Ooms. Overige wisselspeler: Van Bijlen.

DOELPUNTEN: 18’ Conneh 1-0, 23’ Wolo 1-1, 25’ Ver Donck 1-2, 36’ Hoes 2-2, 71’ Ooms na strafschop 2-3.

GELE KAARTEN: 76’ Bukenberghs (RH), 79’ Matthijs(W).

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!