Wezel Sport beukt de deur van het nationale voetbal terug open

Wezel Sport beukt de deur van het nationale voetbal terug open

K Ternesse VV 1 A

0 - 4

FC Wezel Sport

El Mokadem
23'
38'
Wouter VOSTERS (vrije trap)
El Assirir
50'
Destoop
57'
69'
77'

Competitie

1

Datum

1 mei 2022 15:00

Scheidsrechter

Daniël Bosmans

Accommodatie

Onbekend

Wezel Sport pakte op de slotdag van een slopende competitie de verdiende titel na een mooie 0-4-zege op het veld van Ternesse. Het was Wouter Vosters alias ‘Vossie’ die op slag van rust het pad effende met een prima ingekrulde vrijschop op een mentaal belangrijk moment. Toen onze topschutter Mart van de Gevel (31 treffers!) er kort na rust 0-2 van maakte leek de weg open te liggen voor de titel. Het was ‘good old’ Kevin Janssens, die met 2 treffers mee de einduitslag bepaalde in deze slotmatch. Voor de bijna 36-jarige Retienaar zijn tweede titel nog maar toen hij destijds in 2010 met Lierse kampioen werd in tweede klasse. Wezel Sport maakte de ambities waar en kijkt in elk geval na 12 jaar uit naar het nationale voetbal in de interessante derde afdeling, hopelijk in het gezelschap van een Kempense medestijger uit de reeks (Berg en Dal of ASV Geel).

Sfeer uit de grote dagen

Met drie bussen waren de Wezelse supporters wel op de afspraak in het Wommelgemse Sportcentrum  en zij hadden er vooraf al goede moed in om een feestje te bouwen. Toch werd in het achterhoofd gehouden dat Ternesse onze jongens wist te kloppen in eigen vesting (1-2). Maar de spelers geloofden er sterk in om het varkentje te wassen en zo geschiedde ook.

Al was de start wel moeilijk met een thuisploeg die duidelijk voor de premie speelde en Wezel had het aanvankelijk moeilijk om de stuitende ballen onder controle te krijgen op het kunstgrasveld.  Maar gaandeweg zorgden de Wezelse blauwhemden voor evenwicht in de partij. We denken aan de vrijschop van onze aanvoerder Kjell Ven (over) maar Ternesse reageerde met een actie van Borahsasar, eveneens over gemikt. Wezel kwam beter in de wedstrijd. Nadat Kevin Janssens op de voeten van de thuisdoelman strandde na een mooie actie kregen onze jongens een vrijschop, die feilloos werd genomen door Vosters en dat opende perspectieven met het ingaan van de rust.

Kers op de taart

Zeker toen Mart van de Gevel op aangeven van Vosters vroeg in de tweede helft de score kon verdubbelen, 2-0 dus. De luid aanmoedigende supporters - waaronder de drummende vader Mols - schreeuwden voluit naar nieuwe goals en die kwamen er ook. Het was Kevin Janssens die met de 3-0 en 4-0 de kers op de taart plaatste. Vooral de laatste seizoenstreffer was er eentje met een strik rond. Nadat  hij in balbezit kwam dreef Kevin met de bal, plaatste een crochet naar zijn linker voet en poeierde de bal loeihard onderkant lat binnen. Eentje alvast om in te kaderen. Dat zorgde voor totale euforie bij spelers en de om en bij de 250 supporters die  uiteraard na afloop nog een fors feestje bouwden in Wommelgem. Maar dat was uiteraard geen eindstation want verlengingen kwamen er nog in de eigen Moresnetlaan waar in de kantine de supporters nog verwend werden met gratis fritten en snacks. Hoeft het nog gezegd dat de geestrijke en andere dranken vlotjes van de hand gingen. Een dik verdiende titel alvast voor ons team onder aanvoering van de afscheidnemende trainer Sepp De Roover en zijn trainers-, technische- en medische staf. Ook dank aan de Wezelse supporters, die massaal aanwezig waren op deze kampioenenmatch.

Mooie cijfers dit seizoen

Onze club mag terugblikken op schitterende cijfers van het voorbije seizoen waarin kampioen Wezel Sport eindigde met 73 punten op de teller. Onze club bleef ongeslagen buitenshuis en haalde 43 op 45. We scoorden in totaal 86 goals (evenals Berg en Dal), waarvan Mart er 31 voor zijn rekening nam, op (flinke) afstand gevolgd door Kevin Oris (12), Kevin Janssens (11) en ook Nico Hoes (11 goals met heel wat minder matchen op de teller). Wezel slikte 36 goals en verloor slechts driemaal (Kontich, Ternesse en Retie) , telkens in de Moresnetlaan. Verder deelden we viermaal de punten. Uitgebreide statistieken kan je weldra online bekijken via clubarchivaris Jean.(svh)

 WEZEL SPORT: Baeten, Bastiaens, Vosters, Ven, Mols (80’ Dekort), Kolen, Stokmans, K.Janssens (80’ Dufour), Oris (80’ St.Janssen), Gaethofs, van de Gevel. Overige wisselspeler: Van Doninck.

DOELPUNTEN: 38’ Vosters 0-1, 50’ van de Gevel 0-2, 69’ en 77’ K.Janssens 0-3 en 0-4.

GELE KAARTEN: 23’ El Mokadem, 41’ K.Janssens, 50’ El Assiri, 57’ Destoop.

SCHEIDSRECHTER: Daniël Bosmans.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!