Zondag valt de beslissing omtrent titel tussen Wezel Sport en ASV Geel na gelijkspel

Zondag valt de beslissing omtrent titel tussen Wezel Sport en ASV Geel na gelijkspel

FC Wezel Sport

0 - 0

ASV Geel

16'
Allesandro
33'
Bloemen
49'
Vandermeeren
58'
El Ansri
63'
Oilil
Bakkali
64'
Vrijsen
Van Geffen
78'
Hoebregs
Vrijens

Competitie

1

Datum

24 april 2022 15:00

Scheidsrechter

Robin Versweyveld

Accommodatie

Onbekend

De verwachtingen waren hooggespannen voor het toptreffen tussen leider Wezel en naaste achtervolger ASV Geel dat genaderd was tot op één punt. De wedstrijd werd omwille van veiligheidsredenen op het terrein van Dessel Sport gespeeld. Een mooie setting, schitterend voetbalweer en veel sfeer langs beide kanten tussen twee evenwaardige teams. Dan verwacht je een pot voetbal om duimen en vingers van af te likken, maar zoals vaak blijft het dan ondermaats. Wezel is na het scoreloos gelijkspel nog niet aan het feest maar heeft de zaak om de titel te pakken in eigen handen. Volgende zondag moeten de drie punten gepakt worden op het veld van Ternesse en dan gaat de titel naar de Molse blauwhemden. Het blijft wel een zware verplaatsing  op het kunstgrasveld, maar de club hunkert naar de titel én het nationale voetbal. Het blijft dus nog afwachten tot zondag in Wommelgem, waar hopelijk de poort naar nationale kan opengebroken worden.

Meeste dreiging van Geel

De eerste minuten leken beide teams last te hebben van de zenuwen, met vooral veel balverlies en bij momenten pittige duels langs beide kanten. Het was de Wezelse flankspits Gaethofs die vanaf het matchbegin stevige trappen te verwerken kreeg, vooral van Vandermeeren, maar  de ref hield de kaarten op zak. Groot alarm kwam er na acht minuten toen een verre bal van Corstjens via Carvalho richting Hoebregs ging, maar Pellegriti kon in extremis de meubelen redden, al claimde Geel wel een strafschop maar de ref ging er niet op in. Diezelfde Hoebregs kon luttele minuten later opnieuw dreigen met een lage schuiver maar Wezeldoelman Baeten was alert. Wezel probeerde te dreigen maar langs Geathofs en schutter van de Gevel, maar het was Kevin Oris die na mistasten van de Geelse goalie voor het eerste echte gevaar zorgde, maar de Wezelse spits knikte naast. Het waren de Gelenaars die evenwel voor de meeste dreiging konden zorgen. Zo was er een schot van Bloemen (gestopt door Baeten) en een actie van Hoebregs op aangeven van Vandermeeren in hoekschop verwerkt. Aan de overzijde verkeek de boekende goalie zich opnieuw, nu op een lange bal van Kolen waarna de inkoppende Oris zijn poging van de lijn gekeerd zag door ex-Desselaar Van Oudenhove. De laatste dreiging kwam van Geel maar de poging  van de verdienstelijke Amin ging over.

Wezel beter uit de kleedkamer

Het was hoe dan hopen op een betere tweede helft, zeker van de kant Wezel dat toch wel een beetje ondermaats presteerde in die eerste helft. Toch was het eerste gevaar van Gelenaar Amin, maar zijn poging werd in extremis afgestopt door Pellegriti. Het vierde kwartier kwam Wezel beter in de match met toch een mooie gelegenheid voor  Oris die op aangeven van Van de Gevel de bal verkeerd raakte. Diezelfde Van de Gevel speelde wat later Stokmans vrij, maar hij kwam net even te kort om af te werken. Het balbezit was nu in Wezelse handen en Geel kon niet meer dreigen. Oris deed dat wel met een kopbal naast na vrijschop van Vosters, maar de beste kans kwam er goed tien minuten voor tijd toen na hoekschop van Gaethofs de ingevallen Hoes met een botsende bal naast kopte. Hoes kreeg nog een mooie kans in de slotfase na een aflegger van Gaethofs, maar hij besloot te zacht in de handen van doelman Belkouch. Aan de overzijde noteerden we nog een afgeweken schot van de ingevallen Bakkali in hoekschop, die niets meer opleverde. Zo bleef de nul op het bord in deze aan mekaar gewaagde wedstrijd die een terecht gelijkspel opleverde.(svh)

WEZEL SPORT: Baeten, Pellegriti (75’ Bastiaens), Kolen, Vosters, Mols, Ven, Stokmans, Oris, K.Janssens (67’ Hoes), van de Gevel, Gaethofs,. Overige wisselspelers: Van Doninck, St.Janssen.

ASV GEEL: Belkouch, Alessandro, Bloemen, Corstjens, El Ansri , Oilil Amin (63’ Bakkali), Hoebregs (78’ Vrijens), Van Oudenhove, Vandermeeren, Vrijsen (64’ Van Geffen), Carvalho. Overige wisselspeler: Coenen.

GELE KAARTEN: 16’ Alessandro, 33’ Bloemen, 49’ Vandermeeren, 58’ El Ansri, 75' Hoes.

SCHEIDSRECHTER: Robin Versweyveld.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!