Gemakkelijke zege met het oog op de topper tegen Berg & Dal

Gemakkelijke zege met het oog op de topper tegen Berg & Dal

FC Wezel Sport

5 - 0

K. Eendr. Zoersel

De Backer
Truyen
Kevin JANSSENS (penalty)
7'
Kevin Oris (schot)
14'
Hoes Nico (kopbal)
41'
46'
De Backer
Nab
72'
Truyen
Philips
Kevin JANSSENS (intikker)
81'
Kjell VEN (schot)
88'
Assist: Hoes Nico

Competitie

1

Datum

19 maart 2022 19:00

Scheidsrechter

Kurt Van Gorp

Accommodatie

Cmp : KFC Wezel Sport

Onze blauwhemden moesten niet echt veel moeite doen om Eendracht Zoersel opzij te zetten en 3 puntjes bij te voegen op de teller die nu op 57 punten staat. We doen dus een uitstekende zaak na het verlies van Berg & Dal in Geel waardoor we terug drie punten uitlopen op de Meerhoutenaren. ASV Geel staat op een derde stek op 4 punten maar heeft nog een match te goed. Volgende zondag zijn we te gast in Berg & Dal voor dé topper van het weekend.

Afwezigen

Voor de partij tegen Zoersel zaten beide trainers met heel wat afwezigen opgezadeld. Schuifwerk dus bij beide teams. Bij Wezel kwamen Kjell Ven en Kevin Oris aan de aftrap door de afwezigheid van Jarne Mols (schoolverplichtingen) en de geschorste Mart van de Gevel. En er bleven ook nog een handvol spelers afwezig wegens langdurige blessures. Het spelerstekort noopte zelfs onze trainer Sepp om zich als wisselspeler op te geven. Ook de bezoekers zaten wat met problemen met 3 schorsingen en blessures maar streden moedig met een team dat - op één enkele uitzondering na - bestaat uit eigen opgeleide spelers en dat verdient toch wel waardering.

Onze jongens namen een vliegende start en al na zeven minuten ging de bal op de stip nadat een infiltrerende Kevin Janssens ongelukkig van de sokken gelopen werd. De Retienaar zette loepzuiver de elfmeter om, 1-0 dus. Wezel ging door, vooral onder impuls van een erg actieve  Jentl Gaethofs die de linker flank meermaals bestookte met zijn wervelende acties. Na een mooie voorzet van Wouter Vosters knalde Kevin Oris in twee tijden de bal staalhard binnen via de onderkant van de lat en leken we op rozen te zitten.  De bezoekers kwamen sporadisch opzetten en bij één van de acties kon Zoersel ei zo na tegenscoren, maar Mbaye Moussa kopte net naast. Op slag van rust scoorde ook Nico Hoes zijn doelpuntje toen hij met de kop in doel verlengde.

Pré-assist van reservedoelman

Ook na rust hield Wezel overwicht, evenwel aanvankelijk zonder doelgevaar. We noteerden enkel op het uur een vrijschop van Ven, net naast. Aan de overzijde was er een wenkende kans voor Tom Philips, door Glenn Baeten in hoekschop geduwd. Ook was er een bezoekende vrijschop van Joery Storms, die net naast ging.  Het zag er naar uit dat de 3-0 op het bord zou blijven, maar er viel nog iets uit de kast bij de thuisploeg in de slotfase. Het was andermaal Gaethofs die een drietal spelers het nakijken gaf vanop de linker flank en op een schotel Kevin Janssens bediende die maar in te leggen had. Als kers op de taart poeierde onze aanvoerder Ven de 5-0 tegen de touwen. Merkwaardig was dat de voorafgaande actie tot stand kwam via onze reservedoelman Brent Van Doninck, die tien minuten voor tijd inviel om Kevin Janssens te vervangen. Hij speelde de bal door naar Nico Hoes, die op zijn beurt Ven bediende.

Opdracht volbracht dus en een opsteker toch wel met het oog op de topper van volgende zondag in Berg & Dal of een duel van twee teams die aan mekaar gewaagd zijn. We kijken er nu al naar uit.(svh)

WEZEL: Baeten, Pellegriti, Kolen, Ven, Vosters, St.Janssen (56’ Dufour), Stokmans, Oris (64’ Dekort), K.Janssens (82’ Van Doninck), Hoes, Gaethofs. Overige wisselspeler: Sepp De Roover.

ZOERSEL: Moorkens, De Backer (46’ Nab), Geerts, Bartholomeeussen, S.Van Den Langenbergh, Mbaye, Truyen (72’ Philips), Stevens, Schrijvers, Sepot, Storms. Overige wisselspelers: T.Van Den Langenbergh en Verresen.

DOELPUNTEN: 7’ K.Janssens (1-0, na strafschop), 14’ Oris 2-0, 41’ Hoes 3-0, 81’ K.Janssens 4-0, 88’ Ven 5-0.

GELE KAARTEN: De Backer en Truyen.

SCHEIDSRECHTER: Kurt Van Gorp.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!