Wezel Sport moet leidersplaats afstaan na verrassend verlies tegen BSK Retie

Wezel Sport moet leidersplaats afstaan na verrassend verlies tegen BSK Retie

FC Wezel Sport

1 - 2

B.S.K. Retie 1

7'
47'
Dierckx (schot)
70'
Van Dael
Gijs
90'
Dierckx (schot)
90'
R.Schuermans
Maes
91'
Dierckx

Competitie

1

Datum

5 maart 2022 19:00

Scheidsrechter

Rien Hoeyberghs

Accommodatie

Onbekend

Terwijl haast iedereen zich verzoend had met een gelijkspel dacht Senne Dierckx daar anders over want de balvaste Retiese spits scoorde in extremis de 1-2 en dat kwam hard aan bij onze jongens, die meteen hun derde nederlaag van het seizoen slikten. Een megagroot verschil met de heenmatch waarin ons team over BSK Retie walste na drie goals van Mart van de Gevel. De leidersplaats moest dus opnieuw afgegeven worden aan buur Berg en Dal dat vlotjes de maat nam van Bornem (1-6) zodat de Meerhoutenaren andermaal de koppostie inpalmen met 2 punten voorsprong op Wezel. Gelukkig werd verdere averij vermeden na het gelijkspel tussen de twee andere kopploegen ASV Geel en Kontich.

Bezoekend trainer Bart Anné moest met Jeroen Schuermans, Tijs Hermans en Kamil Geerinckx een drietal spelers missen, maar zag met Rik Rommes en sterkhouder Raf Berkmans twee spelers uit schorsing komen. Wezeltrainer Sepp De Roover moest met Jens Driesen, Bart Biemans en Wout Bastiaens drie basisspelers missen terwijl ook Joren Boeckx nog altijd herstellend is van blessures. Bart Kolen maakte terug zijn opwachting op de bank en Guy Dufour startte als basisspeler.

Behoorlijke start

Wezel nam de beste start en dat werd overigens na precies 7 minuten bekroond met een doelpunt van Kevin Janssens die van ver doelman Veraghtert op de korrel nam, maar de Retiese goalie vergat vuistwerk te verrichten en deponeerde handgewijs de bal in doel. Een meevaller dus voor de blauwhemden, die in die eerst periode overwicht hadden in een match die zich vooral op het middenveld afspeelde met nogal wat pittige duels. Nadat bezoeker Broeckx de juiste richting miste was het aan de overzijde Kevin Janssens die van kortbij de 2-0 liet liggen. Retie leek niet echt van de kook en dreigde als het kon. Zo zagen we een mooie solo van Van Dael (in extremis afgestopt) en wat later een schot van woelwater Dierckx, gestopt door doelman Baeten. Toch ging Wezel met een licht verdiende 1-0-score de rust in.

Senne Dierckx doet het licht uit

Ondertussen verloor ons team Kevin Oris met een voetletsel waardoor Nico Hoes inkwam. Het was bezoeker Dierckx die kort na rust op aangeven van Vos al vlug de gelijkmaker wist aan te tekenen. Toch wel een beetje een opdoffer voor Wezel, dat een licht aangeslagen indruk liet en de bezoekende defensie amper kon ontwrichten. Wezel bezondigde zich te veel aan de lange bal en kon de spitsen amper bereiken tegen een kopbalsterk Retie. Ook de combinaties verliepen meermaals een beetje traag en chaotisch bij de thuisploeg, die amper kansen kon versieren. Toch waren er een aantal mogelijkheden met een uitbraak van Nico Hoes, maar jammer genoeg kon hij net niet Mart van de Gevel bereiken. Ook een infiltrerende Kjell Ven trachtte de bakens te verzetten maar hij mikte over. Even voor tijd kwam de beste kans er aan voor de thuisploeg maar de botskopbal van Hoes – na voorzet van Pellegriti - ging juist naast het kader. De tijd verstreek en terwijl zich haast iedereen verzoend had met een gelijkspel was het de duivelse Senne Dierckx die op de counter in de slotminuten de 1-2 puurde. Tot groot jolijt van de vurige bezoekende supporters die hun aanmoedigingen niet spaarden.

 De Wezelse aanvoerder Ven probeerde het nog in de toegevoegde tijd met een laag hard schot op doelman Veraghtert maar de derde seizoensnederlaag was een feit.

Volgende zaterdag wacht ons een zware uitstap richting rechtstreeks opponent Kontich, dat op ons eigen veld een sterke indruk liet en kon winnen. Hoe dan ook moet onze club de rug rechten wil het zich nog mengen in het titeldebat. Want na twee nederlagen in de recente vijf wedstrijden leden we op korte tijd heel wat puntenverlies. We hebben al een prijs, maar als we een hoofdprijs willen zal het anders en beter moeten. (svh)

 WEZEL SPORT: Baeten, Pellegriti, Vosters, Ven, Dufour (71’ Kolen), Oris (46’ Hoes), K.Janssens (57’ Stokmans), Mols, Van de Gevel, S.Janssen en Gaethofs. Overige wisselspeler: Van Doninck.

BSK RETIE: Veraghtert, Van Herck, R. Schuermans (90’ Maes), Berkmans, Keersmaekers, Broeckx, Dierckx, Pauwels, Van Dael (70’ Gijs), Rommes en Vos. Overige wisselspelers: Abrddane en Jespers.

DOELPUNTEN: 7’ K.Janssens 1-0, 47’ en 90’ Dierckx 1-1 en 1-2.

GELE KAART: 91’ Dierckx.

SCHEIDSRECHTER: Rien Hoeyberghs.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!