Wezel Sport doet uitstekende zaak na eigen winst en verrassend verlies van Berg & Dal

Wezel Sport doet uitstekende zaak na eigen winst en verrassend verlies van Berg & Dal

FC Wezel Sport

4 - 1

KFC Antonia 1 A

15'
Kevin Oris (schot)
35'
79'
P. Van Kemseke (schot)
Hoes Nico (schot)
80'
Assist: Kevin Oris
84'

Competitie

1

Datum

26 februari 2022 19:00

Scheidsrechter

Steff Wouters

Accommodatie

Onbekend

Ons team deed afgelopen weekend met de komst van KFC Antonia een uitstekende zaak na de eigen 4-1-winst tegen de jongens uit Zoersel. Maar er was meer: door de onverwachte nederlaag van leider Berg & Dal vorige zondag in eigen vesting tegen het bescheiden KVV Vosselaar pakken onze blauwhemden opnieuw de koppositie in met 1 punt voorsprong op de Meerhoutenaren, 3 op Kontich en 5 op ASV Geel, maar onze buren hebben nog een wedstrijd te goed.

Zowel thuisploeg Wezel als Antonia zaten opgezadeld met fors blessureleed. Bij de thuisploeg  waren de langdurig geblesseerden Bart Biemans en Joren Boeckx nog out en was Jens Driesen evenmin van de partij, evenals Kjell Ven. En in laatste instantie was Bart Kolen niet beschikbaar.

Puzzelwerk dus voor onze trainers, vooral dan in het verdedigende compartiment. Tot overmaat van ramp moest  centrale verdediger Wout Bastiaens voortijdig geblesseerd afhaken vroeg in de wedstrijd.

De eerste onruststokers bij Wezel waren Jentl Gaethofs en Kevin Oris, maar ook Antonia plaatste de neus aan het venster met een schot van Van Der Voort, juist naast gemikt. Het was de thuisploeg die de match openbrak met een knap overhoeks doelpunt van Kevin Janssens op aangeven van Gaethofs, 1-0. De bezoekende dreiging liet niet lang op zich wachten met een voorzet van Bogaerts waarbij de inlopende Keyzer een teenlengte te kort kwam om gelijk te maken. Aan de overzijde was het Oris die Jarne Mols bereikte met een ‘één-tweetje’ maar ‘Mollie’ plaatste de bal te zacht. Even voorbij het halfuur was het dan toch raak toen na een mooie combinatie van alweer Gaethofs en via  tussenstation Mart van de Gevel bomber Oris kon bereikt worden en de Gelenaar kon de 2-0 scoren in twee tijden. De thuisploeg leek nu echt gelanceerd met vooral Gaethofs in een uitblinkersrol. De Limburger liet vanaf de linker kant zijn tegenstrever alle kleuren van de regenboog zien maar jammer genoeg konden Oris (naast) noch Mols (doelman in hoekschop) voor de geruststellende 3-0 zorgen.

Wezel leek de schaapjes op het droge te hebben maar vergat ondertussen ook te scoren na kansen voor Oris en de ingevallen Guy Dufour. Met een driedubbele wissel zetten de bezoekers alles op alles en dat leek aanvankelijk te renderen want tien minuten voor tijd kon Antonia via Paul Van Kemseke tegenscoren (2-1) uit het niets  en kregen we terug een spannende wedstrijd. Gelukkig was er doelman Glenn Baeten die een minuutje later een pegel van Keyzer onschadelijk maakte. Maar aan de overzijde konden onze jongens de 3-1 scoren langs de ingevallen Nico Hoes na een steekbal van Kevin Oris. In de slotfase kon uitblinker Jentl Gaethofs zijn prestatie bekronen met een enig mooi doelpunt na een voorafgaande dolle  actie met een aantal bezoekende verdedigers. Meteen het eerste competitiedoelpunt van onze Limburgse winger. In de toegevoegde tijd kwam Mart van de Gevel nog dicht bij een doelpunt maar hij mikte naast. Een verdiende zege van onze jongens.

Volgende zaterdag wacht ons de komst van onze buren uit Retie, die voorlopig kunnen terugblikken op een degelijk seizoen met een zesde plaats. Ondanks onze riante 0-4-zege in de heenmatch tegen BSK Retie weet onze trainersstaff maar al te goed dat dit team best niet onderschat mag worden.

Afspraak volgende zaterdagavond 19u aan de Moresnetlaan.(svh)

WEZEL: Baeten, Pellegriti, Bastiaens (19’ Dekort), Vosters, Oris, K.Janssens (74’ Hoes), Mols, van de Gevel, St.Janssen (60’ Dufour), Stokmans, Gaethofs . Overige wisselspeler: Brent Van Doninck.

ANTONIA: Van Nooten, Vorsselmans, Van Uffel, Van Sanden, De Ridder (71’ S.Van Kemseke), Van Der Voort (71’ Schryvers), Van Eynde (71’ Van Loon), P.Van Kemseke (86’ Van Den Bulck), Bogaerts, Matyn, Keyzer.

DOELPUNTEN: 15’ K.Janssens 1-0, 35’ Oris 2-0, 79’ P.Van Kemseke 2-1, 80’ Hoes 3-1, 84’ Gaethofs 4-1.

SCHEIDSRECHTER: Steff Wouters.

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!