Wezel slikt tweede nederlaag zodat Berg & Dal de koppositie pakt

Wezel slikt tweede nederlaag zodat Berg & Dal de koppositie pakt

FC Wezel Sport

1 - 2

K Ternesse VV 1 A

20'
Borahasar (schot)
70'
Haid El Assiri
Adalla
Sten JANSSEN (schot)
75'
75'
Van De Brul (kopbal)
83'
Destoop
Hendryckx
85'
Somers
87'
De Wasch
De Mulder
89'
Ibn El Mokadem

Competitie

1

Datum

9 februari 2022 20:00

Scheidsrechter

Pieter Engelen

Accommodatie

Onbekend

Koploper Wezel Sport liet na om verder uit te lopen nadat het voor de tweede maal dit seizoen onderuit ging. Na Kontich was het met subtopper Ternesse Wommelgem andermaal een Antwerpse club die ons in de luren legde in deze inhaalmatch waardoor buur Berg & Dal na de ruime winst in Vorselaar de koppositie overneemt en 2 punten uitloopt. Een tweede mentale opdoffer toch wel voor heel wat supporters nadat een aantal weken geleden bekendgemaakt werd dat koploper Wezel Sport aan het einde van dit seizoen afscheid neemt van het huidige trainersduo.

Bij Wezel voerde trainer Sepp De Roover een aantal wijzigingen door in zijn basisopstelling. Zo werd de geblesseerde Bart Biemans in het hart van de defensie vervangen door de jonge Bart Kolen terwijl ook Rico Pellegriti voor het eerst sinds lang zijn opwachting maakte als rechtsachter. Ook de kersverse vader Jens Driesen was er niet bij waardoor Sten Janssen aan de aftrap verscheen samen met de uit schorsing komende Nico Hoes. Met Wout Bastiaens, Guy Dufour , Kevin Oris en Kobe Stokmans op de invallersbank waren er wel een aantal wisselmogelijkheden. In het bezoekende kamp kwamen Destoop en Ibn El Mokadem terug uit schorsing.

Derde maal op rij op achterstand

Bij de thuisploeg zorgde Hoes voor de eerste dreigingen en zag Kjell Ven zijn pegel afwijken in hoekschop. Maar onze club kwam wel in minuut twintig voor de derde maal op rij op achterstand nadat balverlies op het middenveld leidde tot een mooi ingespeelde bal, fraai afgewerkt – rand buitenspel - door Hakim Borahsasar, 0-1. Wezel legde zich niet neer bij deze situatie en kende wat pech bij een mooie poging gestart met een crossbal van Kevin Janssens richting Jentl Gaethofs maar diens voorzet kon net niet afgewerkt worden, ook niet in de rebound met een pegel van Sten Janssen. De gelijkmaker liet echter niet op zich wachten in deze bij momenten stevig betwiste wedstrijd. Het was Mart van de Gevel en Hoes die voor onrust zorgden in het strafschopgebied waarna Sten Janssens een terechte 1-1 op het bord knalde kort voor rust.

Weinig dreiging na rust

Het leek er even op dat de Wezelse blauwhemden de match echt in handen zouden nemen vroeg na de kampwisseling, maar de counters van Ternesse waren scherper. Het was aanvoerder Olivier Somers die de vaardige linkerflanker Haid El Assiri vrijspeelde maar de nummer 7 stuitte op onze doelman Glenn Baeten. De bezoekers bleven dreigen met een nieuwe poging van de aanvoerder en een schot van Van De Brul, dat in extremis gered werd door Hoes. De thuisploeg kon nog amper dreigen en zoals gevreesd werd viel er een tweede bezoekende treffer. Na hoekschop kopte de hoop opwippende Van de Brul de bal tegen de touwen, 1-2. Wezel bracht met de inbreng van Dufour en later Oris samen met Stokmans nieuw bloed in de rangen, maar buiten een te zwak schot van de infiltrerende Ven en een slecht gericht knal van Oris kwam Wezel niet.

Een tweede verloren veldslag dus, maar zaak is om zich zo vlug mogelijk te herstellen en dat kan dus volgende zaterdag met de komst van VV Vosselaar, aftrap om 19u. (svh)

WEZEL SPORT: Baeten, Pellegriti, Kolen, Vosters, Mols, Ven, K.Janssens (65’ Dufour), S.Janssen (75’ Oris), Gaethofs, Hoes (75’ Stokmans), Van de Gevel. Overige wisselspeler: Bastiaens.

TERNESSE: Van Den Wildenberg, Van De Brul, Hofmans, De Mulder (87’ De Wasch), Haid El Assiri (70’ Adalla), Ibn El Mokadem, Lemaire, Destoop (83’ Hendryckx), O.Somers, Pavlov, Borahsasar. Overige wisselspeler: Aguilar Espinoza.

DOELPUNTEN: 20’ Borahsasar 0-1, 31’ St.Janssen 1-1, 75’ Van De Brul 1-2.

GELE KAARTEN: 63’ Hoes, 85’ Somers, 89’ Ibn El Mokadem.

SCHEIDSRECHTER: Pieter Engelen.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!