Beide defensies blijven overeind na pittig betwiste wedstrijd

Beide defensies blijven overeind na pittig betwiste wedstrijd

FC Wezel Sport

0 - 0

K. Berg en Dal VV 1

11'
Smeets
30'
van Pol
40'
Joris
59'
Bogaerts
61'
El Idrissi

Competitie

1

Datum

12 november 2021 20:00

Accommodatie

Onbekend

Beide defensies blijven overeind na pittig betwiste wedstrijd

Voor deze topper waren de verwachtingen hooggespannen want beide Kempische clubs behoren ontegensprekelijk tot de titelkandidaten. Maar omdat de match vaak op slot zat langs beide kanten werd de buit gedeeld en bleef het dus onbeslist na de 0-0. Uiteindelijk werd dat een logische uitslag, al moeten we toegeven dat leider Wezel in het laatste halfuur tegen een tot tien herleid Berg & Dal niet kon profiteren van de bezoekende uitsluiting. De blauwhemden houden dus weliswaar stand bovenaan zodat de driepuntenkloof met de Meerhoutse buren intact blijft na een toch wel licht tegenvallende topper met te weinig prangende fasen.

 

Zowel Wezel als B&D  moesten noodgedwongen wat wijzigen in hun basiself. Enrico Pellegriti was niet fit geraakt maar trainer Sepp De Roover zag Jens Driesen (ex-B&D) terugkomen uit schorsing en ook Jentl Gaethofs startte terug in de basis. Bij het team van trainer Johan Houben raakte Van Krunkelsven niet fit en was Ramon Voorn geschorst. Aziz Moutawakil kon evenwel gerecupereerd worden en ook Dario Bogaerts raakte evenals Jeff Gevers speelklaar.

De start was voor de bezoekers met een eerste serieuze dreiging, maar de flankactie van Jarno Molenberghs ging voorlangs. Berg & Dal startte dus gretig, mede omdat het hoog druk zette waardoor Wezel het moeilijk kreeg tegen de stevig opzittende bezoekers. Dat resulteerde in een aantal dreigingen voor de Wezelse kooi via Thijs van Pol. Eerst werkte hij na assist van Joris matig af maar luttele minuten later  kreeg onze ex-spits een uitstekende mogelijkheid, maar Thijs kogelde de afgelegde bal van Gevers over. Ondertussen werd er snel gecombineerd op het middenveld met een aantal stevige duels tot gevolg en een handvol gele kaarten voor rust. Het was lang wachten op het eerste Wezelse dreiging en die kwam er pas even over het halfuur toen Kobe Stokmans de bal verstuurde richting Mart van de Gevel, maar zijn flankvoorzet kon niet benut worden. Op slag van rust kon Smeets even de bezoekende kooi bestoken maar Wezelgoalie Glenn Baeten stopte het grondscherend schot. We gingen rusten met een dubbele nul op het bord met toch wel licht overwicht voor de bezoekers uit Meerhout.

Na de pauze kon de aan de enkel geblesseerde assistent-ref Jari Volkerick niet meer starten maar gelukkig kon Roger Paeshuyse voor een degelijke vervanging zorgen.

Ook de tweede helft waren de bezoekers de eerste onrustokers met opnieuw Molenberghs, maar zijn schuiver werd gestopt door Baeten. Vijf minuten later zagen we Stokmans neergaan na een pittig duel met Bogaerts, die prompt de rode kaart onder de neus kreeg, tot grote woede van de bezoekers. Meteen het sein voor Wezel om nu echt druk te gaan te zetten en de thuisploeg kwam toch wat beter in de match met nog een halfuur te gaan. Kevin Oris kwam na vrijschop ei zo na tot scoren, maar doelman Yarne Lenaerts kon net met de vingertoppen redding brengen. Ook Mart van de Gevel werd in schietpositie gebracht door diezelfde Oris, maar hij miste. In de slotfase was er nog even spanning want na een terugspeelbal van een eigen B&D-verdediger richting doelman, die de bal met de handen pakte was er nog een vrijschop kort bij het doel. Wouter Vosters knalde de bal in de muur zodat de punten uiteindelijk gedeeld werden na deze felbetwiste topper, die dus geen winnaar opleverde want de beide defensies gaven geen krimp.(svh)

 

WEZEL SPORT: Baeten, Mols, Biemans, Kolen, Vosters, Driesen, Janssens (69’ Hoes), Gaethofs, Stokmans,(80’ St.Janssen), van de Gevel, Oris. Overige wisselspelers: Van Doninck en Dekort.

BERG EN DAL: Lenaerts, Bogaerts, Remen, Appeltans, Moutawakil, Gevers, van Pol, El Idrissi, Joris, Molenberghs, Smeets. Overige wisselspelers: Mombaerts, Slegers, Verbeeck en Stulens.

GELE KAARTEN: 11’ Smeets, 14’ Kolen, 30’ van Pol, 40’ Joris, 44’ Stockmans, 61’ El Idrissi.

RODE KAART: 59’ Bogaerts.

SCHEIDSRECHTER: Marco Chetta.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!