Monsterscore, periodetitel én debuut van 16-jarige!

Monsterscore, periodetitel én debuut van 16-jarige!

K. Eendr. Zoersel

0 - 8

FC Wezel Sport

Competitie

1

Datum

6 november 2021 20:00

Accommodatie

Onbekend

KFC Wezel Sport schreef zaterdagavond 6 november 2021 geschiedenis. Op het veld van Eendracht Zoersel behaalde onze ploeg een voor-oorlogse 0-8-overwinning! Die zege geeft zekerheid omtrent de eerste periodetitel. En de 16-jarige Yaron Geysen maakte zijn debuut in het fanionteam van Blauw-Rood! Een driedubbele proficiat is hier op z'n plaats.
Coach Sepp De Roover moest sleutelen aan zijn basisploeg. Jens Driesen zat een scorsing uit, Kjell Ven raakte niet tijdig uit de lappenmand. Ook Guy Dufour, Wout Bastiaens, Jentl Gaethofs en Joren Boeckx waren out wegens kwetsuren. 
Ondanks de gure, sterke wind die over het zware veld van Eendracht Zoersel blies, was het genieten voor onze meegereisde supporters. Reeds in de 2' snoepte Kevin Janssens de bal af, omspeelde doelman Moorkens en knalde de 0-1 binnen. De sterke wind én striemende regen maakte voetballen zeer moeilijk. Toch wist Kevin Oris met een crossbal Mart van de Gevel te bereiken. De eerste baltoets van onze Nederlandse spits was meteen goed voor de 0-2!
Even over het halfuur stond Bart Biemans goed opgesteld om na een vrije tap de 0-3 binnen te koppen. Jarne Mols kwam dicht bij de 0-4, maar werd dubieus tegen de grond gewerkt in de 16. Ref Lennert Coeck (goede wedstrijd!) zag er geen graten in. Een minuutje later haalde Kevin Oris dan maar de trekker over, zijn volley viel netjes achter doelman Moorkens binnen: 0-4. Even naar binnen voor een drankje!
Ook in de tweede periode had onze ploeg de controle over de wedstrijd. Dat resulteerde aanvankelijk niet (meer) in doelkansen. Wezel-goallie Glenn Baeten kwam evenmin niet in de problemen. Maar in het vierde kwart van de match sloeg de Wezelse scoringsmachine weer aan. Mart van de Gevel kon in extremis de bal voor doel schuiven, Kevin Oris knalde binnen: 0-5. En onze ploeg duwde het gaspedaal nog even flink in. Kevin Janssens legde panklaar voor Mart van de Gevel: 0-6. Kevin Janssens ging in de 84' aan het dribbelen op de 16, de aan de rust ingevallen Nico Hoes dwong een hoekschop af. De corner van Kevin Janssens kwam aan de tweede paal tot bij Mart van de Gevel die de 0-7 op het bord zette.
Mart van de Gevel vertrok in de 87' randje buitenspel richting de thuisdoelman, Mart zag de meegelopen Kevin Janssens naast hem en presenteerde Kevin de bal en de 0-8 stond op het bord!
Wat een avond voor KFC Wezel Sport! Eentje om in te kaderen en te koesteren!


Doelpunten:
2'   0-1 Kevin Janssens
15' 0-2 Mart van de Gevel
33' 0-3 Bart Biemans
37' 0-4 Kevin Oris
70' 0-5 Kevin Oris
81' 0-6 Mart van de Gevel
84' 0-7 Mart van de Gevel
88' 0-8 Kevin Janssens

Ploegopstelling: Glenn Baeten, Enrico Pellegriti (46' Nico Hoes), Bart Biemans, Wouter Vosters, Kevin Oris, Kevin Janssens, Jarne Mols, Bart Kolen (63' Bjarne Dekort), Mart van de Gevel, Sten Janssen, Kobe Stokmans (85' Yaron Geysen).
Reservedoelman: Brent Van Doninck.


Debuut van 16-jarige Yaron Geysen!
T1 Sepp De Roover gaf voor de belangrijke trip naar Eendracht Zoersel, waar de periodetitel op het spel stond, de 16-jarige Yaron Geysen een plaats op de invallersbank. Yaron maakt deel uit van ons U-17-team. In dat team toonde hij al geregeld dat hij uit het goede voetbalhout gesneden is en dat is ook onze seniors-coaches en sportief college niet ontgaan. Yaron bleef onder de omstandigheden ogenschijnlijk rustig maar de zenuwen waren wel degelijk aanwezig. Je zou voor minder. Yaron zal zijn debuut in de hoofdmacht van KFC Wezel Sport wellicht nooit meer vergeten. In de slotfase van een nu al legendarische wedstrijd mocht hij zijn eerste minuten maken. Coach Sepp De Roover posteerde Yaron op het middenveld waar hij zijn mannetje stond. De doorwinterde routiniers binnen ons team waren de eersten om ons "piepkuiken" het nodige vertrouwen te geven en aan te moedigen. Ook zij stonden ooit in zijn schoenen bij het begin van hun carrière. En als kers op de taart mocht Yaron na het laatste fluitsignaal met de spelers en entourage de periodetitel vieren. 
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!