Wezel lijdt eerste nederlaag al verdiende het een punt

Wezel lijdt eerste nederlaag al verdiende het een punt

FC Wezel Sport

1 - 2

K. Kontich FC 1 A

Competitie

1

Datum

30 oktober 2021 19:00

Accommodatie

Onbekend

Wezel Sport weet terug wat verliezen is want na de negende wedstrijd is het eerste verlies een feit en daar zorgde Kontich voor dat met 1-2 nipt met de drie punten aan de haal ging. De Antwerpenaren toonden voor rust aan dat er met hen wel degelijk rekening moet worden gehouden. De 0-2-voorsprong was dan ook gewettigd, maar Wezel herpakte zich na rust en onze blauwhemden verdienden dan ook een gelijkspel, maar verder dan een aansluitingstreffer kwam Wezel niet. Dit puntenverlies heeft gevolgen in aanloop naar de slotmatch van de eerste periode. Na de winst van naaste achtervolger Berg & Dal zijn de Meerhoutenaren tot op één punt genaderd van leider Wezel, maar onze club heeft nog alles in eigen handen. Maar dan moet er zelf gewonnen worden op het veld van Zoersel dat in eigen huis nog maar éénmaal verloor. Berg & Dal staat ook wel voor een zware opdracht en zal het ook niet op een schoteltje aangeboden krijgen van naaste buur Geel.

Wat de wedstrijd tegen Kontich betreft kunnen we stellen dat de bezoekers een overwicht aan de dag legden in de eerste helft en dat leidde na een kwartier al tot een comfortabele voorsprong. Twee doelpunten die er kwamen na een haast identieke stilstaande fase na hoekschop en vrijschop. Met telkens in de bezoekende hoofdrol de inkoppende Victor De Cock, die met een beetje geluk met een licht afwijkende kopbal telkens doelman Glenn Baeten versloeg. Dat gaf de bezoekende aanvoerder wel toe na afloop. Wezel was enorm aangeslagen door die vroege achterstand tegen de meer strijdbare bezoekers, die bleven voetballen om de voorsprong trachten te verhogen. Al was dat niet altijd even gemakkelijk op het door de regen geteisterde grasmat. Thuisploeg Wezel had het moeilijk en kon amper dreigen tegen de stevig opzittende en technische vaardige bezoekers. We noteerden bij de thuisploeg amper gevaar. Al vroeg  in de match ging een kopbal van Bart Biemans over en even voor het halfuur was er een scrimage voor de bezoekende kooi met ei zo na een owndoelpunt en in tweede instantie een schot van Bart Kolen over.

De tweede helft trachtte Wezel de bakens te verzetten, met de inbreng van Kevin Janssens en Kobe Stokmans. Beide pionnen verdwenen na de riante winst tegen Retie op de bank tegen Kontich en dat was toch wel een beetje verrassend. Het bracht in alle geval meer dreiging op want onze jongens gingen resoluut jagen op de aansluitingstreffer en dat leverde constante druk op. Voor de bezoekers was het bij momenten alle hens aan dek. Met de inbreng van Sten Janssen gooide trainer Sepp De Roover nog meer offensieve strijd in de wedstrijd in de hoop om tegen te scoren. De aansluitingstreffer hing constant in de lucht en na een mooie cross van Kevin Jansssens richting Mart van de Gevel, mikte onze Nederlandse spits maar juist over het kader. Ook Kobe Stokmans en Kevin Oris trachten de bezoekende verdedigingsgordel open te breken, maar het lukte net niet. Het was flankverdediger Wouter Vosters die na een actie van van de Gevel de bal in doel deponeerde, 1-2 dus. Ook Jarne Mols kreeg nog een wenkende kans toen hij vrijgespeeld werd op rechts, maar hij stond iets te schuin om succesvol te zijn. Wezel bleef beuken op het bezoekende doel, maar zowel Janssens als van de Gevel misten precisie of stuitten op een secure doelman Snyders. In een super spannende slotfase gooide Wezel alles in de strijd om het beoogde gelijkspel binnen te halen. En ei zo na lukte het maar de lange bal van Kjell Ven richting Oris werd in één tijd ingeschoten door Kevin, maar doelman Snyders kon in extremis de zege vasthouden. Voor Wezel de eerste verloren veldslag en het is nu uitkijken naar de beslissende tiende wedstrijd en de daaraan gekoppelde eerste periodetitel.(svh)

WEZEL: Baeten, Pellegriti (55’Stokmans), Biemans, Ven, Vosters, Kolen (65’ S.Janssen), Driesen, Mols, Gaethofs (55’ K.Janssens), van de Gevel, Oris. Overige wisselspeler: Van Doninck.

KONTICH: Snyders, Van Esser, Kwik, Sucu, Van Remoortere, Huygen, Vervoort, Koeck, Kreydt (46’ Jalloh), De Cock, Bell. Overige wisselspelers: Geerts, Servaes en Verdoren.

DOELPUNTEN: 5’ en 15’ De Cock 0-1 en 0-2, 70’ Vosters 1-2.

GELE KAARTEN: 20’ Driesen, 23’ Pellegriti, 37’ Sucu, 39’ Koeck, 66’ Biemans.

SCHEIDSRECHTER: Dimitri Heylen.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!