Wezel Sport doet schitterende zaak na 3-1-winst én puntenverlies van naaste concurrenten

Wezel Sport doet schitterende zaak na 3-1-winst én puntenverlies van naaste concurrenten

FC Wezel Sport

3 - 1

SK Rapid Leest

Competitie

1

Datum

16 oktober 2021 19:00

Accommodatie

Onbekend

Wezel won afgelopen weekend met fraaie 3-1-cijfers tegen een bij momenten toch wel eveneens degelijk voetballend Leest, dat zich niet zo maar naar de slachtbank liet leiden. Maar uiteindelijk was de Wezelse zege zondermeer verdiend en dat levert onze club geen windeieren op want na het verrassende thuisverlies van Geel tegen Retie (1-3) en het puntenverlies van Berg & Dal in Ternesse (2-2) lopen onze jongens uit aan de kop van de rangschikking. Wezel blikt  met een fraaie 19 op 21 terug op een erg mooie start, gevolgd door onze burenclubs Berg & Dal (15p.) en Geel (13p.). Met nog drie matchen te gaan hebben onze blauwhemden na zeven matchen uitzicht op de eerste periodetitel, maar de schaapjes zijn zeker nog niet op het droge want in het voetbal kan het soms snel gaan. Er zijn dus nog 9 punten te winnen en er wachten ons dus nog volgende drie confrontaties:  tegen Retie (uit), Kontich (thuis) en Zoersel (uit). Het ziet er dus behoorlijk uit, maar ons trainersteam houdt de voetjes duidelijk op de grond en hoedt zich voor overdreven optimisme.

Na de iets mindere kwalitatieve wedstrijden van de voorbije weken herpakte ons team zich tegen Rapid Leest en toonde dat al vroeg aan in de wedstrijd. Nochtans kwam de eerste lichte dreiging van de bezoekers maar Dahman knalde over. Het antwoord van Wezel volgde al vlug met een loeier van Kevin Janssens, iets te hoog gemikt. Luttele minuten later was het ei zo na raak, want na een mooie combinatie van Bart Kolen met diezelfde Kevin zag Mart van de Gevel zijn knal gestopt door een attente doelman De Boodt. Maar ook de bezoekers lieten zich opmerken via een kopbal van Van Linden (net naast) en een schot van de actieve Tabir, juist over. Maar de  betere voetballende acties kwamen toch van de thuisploeg en dat werd beloond met de openingstreffer. Een mooie doorsteekbal van Janssens bereikte de jonge Bart Kolen en die werkte simpel af nadat hij schitterend de bezoekende goalie omspeelde, 1-0 dus. Aan de overzijde was het wel opletten voor de dreigende acties van Tabir, die later uitviel met een kuitletsel.

Maar ook de bezoekende defensie had meer dan de handen vol met de Wezelse aanvalspatronen. Die kwamen er langs beide kanten en vooral Jentl Gaethofs liet de bezoekers vaak alle kleuren van de regenboog zien met zijn knappe acties. Maar ook de alomtegenwoordige Janssens zorgde voor doelgevaar in die eerste helft met een pegel vanop afstand, puik geparreerd door de Leestse doelman. Een gretige Kevin zocht naar een tweede Wezelse treffer met een nieuwe loeier, juist buiten het kader. Maar de ontnuchtering volgde even voorbij het halfuur met de gelijkmaker van de bijna 41-jarige Stavros Glouftsis (20/10/1981), de spraakmakende naam bij de bezoekers en samen met Gert Michiels (41) uiteraard de ouderdomsdeken bij SK Rapid Leest.

Maar gelukkig kon Wezel teug voor een kloof zorgen, met dank aan de hardwerkende en trefzekere Mart van de Gevel, die ongetwijfeld de meeste kilometers op de teller had staan na afloop. Onze Nederlandse spits scoorde de 2-1 met een schuiver en nadien kreeg de thuisploeg nog kansen om de kloof te vergroten maar zowel Mart als Kevin raakten niet voorbij doelman De Boodt.

Ook na de kampwisseling bleef de wedstrijd aangenaam om volgen met toch opnieuw de bezoekers, die al vroeg na rust de gelijkmaker konden scoren met een actie van Bouwmeester die de bal juist naast het Wezelse kader lepelde. Uiteindelijk lag een zwierige flankactie van Gaethofs aan de basis van het derde thuisdoelpunt, even voorbij het uur. De ex-Lommelaar schoof de bal door tot bij Mart, die zijn tiende Wezelse doelpunt scoorde na zeven wedstrijden. Alvast een mooi gemiddelde voor onze Nederlandse doelpuntenmaker. In de slotfase trachtte Leest nog een aansluitingstreffer te scoren maar Dahman stuitte op een attente Wezelse doelman Glenn Baeten.

Slotconclusie: het Wezelse team liet een homogene indruk na en we mogen dan ook uitkijken naar mooie perspectieven. Zeker als dit niveau kan volgehouden worden met ons team dat bestaat uit een mix van heel wat ervaring en de inbreng van een aantal jonkies zoals onder meer Bart Kolen en Jarne Mols, die aanvankelijk startte als rechtsachter, maar nadien toch ook aanvallender voor de dag kwam en andermaal bewees dat het goed zit met de vorm.

Volgende zondag volgt een korte verplaatsing naar Retie, dat - zoals eerder gezegd - voor stuntwerk zorgde door Geel te kloppen. We zijn dus verwittigd en hopen uiteraard op een goede afloop.(svh)

WEZEL SPORT: Baeten, Mols, Biemans, Ven, Vosters, Kolen (60’ S.Janssen, 80’ vervangen door Pellegriti) , Driesen, K.Janssens (66’ Oris), Gaethofs, Stokmans, van de Gevel. Overige wisselspeler: Dekort.

SK RAPID LEEST: De Boodt, Michiels, Maes, Cools, Bouwmeester, Dahman, Kabir (30’ Dignef), Glouftsis, Van Linden, Peleman, Dondo-Ndubo. Overige wisselspelers: Stevens, Resseler en Spoelders.

DOELPUNTEN: 19’ Kolen 1-0, 34’ Glouftsis 1-1, 38’ en 63’ van de Gevel 2-1 en 3-1.

GELE KAARTEN: 42’ Michiels, 64’ Dondo-Ndubo.

SCHEIDSRECHTER: Lennert Coeck.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!