KFC Antonia A - KFC Wezel Sport 1ste Provinciale 2 - 4

KFC Antonia A - KFC Wezel Sport 1ste Provinciale 2 - 4

KFC Antonia 1 A

2 - 4

FC Wezel Sport

Competitie

1

Datum

11 september 2021 19:30

Accommodatie

Onbekend

Op bezoek bij Antonia, in Sint-Antonius Zoersel, ging onze ploeg zeer snedig van start. Een vlotte aanval startte bij Wouter Vosters, Jentl Gaethofs legde de bal panklaar voor de inlopende Kevin Oris en het stond 0-1 na 9'. Antonia hing amper enkele minuten later de bordjes al in evenwicht. Via een carambole kwam de bal in de voeten van Pieter Fasseur die de bal van rechts voor doel hard overhoeks binnentrapte: 1-1. Ons team bleef een hoog tempo ontwikkelen en zette de thuisdefensie flink onder druk. Een resem vrije trappen en hoekschoppen zorgden voor flink wat hete standjes voor het Antonia-doel. Ref Mathijssen had het niet onder de markt. Enkele keren werd er handsspel gesignaleerd in de 16 van Antonia, Jentl Gaethofs kreeg kort bij het doel een ferme duw in de rug en ging plat. De ref zag er geen graten in.

Bij een counter van de thuisploeg (40') probeerde Ilja De Ridder van ver Wezel-goallie Glenn Baeten te verschalken met een lob, Glenn was bij de les en tikte de bal in hoekschop.

 

In het begin van de tweede periode zette Wezel meteen druk op de thuisdefensie. Kevin Oris kopte nipt naast, thuisdoelman Jasper Hermans moest enkele malen alles uit de kast halen om een Wezel-voorsprong te beletten. Ook Jarne Mols en Jentl Gaethofs gingen hun kans maar de bal wilde er niet in.

Maar dat lukte aan de overkant wel. Bij een tegenstoot van de thuisploeg zette de ingevallen Wouter Keyzer Wezel op achterstand. Bij Wezel ging het gashendel nu helemaal open. Mart van de Gevel's schot werd in laatste instantie afgeblokt, een vrije trap vanop 20 m van Kjell Ven vloog nipt over. In de 81' knalde Kevin Oris naar doel, de doelman weerde vallend de bal af, de goed gevolgde Mart van de Gevel tikte binnen maar de linesman zag buitenspel ...

 

Maar Wezel gaf de moed niet op. Na een volgende vrije trap van captain Kjell Ven was Mart van de Gevel bij de pinken om van dichtbij binnen te tikken: 2-2! In de slotminuut van de reguliere speeltijd trapte Wouter Vosters een vrije trap tot bij de Kevin Oris die met het hoofd de bal keihard tegen de netten knikkerde: 2-3.

Antonia trachtte vooralsnog een punt te redden maar de Wezel-verdediging stond pal. In blessuretijd ging Mart van de Gevel van in het midden van het terrein op doelman Hermans af. Naast Mart spurtte Kobe Stokmans de longen uit zijn sterke lijf, en werd beloond. Mart, niet egoïstisch, legde de bal netjes af voor Kobe die de 2-4 eindstand vastlegde.

 

Verdiende zege voor Wezel Sport maar het moest wel tot het gaatje gaan om de drie punten mee naar huis te nemen. 

 

Doelpunten: 

9'   0-1 Kevin Oris

12' 1-1 Pieter Fasseur

60' 2-1 Wouter Keyzer

88' 2-2 Mart van de Gevel

90' 2-3 Kevin Oris

92' 2-4 Kobe Stokmans.

 

Ploegopstelling:

Glenn Baeten, Enrico Pellegriti (5' Wout Bastiaens), Kjell Ven, Bart Biemans, Wouter Vosters, Jens Driesen (78' Kobe Stokmans), Guy Dufour (59' Bart Kolen), Mart van de Gevel, Jarne Mols, Jentl Gaethofs, Kevin Oris.

Wisselspeler: Brent Van Doninck.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!