Bart Biemans zorgt voor Wezelse zegetreffer in prangende slotfase

Bart Biemans zorgt voor Wezelse zegetreffer in prangende slotfase

FC Wezel Sport

3 - 2

K. Kalmthout SK

Competitie

1

Datum

4 september 2021 19:30

Accommodatie

Onbekend

Onze club heeft het seizoen ingezet met een eerste overwinning, maar het heeft wel wat moeite gekost om het te halen tegen een goed georganiseerd KSK Kalmthout, dat uitzicht had op een gelijkspel. Al valt niets af te dingen op de eerste Wezelse zege, die pas laat in een spannende slotfase werd afgedwongen na een schitterend doelpunt van verdediger Bart Biemans, goed voor de 3-2.

Thuisploeg Wezel begon sterk aan de wedstrijd want na amper twee minuten was Jarne Mols de eerste onruststoker maar hij stuitte op doelman Arnouts. Een minuut later ging de bezoekende goalie wel in de fout toen hij een voorzet van Wouter Vosters slecht beoordeelde en in de voeten werkte van Kevin Janssens, die simpel binnen tikte, 1-0.

De bezoekers leken niet aangeslagen en konden tegenprikken langs Zeno Adriaenssens die Haverals aanspeelde maar die pegelde in één tijd naast. Een verwittiging die kon tellen. Even voorbij het openingskwartier klom Kalmhout ei zo na op gelijke hoogte, zij het na jammerlijk balverlies van onze aanvoerder Kjell Ven. Siem Adriaenssens snoepte de bal mee richting doel, stak de bal door naar zijn spitsbroeder Stevens, maar die raakte niet voorbij een attente Wezelse doelman Glenn Baeten.

Flagrant buitenspel

Het waren de bezoekers die het tweede kwartier voor hun rekening namen wat betreft mogelijkheden want  in die periode knalde Stevens over en ging een kopbal van Konings maar net naast het doel. Wezel vergat te voetballen en leek wat weg te kwijnen, maar het tij keerde en dat resulteerde in een aantal mooie doelpogingen, die helaas niet werden afgewerkt. Zo miste Mart van de Gevel een dot van een kans na voorafgaande combinatie van Mols en Kevin Oris. Diezelfde van de Gevel dreigde wat later met een omhaal en ook Mols kwam dicht bij de 2-0 na een enig mooie actie maar zijn schot werd in extremis afgeblokt. Kalmthout speculeerde op de counter en die kwam er ook, maar de bezoekende flankspits stond wel ettelijke meters buitenspel, maar de lijnrechter stond niet op de juiste plaats om dat te beoordelen en vlagde dus niet tot groot ongenoegen van de Wezelse aanhang. Stevens aanvaardde dit geschenk en werkte puik af, 1-1. Wezel rechtte de rug en ging op zoek naar een tweede treffer, maar Guy Dufour (schot) noch van de Gevel (kopbal) raakten voorbij de bezoekende doelman zodat we gingen rusten met een gelijke tussenstand.

Dubbele bestraffing

Daar wilden de bezoekers uiteraard voor tekenen en zij zetten een stevig blok neer waar Wezel toch wel problemen mee had, al waren de kansen voor de thuisploeg.  Maar de Wezelse spits van de Gevel knikte andermaal naast na voorzet van Enrico Pellegriti. Diezelfde Pellegriti nam wat later doelman Arnouts op de korrel met een grondscherend schot maar de doelman redde. De thuisploeg kon rekenen op een jeugdige spionkop achter het doel en Wezel zette druk op de ketel, maar helaas voorlopig zonder resultaat. Ook kende Wezel toch wel pech want zo kopte Oris op aangeven van Pellegriti nog op de deklat, maar luttele minuten later was het wel raak. De pas ingevallen Jentl Gaethofs rolde de ganse linkerflank op bij zijn eerste baltoets, centerde mooi en de op de loer liggende van de Gevel duwde feilloos met een mooie beweging de 2-1 tegen de netten.

 

Wezel leek op rozen te zitten, maar het was ref Versweyveld die bij momenten voor animo zorgde door te pas en te onpas te fluiten. Zo werd een zware fout op van de Gevel niet bestraft maar ging de bal wel op de stip na een balbetwisting tussen een aantal spelers waarbij bezoeker Konings zich als voor dood liet vallen. De ref aarzelde niet en gaf een elfmeter met Wouter Vosters als grootste slachtoffer want hij werd nog bijkomend bestraft met een onverdiende rode kaart. Een dubbele bestraffing dus. Everaert zette de elfmeter om en zorgde zo voor een onverhoopte uitslag voor de bezoekers, met nog een klein kwartier op de klok. Wezel rechtte de rug en kreeg wat het verdiende en dat was de winninggoal van Bart Biemans die na een afvallende bal enig mooi in doel knalde. Meteen het sein voor de bezoekers om op zoek te gaan naar dat verhoopte punt,  zodat de spanning hoog oplaaide. Uiteindelijk hield Wezel stand en kreeg het via Kobe Stokmans nog de beste kans, maar hij vond de bezoekende goalie op zijn weg. Verdiende Wezelse zege, die er niet zonder moeite kwam.(svh)

Wezel: Baeten, Pellegriti, Biemans, Vosters, Ven, Driesen, Dufour, Janssens (38’ Stokmans), Oris (76’ Oris), Mols (70’ Gaethofs), van de Gevel. Overige wisselspeler: Van Doninck.

Kalmthout: Arnouts, Nauwelaerts, Everaert, Floren, Stevens, S.Adriaenssens, Havelals, Konings (76’ Dictus), Paelinckx (78’ Van Braeckvelt), Z.Adriaenssens, Simons. Overige wisselspelers: Smet en Van Hooydonck.

Rode kaart: 75’ Vosters.

 

 

 
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!